Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het reisleed dat business class heet – een groot probleem

Het reisleed dat business class heet - een groot probleem

Het reisleed dat business class heet, daar gaat deze terugkerende rubriek dit maal over. Wat er kleven echt wel nadelen aan vliegen in deze klasse.

Business class = Champagne

“Mag ik u een glas champagne aanbieden?” “Uh, ja graag,” stamel ik. Zojuist ben ik triomfantelijk door priority security lane gelopen. Bij het boarden liet ik de complete vertrekhal achter me, om als een van de eersten het toestel te betreden. Tevreden nippend van mijn alcoholische versnapering, wordt ik opgeschrikt door een kudde buffels achter me. Lawaai van hier tot ginder. Het gepiep van voort geslepen trolley koffers, huilende kinderen en kibbelende stelletjes zoekend naar hun stoelnummer.

➡️ Lees ook: 13 Of the Best Perks of Flying Business Class

Echt bestek

Welke wijn ik bij het voorgerecht wil. Een gerecht uitgeserveerd op een echt bord met echt bestek. Geen plastic rotzooi. Ik kies opnieuw voor een glas bubbels en laat me de verse tonijn gemarineerd met soja en wasabi goed smaken. Net als de overige gangen – en versnaperingen – trouwens.

Sorry dat ik u stoor

“Sorry dat ik u stoor, maar kunt u even opstaan?” Verbaasd kijk ik de stewardess aan, maar ze verzekert me dat het niet lang duurt. In een handomdraai maakt ze van mijn comfortabele stoel een heerlijk zacht bed. Wanneer halverwege de nacht mijn deken plots op de grond valt, grijp ik mis als ik deze wil pakken. Een van de lieftallige dames pakt direct een schoon exemplaar en drapeert deze moederlijk over me heen.

➡️ Lees ook: Turkish Airlines Amazing Business Class

Business class, reisleed?

Nu hoor ik je denken; “Hoezo valt business class vliegen onder reisleed?”. Ik zal het je vertellen. Wanneer je eenmaal van deze luxe hebt mogen proeven, wil je eigenlijk nimmer meer economy vliegen. Mijn bankrekening en portemonnee denkt daar overigens heel anders over.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Hahaha herkenbaar 😛 Heb 2x business class gevlogen en vond het echt heel fijn. Als ik genoeg geld heb ga ik zeker vaker. Soms mag je jezelf ook best verwennen haha 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *