Zoek
Sluit dit zoekvak.

preHistorisch Dorp Eindhoven | Zie, hoor, ruik en proef het verleden

prehistorisch dorp eindhoven meisje voor tent

In het preHistorisch Dorp komt de geschiedenis tot leven

Het is het openingsweekend (2024) van het preHistorisch Dorp en eerste Paasdag. Ideaal om een dagje terug in de tijd te gaan in het Brabantse Eindhoven.

Begroeting
Welkom

Geschiedenisles 2.0

Wie denkt dat je tijdens je bezoek alleen maar dingen over de prehistorie leert, heeft het mis. In het park, dat sinds 1982 op een speelse manier jong en oud kennis laten maken met het verleden, toont je de geschiedenis van eerste jagers tot aan de Tachtigjarige Oorlog. Bij de ingang pakken we een praktische gids mee die ons gedurende de dag van allerhande weetjes voorziet.

Kennismaken met de inwoners van het preHistorisch Dorp

Die praktische gids is handig om allerhande weetjes tot je te nemen maar de bewoners van het dorp, die maken het bezoek pas echt speciaal. Ze geven je echt gevoel in een tijdmachine te zijn gestapt en zo naar een andere tijd en locatie te zijn getransporteerd. Deze mensen spelen geen rol, zij zij wonen hier echt. Althans, dat gevoel geven ze je.

Kennismaken met de bewoners van het preHistorisch Dorp in Eindhoven Brabant Nederland

Zelf doen

Oude ambachten zelf onder de knie krijgen. Dat kan hier gewoon. Broodjes bakken, kaarsen maken, wol vilten wat hebben we niet gedaan? Daarnaast bouwden we hutten, gingen we speerwerpen en handboogschieten. En – wie kent het nog? – steltlopen.

Broodjes bakken

Opwarmen in herberg Den Bonten Os

Het weer is maar zo zo en had voor een Paasdag echt wel wat zonniger en met minder regen gemogen. Gelukkig is daar herberg Den Bonten Os. Even opwarmen en lunchen. We zetten onze tanden in een Bonte Os burger, geserveerd met boerenfriet. Liever iets kleins? Een worstenbroodje ontbreekt hier in Brabant vanzelfsprekend niet op het menu.

preHistorisch Dorp praktisch

Ondanks het matige weer hadden we een superleuke dag. Dankzij datzelfde weer, was het namelijk niet te druk in het park en konden we veel activiteiten doen en hadden de bewoners (extra) tijd om dingen uit te leggen. Iedereen was erg vriendelijk zowel op het park als in de herberg. De activiteiten om zelf te doen, waren absoluut favoriet. Het feit dat het niet alleen maar kijken, maar ook doen, is, maakt het tot een heel fijn uitje.

  • Het preHistorisch Dorp is niet gehele jaar geopend. Globaal genomen zijn de poorten geopend van 1 april tot begin november. Check de website voor de exacte data.
  • Op maandag gesloten. Mits het een feest- of vakantiedag betreft. Ook hier, check voor alle zekerheid de website.
  • Parkeren is gratis.
  • Regelmatig worden er thema-evenementen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld Romeinse dagen, Vikingfest of een Middeleeuwse Jaarmarkt.
  • Wil je ook op het gemak alles goed kunnen zien en ervaren? Op de website wordt aangegeven wanneer de rustige dagen in het park zijn. Ideaal als dat tegelijkertijd met bijvoorbeeld een studiedag van je kind valt.
  • Nieuw in 2024 is het Middeleeuws Labyrint, dat gaat over de verschillende standen die in de loop van de middeleeuwen ontstonden.

prehistorisch dorp eindhoven brabant Nederland smid

Meer uitstapjes in Nederland

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *