Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nomads Restaurant – de Jordaan in een Arabisch tintje

[box] Let op! Dit restaurant is gesloten. Wellicht ben je op zoek naar NOMADS in Amsterdam-Oost Check https://www.nomads-amsterdam.nl/[/box]

Nomads Restaurant Amsterdam (2) Nomads Restaurant Amsterdam (3) Nomads Restaurant Amsterdam (4) Nomads Restaurant Amsterdam (5) Nomads Restaurant Amsterdam (9) Nomads Restaurant Amsterdam (10)

Ik zeg doen! Als je een dagje naar onze hoofdstad gaat, maak dan zeker een reservering bij Nomads Restaurant Amsterdam en waan je in Oosterse sferen.

Nomads Restaurant Amsterdam

Het Nomads Restaurant Amsterdam zit al meer dan tien jaar verscholen achter een van de statige panden aan de drukbezochte Rozengracht (vlakbij Boom Chicago). Ik moet er talloze keren voorbij zijn gelopen, eer ik de eerste keer het pand betreedde. Op het moment dat ik de zware deur opende, waande ik me direct in een compleet andere wereld.

Het geluid van de tram lost op wanneer je de serene grond van het restaurant binnengaat. Het idee dat hier hordes toeristen over de drukke gracht drentelen, is bijna niet voor te stellen. Mijn ogen moeten even wennen aan het donker, maar zodra ik ze weer op scherp kan zetten, valt mijn mond open.

“Wauw, wat een prachtig interieur!” Arabisch schrift siert de spiegelwanden, rijkelijk versierde kroonluchters sieren het plafond boven mijn hoofd, heerlijk ogende loungebanken met fluffy kussen, nodigen me uit, plaats te nemen.

En dan de foto’s aan de wand, National Geograpich-achtige gezichten kijken me mysterieus aan. Zelf omschrijft Nomads Restaurant Amsterdam het als volgt:

“Zodra je binnenstapt waan je jezelf direct in een wereld ver-weg-van-hier”

En daar is geen woord van gelogen. Zelf ben ik nog nooit in het Midden Oosten geweest, maar ik meen invloeden en voorwerpen uit Marokko en Egypte te herkennen, heel mooi.

Oosterse High Tea

Zeg je High Tea, dan verwacht je al snel een etagère overladen met scones en clotted cream, zoete taartjes, fraai versierde cupcakes, hartige sandwiches en zalmrolletjes, maar bij het Nomads Restaurant Amsterdam kun krijg je een Arabische High Tea en die ziet er net even anders uit, dan de klassieke Engelse versie.

Hier krijg je een schaal met halloumi in filodeeg, dolmeh, falafel maar ook zoete, heerlijk plakkerige baklava, helva, lokum en gedroogd fruit. De smaak van je thee, die bepaal je zelf. Op een tweede schaal staan diverse kruiden voor je klaar, van van steranijs tot lavendel en kaneel tot kardemon. Experimenteer, met wat jij lekker vind.

Praktisch

Nomads Restaurant Amsterdam
Rozengracht 133-I, 1016 LV Amsterdam
Telefoon +31 20 344 64 01
Er is ook een Nomads Restaurant in Istanbul
Nomads restaurant Istanbul
Muallim Naci Caddesi No: 65
Ortakoy Istanbul Turkey
+90 212 258 0 777

Prijzen Nomads Restaurant Amsterdam

De Oosterse High Tea (deze deed ik), kost € 17,50 p.p. en deze is uit te breiden naar High Tea Deluxe. Dan krijg je alles van de eerder beschreven High Tea, aangevuld met Kataifi (engelenhaar) uit de oven gevuld met mediterrane kaas en een krokant suikerlaagje, lamsvlees in bladerdeeg en een lekkere harira soep. De kosten bedragen dan € 22,50 p.p.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

    1. Hey Stephanie, ik vond het echt een avontuur om hier een middag door te brengen, echt een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *