Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisadvies Jordanië | Dit is goed om te weten voordat je reist

Reisadvies Jordanië Wadi Rum jeep

Reisadvies Jordanië, dit moet je weten voor je reist

Reisadvies Jordanië: Een reis naar Jordanië dat roept vragen op en vergt voorbereiding. Vragen als “heb ik vaccinaties nodig” of “kan ik veilig (solo) reizen door het land zijn niet ongebruikelijk. Annebet reisde recentelijk door het land en deelt haar tips.

Reisadvies Jordanië markt

Reisadvies Jordanië

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken markeert een strook van10 kilometer langs de grens met Syrië en Irak als onveilig gebied. De meeste georganiseerde reizen komen niet in deze gebieden. Er is – en ook nimmer geweest – geen negatief reisadvies voor Jordanië. Voor actuele informatie raadpleeg je het beste de website van de Rijksoverheid http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/jordanie

Vaccinaties

Voor een bezoek aan Jordanië zijn geen verplichte inentingen nodig. Enkel wanneer er zeven dagen voor het bezoek aan het land een bestemming bezocht is waar gele koorts heerst, zal hier een vaccinatie voor aangeschaft moeten worden. Doorgaans wordt een inenting tegen DTP en Hepatitus A aanbevolen.

Let op: Boek je een georganiseerde reis, je reisorganisatie is geen medische instantie. Het is aan te raden inzake vaccinaties contact op te nemen met de huisarts of GGD. Een advies op maat is belangrijk, zeker wanneer er al eerder vaccinaties gezet zijn of er in het dagelijks leven medicijn gebruik is. Of raadpleeg de website van Thuisvaccinatie https://www.thuisvaccinatie.nl/

Reisadvies Jordanië: Veiligheid

Jordanië is een bestemming die veilig is om te bereizen. Of het nu gaat om solo reizigers of vrouwen die het land willen bezoeken. De bevolking is zeer gastvrij en aardig en zal er alles aan doen om het haar gasten naar de zin te maken.

reisadvies Jordanië local

Verkeer

Het verkeer, met name in de hoofdstad Amman en andere grote steden, kan er hectisch aan toe gaan. Bewegwijzering is schaars en doorgaans in het Arabisch. Wie zelf auto wil rijden, moet avontuurlijk ingesteld zijn. Liever op een meer ontspannen manier het land doorrijden? Overweeg een auto met privéchauffeur aan om Jordanië in al haar facetten te ontdekken.

Reisadvies Jordanië: Eten & drinken

Het water uit de kraan is niet drinkbaar. Flessen met gezuiverd drinkwater zijn vrijwel overal verkrijgbaar. Waak voor ijsklontjes in frisdrank, deze zijn doorgaans van kraanwater gemaakt en kunnen buikklachten veroorzaken. Gebruik ook voor het tandenpoetsen water uit een fles.

Jordanië heeft een heerlijke keuken, die uitnodigt om ontdekt te worden. De maaltijden worden in principe goed klaargemaakt. Let op bij stalletjes op straat, hier is de hygiëne soms minder goed. Ook gerechten die langere tijd in chafing dishes warm gehouden worden, vormen een broedplaats voor bacteriën. Nog een paar dingen waarbij achtzaamheid geboden is: rauwkost, mayonaise en ijs.

Officieel is het gebruik van alcohol door de Islam verboden, in de grote hotels in Jordanië echter zijn alcoholische dranken verkrijgbaar (niet tijdens de ramadan periode). Een goed alternatief zijn de mocktails die geschonken worden. Te denken aan een alcoholvrije mojito of een verfrissende limoen-muntmocktail

Nota bene: alle adviezen zijn aan veranderingen onderhevig. Neem bij twijfel contact op met een reisspecialist of raadpleeg de genoemde websites

Petra Poes

Meer Jordanië:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *