Zoek
Sluit dit zoekvak.

Motel One Brussel, hippe betaalbare Duitse hotelketen

België Brussel Hotel Motel One Brussel bed

Wanneer ik te lang niet in Brussel ben, word ik onrustig. Bovendien kan ik altijd wel een goede reden bedenken om de Belgische hoofdstad met een bezoekje te vereren. Een nachtje slapen in Motel One Brussel is daar een goed voorbeeld van.

Motel One Brussel

Motel One Brussel was het 50e hotel binnen de keten dat haar deuren opende. In het najaar van 2014 op precies te zijn. Sinds dat jaar roep ik dan ook al tegen vriendlief dat we daar echt eens een keer moeten overnachten. Toch moest het eerst 2018 worden, eer daad bij het woord voegde.

Let’s go Brussels

Net voor de paasdagen heeft ons reismeisje (7 jr.) al een paar dagen vrij van school. Een goede gelegenheid om die dagen in Brussel door te brengen. Alvorens we ons intrek bij Motel One nemen, slapen we eerst een nachtje in het Trainhostel in Schaerbeek. Iets heel anders!

Na de overnachting in de trein verruilen we Schaerbeek voor de Kunstberg. In de Koningsstraat parkeren we de auto en maken ons klaar voor twee nachten in dit Duitse betaalbare boutique hotelconcept.
België Brussel Hotel Motel One Brussel lobby haardvuur
Vriendlief en ik checken in, kleine meid test intussen de iconische ‘eggchair‘ in de lobby uit. “Kom liefje, we gaan naar boven, naar de kamer.”

Hallo Brussel, hallo Motel One Brussel

België Brussel Hotel Motel One Brussel bed
Motel One Brussel is een hotel zonder al te veel fratsen. Wat je zeker nodig hebt in een kamer is aanwezig, al het overbodige is achterwege gelaten. Dat betekent echter niet dat we met ons matrasje op het kale beton zitten. Integendeel.
België Brussel Hotel Motel One Brussel kamer

Een heerlijk bed, een ruime badkamer en zelfs een klein bureautje zijn aanwezig. Voldoende kastruimte en daarnaast ook voldoende ruimte voor het (extra)bed van ons meisje. Maar er is meer…..

Uitzicht

Onze kamer heeft namelijk een balkon! Hoe vet is dat? Een hotel in het hart van het centrum van Brussel mét balkon! En het uitzicht is fantastisch. Ik kan het puntje van het stadhuis op de Grote Markt bijna aanraken….

Spitter spetter spat

België Brussel Hotel Motel One Brussel badkamer
Niet te vergeten, de badkamer. Lekker ruim, zachte handdoeken en heerlijk geurende verzorgingslijn. De douche heeft een fijne straal, goede druk en dito temperatuur. Kortom wij kunnen fris en fruitig aan een nieuwe dag in de Europese hoofdstad beginnen.

Gin o’clock @ Motel One Brussel

België Brussel Hotel Motel One Brussel lobby gin o clock
De koffers hebben een plaatsje gekregen. De knuffelbeesten zijn uitgepakt. De foto’s van de kamer zijn gemaakt. Tijd voor een drankje. De bar in de lobby is 24 uur per dag geopend, hoe handig is dat? We kiezen voor een plaatsje bij het grote raam en aanschouwen de vele toeristen die de ruit passeren. Spelen een spelletje en nemen nog een drankje. Het is een relaxte plek om heerlijk de namiddag door te brengen alvorens ergens in de stad een hapje te gaan eten. – Ik nam overigens geen gin, maar een heerlijke pinot gris –

Goedemorgen

Na een heerlijke nacht, nemen we de lift naar beneden. Tijd voor ontbijt. Het is ontzettend druk en we weten nog net een plaatsje te bemachtigen voor ons drietjes. Zelfs in de lobby, die tevens dienst doet als ontbijtruimte, is geen lege stoel/tafel meer te vinden. Ook is het even wachten bij het buffet, maar er is genoeg voor iedereen en alle producten worden continue bijgevuld.
België Brussel Hotel Motel One Brussel ontbijt
Wat fijn, er zijn zelfs lokale producten terug te vinden. De Maredsous kaas is een aanrader, geloof me. Broodjes, cereals en meer, het is er allemaal. Hou er echter wel rekening mee dat het ontbijt niet standaard bij de kamerprijs inbegrepen is.

Kortom:

België kidsproof
Terwijl ik dit typ, vraagt mijn meisje of ze ook iets mag vertellen over het hotel. Komt tie:
“Ik vond het een superleuk hotel. Het balkon was leuk. En het bureautje, daar had ik mijn reisdagboek opgelegd. ’s Avonds kroop ik even in het grote bed om nog even televisie te kijken. Oh, en het ontbijt was ook heel lekker.”

  • De incheckprocedure duurde bij ons wat lang
  • Ook de tweede ochtend was het erg druk bij het ontbijt
  • Bij goed weer, heb je de mogelijkheid in de tuin te ontbijten (helaas, hadden wij ’s morgen regen)
  • De locatie van het hotel is perfect. Metro en tram stoppen praktisch voor de deur. Een grote parkeergarage ligt net om de hoek van het hotel
  • Vanuit Motel One Brussel ontdek je de Kunstberg gemakkelijk te voet
  • In de omgeving van het hotel zijn diverse restaurants te vinden. Wij vonden La Tana een topper

Motel One Brussel is simpelweg een heerlijke en fijn geprijsde uitvalsbasis voor een citytrip Brussel.

☛ Wist je dat in Amsterdam dit voorjaar (2018) een tweede Motel One geopend is? Een toffe samenwerking met Piet Hein Eek. Check it out!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

6 reacties

  1. Wij sliepen in Salzburg en Rostock bij Motel One. Prima keten! Lekker modern en alles goed op orde. Fijn!

  2. Ziet er uit als een fijn hotel! Fijn dat sommige kamers ook een balkon hebben zo kun je toch even lekker buiten zitten!

  3. Wat ziet dit er netjes maar gezellig uit. Ben niet zo hotel slaper maar dit zou ik toch wel willen. Ziet er prima uit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *