Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen met kinderen? Natuurlijk doen, je krijgt er geen spijt van

Reizen met kinderen kind koffer

Reizen met kinderen? Moet je dat nu wel willen? Als je denkt dat het reizen uit je leven is verbannen zodra je papa of mama wordt, heb je het bij het verkeerde eind. Reizen met kinderen gaat prima. Bovendien ben je echt niet veroordeeld tot een camping in Europa.

Marloes van RiksjaFamily vertelt je alles over het reizen met kinderen. Wat wel en wat niet te doen wanneer je met je kroost een verre reis maakt.

Reizen met kinderen: Tips voor beginners

“Alle begin is moeilijk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de eerste keer een verre reis met kinderen maken, vragen oproept.”

Reizen met kinderen: Hoe gaat het met vliegen?

Reizen met kinderen kind in vliegtuig

“Een van de meeste gestelde vragen gaat over vliegen met kinderen. Bij onze reisorganisatie kiezen wij (indien mogelijk) in onze voorstellen voor een rechtstreekse vlucht. Ja, dat is dikwijls wat duurder, maar wel comfortabeler. Persoonlijk zit ik zelf liever 11 uur met mijn kinderen (red. 5 en 7 jaar) in een vliegtuig dan in de auto. Aan boord hebben ze afleiding. Er is het entertainment systeem, ze kunnen even lopen en bovendien heb ik mijn volle aandacht voor hen. Ik hoef immers niet te sturen of op de weg te letten.”

Reflectie

“Natuurlijk is zo’n eerste keer spannend, maar probeer zelf relaxed te blijven. Je projecteert namelijk jouw gedrag op je kinderen. Ga jij lopen stressen, wees dan niet verbaasd dat je kinderen ook gaan stuiteren.”

Reizen met kinderen: Doe rustig aan

“Reis niet te snel. Om alle indrukken goed te verwerken is het aan te raden minimaal 2 of 3 nachten op een plaats te blijven.”

Plons

Reizen met kinderen kind in zwembad

“Waar maak je een kind nou blijer mee dan met een zwembad? We speuren in alle landen uit het aanbod naar accommodaties met een zwembad. Waar mogelijk tref je een zwembad aan waar de kinderen naar hartenlust in kunnen spetteren.”

Ga voor een grote(re) kamer

“Wanneer de kinderen klein(er) zijn is een familiekamer ideaal. Met z’n allen op een kamer, lekker overzichtelijk. Worden de kids wat groter, dan wil je niet continu op elkaars lip zitten. Een accommodatie met gescheiden kamers, een huiskamer of een terras voor de deur zijn dan zeer welkom. Apart, maar toch samen.”

Speelkameraadje

Een kindvriendelijke accommodatie staat doorgaans garant voor nieuwe vriendjes. Andere kinderen om mee te spelen in het zwembad of om reisverhalen mee uit te wisselen tijdens het diner.

Tenslotte een laatste tip: Peru is goed te bezoeken met kinderen, maar wacht wel tot de kinderen wat ouder zijn. Tieners hebben minder snel last van hoogteziekte dan jongere reizigers.”

De leukste activiteiten om te ondernemen met kinderen

Deze activiteiten zijn leuk voor de kids, maar zeker ook voor de ouders.

🐵 Vlieg als een aap door de jungle: In het Noorden van Thailand slinger je als een aap van boom naar boom. In het zipline park in Chiang Mai beleef je een spannende ochtend tussen de groene heuvels. Tijdens de vers bereide Thaise lunch is het tijd om stoere verhalen uit te wisselen.

mexico schildpad

🐢 Finding Crush: In de Mexicaanse badplaats Akumal ga je niet op zoek naar Nemo, maar naar die grappige schildpad uit de film. Zet je snorkel op en spring in de zee, wie weet spot je wel een van de groene zeeschildpadden.

🐮 De verhalen liggen op straat: Marokko is een perfecte bestemming voor de herfstvakantie. Met een verhalenverteller dwaal je door de nauwe straatjes van de souk van Marrakesh. Terwijl je tapijten, ezelkarren en levende beesten ontwijkt, hang je aan de lippen van de gids. Zeker weten!

Indonesie Bali rijstvelden

🚲 Groene fietstocht: Wie Bali zegt, zegt rijstvelden. Stap in Ubud op de fiets en maak een gezellige tocht in het groen. Terwijl je voornamelijk bergafwaarts rijdt, heb je tijd om ontspannen contact te maken met lokale bevolking. Geniet van het fraaie landschap, van kinderen die achter je fiets aanrennen en het lekkere eten bij de warungs.
➡️ Lees ook: 5 x doen in Ubud, Bali

🚣 De natste plek van Sri Lanka: Bereid je maar voor op een nat pak. Doordat in Kitugala twee keer per jaar een moesson voorbij komt, is dit de natste plek van het land. Omgeven door het regenwoud maak je je op voor een spetterend avontuur. Raften. Durven je ouders dat wel?

rafting

💦 Wilde watervallen: Dalat ligt in het hoogland van Vietnam. In de omgeving van deze stad tref je talloze watervallen. Deze zijn goed voor een flinke dosis avontuur. Snoer je zwemvest goed vast en ga mee op een canyoningtocht vol activiteiten als abseilen, glijden van een natuurlijke waterslide en cliff jumpen.

Dit artikel schreef ik voor/verscheen eerder in TRAVELBOOK Magazine

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Oei, mijn dochter is pas 1 en ik heb nú al meer ruimte nodig. Ik heb geen zin om zelf ook als rond half 8 te gaan slapen.

    Gelukkig bevalt reizen als gezin erg goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *