Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zwemvakantie | Do you wanna go to the plage with me?

zwemvakantie Formentera Spanje

Ideaal voor waterratten: de zwemvakantie

Wanneer je aan een actieve vakantie denkt, komen waarschijnlijk vooral de wandel- en fietsvakantie in je op. Net zo sportief, maar een stuk minder bekend, is de zwemvakantie. Als het op zwemreizen aankomt, is er eigenlijk voor iedereen wat wils. Er zijn ontspannende beginnerstrips, maar ook uitdagende tochten voor doorgewinterde zwemmers. Je kunt de wateren van verre, exotische bestemmingen ontdekken, maar een zwemvakantie in Ierland of Schotland behoort net zo goed tot de mogelijkheden.

Er zijn verschillende reisorganisaties die zich hebben gespecialiseerd in zwemvakanties en die tijdens de zwemsessies voor de nodige begeleiding zorgen. Zo is het gebruikelijk dat er een bootje met de zwemmers meevaart, waarin vermoeide of geblesseerde deelnemers kunnen worden opgevangen. Wat er precies bij de reis inbegrepen zit, verschilt per reis en per organisatie. Dat geldt ook voor de spullen die je nodig hebt. Normaliter neem je in ieder geval meerdere zwemtenues mee. Afhankelijk van de bestemming kun je kiezen voor reguliere, sportieve zwemkleding – o.a. verkrijgbaar bij Protest.

Wil jij je zwemvaardigheden verbeteren, eens op een andere manier van A naar B reizen of gewoon graag elke dag een verfrissende duik nemen? Misschien is één van de onderstaande zwemvakanties dan wel iets voor jou.

Kornati eilanden, Kroatië

Het Kornati National Park ligt aan de Dalmatische kust en bestaat uit 89 eilandjes en rotsen. Wanneer je deze 7-daagse zwemreis van Swimtrek boekt, ontdek je dit Kroatische natuurschoon vanuit het kristalheldere water van de Adriatische zee. Je gaat zowel langs de kust zwemmen als van het ene naar het andere eiland, en de afstand die je dagelijks aflegt komt neer op zo’n 4 km. Deze zwemvakantie is wat minder geschikt voor zeer onervaren zwemmers; er wordt van je verwacht dat je voor de reis al wat basiskennis over zwemmen in open water hebt verworven. Geïnteresseerd in deze trip?

Lake Powell, Verenigde Staten

Zwemvakantie Lake Powell Verenigde Staten
Voor 4 dagen heen en weer vliegen is misschien iets teveel van het goede, maar deze korte zwemtrip van Strel Swimming Adventures kan natuurlijk wel een bijzonder onderdeel van je Amerikaanse roadtrip zijn. Lake Powell is een aangelegd meer van 658 km², dat in het grensgebied tussen Utah en Arizona ligt. Wat het meer zo bijzonder maakt, zijn vooral de red rocks eromheen. Ook vind je rondom Lake Powell zandstranden en is de Glen Canyon Dam – die voor het ontstaan van het meer heeft gezorgd – de moeite van het bezichtigen waard. Tijdens deze zwemtrip leg je ongeveer 5 km per dag af en van deelnemers wordt verwacht dat ze in staat zijn om, op een comfortabele manier, minstens 2,2 km per uur te zwemmen.

Zwemvakantie Formentera, Spanje

Wanneer je een beginnend zwemmer bent en graag je vaardigheden wilt verbeteren, is de zwemreis naar Formentera van SwimQuest misschien wel dé ideale optie voor jou. Het Spaanse eiland Formentera ligt vlakbij Ibiza en staat bekend om haar heldere water, zandstranden, zandduinen en dennenbomen. Hoewel je tijdens de 7-daagse zwemvakantie volop de kans krijgt om van het prachtige landschap te genieten, is er ook veel aandacht voor de technische kant van het zwemmen. Ray Gibbs, die meer dan 22 jaar ervaring heeft met het geven van zwemtraining en een eigen zwemschool in Londen heeft, leert je stap voor stap hoe je jezelf soepeler verplaatst in het water.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *