Zoek
Sluit dit zoekvak.

Motel One Amsterdam Waterlooplein, het nieuwste hotel in de hoofdstad

Op de laatste, gure, dag van februari (2018) mag OmniTraveler een kijkje komen nemen bij het gloednieuwe Motel One Amsterdam Waterlooplein.

Motel One Amsterdam Waterlooplein

Motel One Amsterdam Waterlooplein opende eind 2017 officieel haar deuren. Nadat de laatste puntjes op de spreekwoordelijke i zijn gezet, is het tijd het hotel aan het grote publiek te presenteren. Het oude Hotel Falcon Plaza dat eerst op de Valkenburgstraat nabij s’lands bekendste en oudste vlooienmarkt stond, werd met de grond gelijk gemaakt. Het moest plaats maken voor het Duitse hotelconcept Motel One. Een keten die gekenmerkt wordt door centraal gelegen voordelige designhotels.

Warm welkom

Motel One Amsterdam Waterlooplein lobby snoepjes
Terwijl ik bij binnenkomst mijn winterjas open rits en mijn handschoenen uittrek, word ik door een aangename warmte omarmt. Of het door het knispert haardvuur op een groot plasma scherm komt, weet ik niet, maar een zeer behaaglijk gevoel maakt zich direct van me meester. “Gezellig,” denk ik bij mezelf terwijl ik richting een van de signature eggchairs loop.

Wine ‘o clock @ Motel One Amsterdam Waterlooplein

Motel One Amsterdam Waterlooplein borrelen
Mijn werkdag zit er op, hetgeen met een goed glas droge witte wijn gevierd mag worden, vind ik zelf. Sierlijk laat de barkeeper mijn drankje in het glas glijden. Ter verhoging van de sfeer, steekt hij zelfs het kaarsje op mijn tafeltje voor me aan. Had ik al gezegd dat het hier gezellig is?

Piet Hein Eek

Het design binnen de muren van Motel One Amsterdam Waterlooplein is voor een groot deel in een Nederlands jasje gestoken. Niemand minder dan Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek tekende voor een samenwerking met de Duitse keten. De nabijgelegen vlooienmarkt alsmede het Rembrandthuis museum dienden voor hem als inspiratiebron. In het kader van upcycling combineerde de ontwerper onder andere oude Nederlandse meesters die hij omlijstte met gerecyclede fotoframes gevonden op het Waterlooplein. De echtgenote van Eek, verzamelde de verschillende lampenkapjes die thans tezamen dienst doen als een pracht van een kroonluchter. Een keur aan snuisterijen wordt tentoongesteld in vitrinekasten die de Eindhovense ontwerper vervaardigde van sloophout en afgedankte ruiten. Ook de leestafel (met USB-poorten en stopcontacten) is van zijn hand. Wat een toffe touch.

Oh ja, je kunt er ook slapen

Motel One Amsterdam Waterlooplein kamer
Bij de succesvolle Duitse hotelketen heb je keus uit kamers met een King- of Queen size bed in een kamer met een afmeting 16 m² of 20 m². Je slaapt op een boxspring opgemaakt Egyptische katoenen lakens. Overbodige zaken, waar je doorgaans toch geen gebruik van maakt zijn simpelweg weggelaten. Om ruimte te besparen zijn kledingrekken en andere opbergruimten zo verwerkt dat ze nauwelijks oppervlakte in beslag nemen. De badkamer is opgetrokken uit graniet en glas, daarin staan organische verzorgingsproducten op je te wachten.
Motel One Amsterdam Waterlooplein badkamer

Kortom

In Motel One Amsterdam Waterlooplein – even als in andere Motel One hotels – maken de details het verschil. Op deze locatie is dat de toevoeging van werken van Piet Hein Eek, maar wat dacht je van de hartjessnoepjes bij de incheckbalie, compleet in de kleuren van de huisstijl. Zelf het ceintuurtje in de pantalon van de Sales Manager die me te woord staat, matcht met alle details binnen de muren van het hotel.

Tijdens mijn bezoek laat de Sales Manager weten dat Motel One Amsterdam Waterlooplein niet de laatste locatie zal zijn in Nederland (de eerste was overigens Motel One Amsterdam RAI). Er liggen plannen voor nog meer locaties in onze hoofdstad. Echter wil de Duitse keten ook Rotterdam en Maastricht veroveren. Feitelijk is de ambitie in elke grote stad een Motel One te vestigen.

Motel One Amsterdam Waterlooplein Praktisch:

In het hele hotel heb je gratis WiFi. Mocht je je eigen divice vergeten zijn, dan is het mogelijk bij de receptie een I-pad (kostenloos) te gebruiken. De receptie is 24 uur bemand (derhalve is er geen minibar op de kamer, je kunt toch altijd in de lobby terecht). Ontbijt is niet bij de prijs inbegrepen ( € 9,50) en bestaat uit voornamelijk biologische producten en fairtrade koffie. Het hotel heeft geen restaurant voor lunch of diner, maar beschikt over voldoende snacks op de kaart om je ergste trek te stillen.

Meer Amsterdam

Als je dan toch besluit een keer in Motel One Amsterdam Waterlooplein te gaan overnachten, hierbij nog wat tips:
‘Geef mij maar Amsterdam’
Ontdek Amsterdam Anders
Nomads Restaurant
Een dag de toerist uithangen in Amsterdam

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *