Zoek
Sluit dit zoekvak.

Protest swimwear | Bikini, Tankini of badpak? Lees deze tips!

Zin in de zomer strand surfplank

De aftrap van het zomerseizoen, start met protest swimwear

Protest swimwear wekt direct vakantiegevoel op. Mooie bikini’s, bijpassende broekjes of jurkjes en leuke accessoires. Wij kunnen niet wachten tot de zon zich laat zien! Maar wat moet je nu kiezen om lekker vakantie te vieren? Een bikini, tankini of badpak? Dat gaan we checken.

Protest swimwear: All time favourite, de bikini

Het maakt niet uit of het om meisjes zwemkleding gaat of om een exemplaar voor volwassenen, met een bikini zit je altijd goed. Toch? Soms zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden, zodat je er bijvoorbeeld niet bijloopt als een melkfles. Of dat je een exemplaar aanschaft dat meer geschikt is voor een ‘appel’ figuur, terwijl je zelf meer een ‘peer’ bent.

➡️ Lees ook: De ideale bikini | Die bestaat en zo vind je die

Wist je trouwens dat de bikini, toen deze in 1946 geïntroduceerd werd, niet veel meer dan een in twee geknipt badpak was? Het ‘obscene ding’- ja dat vond men van deze ‘uitvinding’ was het gesprek van de dag. Daar ging je als fatsoenlijke dame toch niet in rondlopen? Nu kunnen we de bikini niet meer wegdenken.

Waarom een bikini, een bikini heet? Het mode-item werd kort na de ontploffing van een atoombom op het eiland Bikini op de markt gebracht. De maker vond dat deze badkledij zeker in moest slaan als een bom en vernoemde het naar eiland in de Grote Oceaan.

Protest swimwear 2024 bikini

Wat is eigenlijk een tankini?

Eigenlijk is een tankini, in theorie hetzelfde als een bikini, namelijk een tweedelig badpak. Het topje, dat een stuk langer is dan het bovenstuk van een bikini, doet denken aan een ‘tanktop‘ vandaar de naam.

Draag het met elk gewenst broekje en je bent summer ready!

Tankini vakantie Protest swimwear

Protest swimwear: het vertrouwde badpak

Laten we de grondlegger voor de bikini en de tankini niet vergeten, het badpak. Hoewel uit onderzoek is gebleken dat het gros van de dames voor een bikini kiest, moet je het badpak zeker niet uitvlakken. Anno nu zijn er zoveel leuke modellen en print, je hoeft echt niet meer in je saaie speedo op het strand te verschijnen.

Bovendien is een badpak ideaal wanneer je je buikje een beetje wil verdoezelen en, voor alle moeders, een badpak blijft na een stoeipartij in het water of na talloze keren van de waterglijbaan met je kids, perfect op z’n plaats zitten.

Wat kies jij deze zomer? Een bikini, tankini of een badpak?

badpak Protest

Lees ook

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *