Zoek
Sluit dit zoekvak.

Turkish Airlines Amazing Business Class

“Waarom zitten wij nooit op die grote stoelen voor in het vliegtuig?” vroeg mijn kleutermeisje me eens na een lange vlucht vanuit Azië terug naar Europa. Ik mompelde iets terug in de trant van “Dat is alleen voor rijke mensen,” haar snel het toestel uittrekkend. Op dat moment wist ik nog niet dat Turkish Airlines mij op mijn volgende reis zou verrassen met een vlucht in Business Class.

Turkish Airlines

Voor een reis naar Taiwan, reis ik met Turkish Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije. Een maatschappij die naar meer landen ter wereld vliegt dan welke carrier dan ook, die meerdere malen in de prijzen viel (beste maaltijden, beste service etc.) en lid is van luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe ook onder andere Lufthansa en Singapore Airlines behoren.

To Taiwan

Op een koude novemberdag verruil ik de Intercity Direct voor een toestel van Turkish Airlines. Op het eerste stuk, Amsterdam – Istanbul, vliegt onze groep economy (wel nooduitgang, dus plenty beenruimte) tijdens de overstap, volgt het leuke nieuws: “Jullie vliegen op het stuk Istanbul – Taipei business class.” Kijk, dat is nog eens boffen op een doordeweekse donderdagavond.

Loungen

Met het vooruitzicht straks businessclass te vliegen, geniet ons groepje reisjournalisten tevens van een ander voordeel, de Turkish Airlines Lounge staat door deze upgrade tot onze beschikking. Turkish Airlines

Welkom aan boord

Turkish Airlines
Natuurlijk, de stewardessen die je welkom heten in Economy Class zijn net zo aardig, maar op een of andere manier voel ik me bij binnenkomst in de Business Class écht welkom. “Wauw, wat een ruimte,” denk ik bij mezelf wanneer ik mijn tas in de stoel laat vallen.

Flying Chef

Turkish Airlines
Amper in mijn heerlijke stoel geploft, staat er een verfrissend drankje voor me gereed. Kort erop ontvang ik het menu en de drankkaart. Het lijkt wel een vliegend restaurant! Dat gevoel wordt extra bevestigd, wanneer een heuse vliegende kok de maaltijden uitserveert. Ver-ru-ke-lijk!

Slaap lekker

Turkish Airlines
Een stoel die simpelweg een bed wordt, dit is echt zo fijn (zeker als je bedenkt dat dit een nachtvlucht is). Om het net nog een beetje luxer te maken; het bed hoef je niet zelf in orde te maken. Ben je gek, dat doet een van de lieftallige dames van Turkish Airlines voor je. Televisiescherm uit, leeslampje uit, met die nachtrust komt het helemaal goed.

En?

“Hoe was het op de grote stoelen?” vraagt een nieuwsgierig aagje me direct bij thuiskomst. “Nou, ik kan hier wel aan wennen hoor!”

Praktisch:

  • Met een businessclass ticket koop niet enkel meer beenruimte
  • Met een dergelijk vervoersbewijs mag je (doorgaans) gebruik maken van de lounges op de luchthavens (vol heerlijke hapjes en drankjes)
  • Naast een comfortabele stoel, is het eten ook een stuk aangenamer dan de stoelen achter in het toestel
  • Kijk eens op de site van Turkish Airlines, want op sommige stukken is de meerprijs voor business class het overwegen zeker waard

Vloog jij wel eens businessclass? Was het in jouw ogen de meerprijs waard?

Een behind-the-scenes artikel over de trip naar Taiwan, lees je hier

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Ik heb vroeger als stand by passagier vaak in business gevlogen. Nu valt dat buiten mijn budget en ik mis het nog elke vlucht….

  2. Ik ben vorig jaar voor het eerst businessclass gevlogen met KLM. Helemaal fantastisch.
    Nadeel is, nu vlieg ik altijd Business Class, wat behoorlijk prijzig is en ik reis een keer of 6 per jaar op en neer naar Bangkok. Dat is toch zo’n e15 a 20.000 Euro aan vliegtickets. Ik vlieg eigenlijk altijd met EVA Air.

    Deze maand voor het eerst met Turkish Airlines. Ik ben zeer benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *