Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Parken in Eindhoven | Ontdek ze per e-fatbike (incl. picknick)

Van Gogh Gennep Efacbike Parken in Eindhoven City Tours Eindhoven

De parken in Eindhoven zijn ideaal voor een picknick

Parken in Eindhoven, nooit geweten dat het er zoveel zijn en dat de stad zo groen is. Dat vraag om twee dingen: een fietstocht en een picknick.

Groen Eindhoven

Eindhoven staat bekend als lichtstad.. Het jaarlijks terugkerend lichtfestival GLOW wordt met het jaar populairder net als het voormalige bedrijventerrein Strijp-S. In het centrum tref je tal van toffe zaken en Stratumseind is nog altijd onverminderd populair bij de stappers. De stad heeft echter ook een heel groene kant, het wemelt van de parken in Eindhoven en bosrijk gebied is eigenlijk altijd binnen handbereik.

Brabant Nederland parken in Eindhoven zijn ideaal voor een picknick kleed en Efatbike

Parken in Eindhoven: 1e stop Anne Frankplantsoen

Om Eindhoven een beter onder de groene loep te nemen, stappen we op een kekke E-fatbike van City Tours Eindhoven. Het pick-up punt ligt buiten het centrum, maar daardoor vangt de route direct in het groen aan.

Aan mijn stuur vertelt de speciaal door het bedrijf ontworpen app me precies waar ik heen moet. Na slechts een paar honderd meter schrik ik met het geluid van de GPS-stem een bonte specht af. Kleine note to self om het geluid van mijn telefoon een tandje zachter te zetten.

Met zo’n E-fatbike vliegen de kilometers voorbij. Zonder moeite, zonder gedoe en zonder zweetdruppels komen we aan bij de Gashouder, een voormalig industrieterrein waar nu woningen en horeca voorzien is. Bij de Good Food Republic pak ik de lunch in de meegegeven rugzak en zet koers naar de volgende stopplaats.

Wij spreiden niet veel later ons gezellige picknickkleedje uit in het Anne Frankplantsoen.

Ben je met fietsen klaar? Smullen dan maar!

“Oeh dat zier er lekker uit,” zegt de ene passant. “Kunnen we aanschuiven?” grapt de volgende. Dat mensen mee willen lunchen, is begrijpelijk. De picknickspullen uit de tas zien er in het groene gras zo gezellig uit en de alle bakje van de picknick barsten uit de voegen van de kleuren, geuren en smaken.

Omdat we nog wat kilometers voor de boeg hebben, besluiten we niet de gehele pickick in eens te nuttigen, maar ook wat voor een later moment en voor een van de andere parken in Eindhoven te bewaren.

Wees gerust, we gaan je niet zeggen waar we allemaal naar toe gereden zijn en waar we allemaal afgestapt zijn. Dat moet je echt zelf ervaren. Misschien wil jij wel ineens alles opeten en focussen op de rit. Of wellicht trakteer je jezelf bij elk aangegeven stopplaatsje op iets lekkers uit de het picknickpakket. Het is jouw dag, jouw tocht. Jij bepaalt de stops en het aantal kilometer.

Aanraders: Neem zeker de Genneper Watermolen, Philipsdorp en het Philips de Jongh Wandelpark in de route op.

➡️ Check ook dit lijstje waarin 14 parken in Eindhoven op een rijtje staan.

Picknicken in Eindhoven

Parken in Eindhoven ontdekken, zo doe je dat!

  • Boek de tour E-Fatbike Tour Met Picknick In Het Park via City Tours Eindhoven.
  • Je krijgt een krachtige E-Fatbike tot je beschikking waarmee je van de ene groene zone naar de andere zoeft.
  • Niet alleen de fiets is geregeld ook je picknickset. Bestek, bordjes, servetten en, niet te vergeten, een vrolijk picknickleed.
  • De picknick haal je onderweg op bij Good Food Republic. Een fijne plek om even de fiets op slot te zetten en een kop koffie te pakken alvorens je weer op de pedalen stapt.

Good Food Republic 040

  • Heb je al trek? Spreid dan het kleedje uit en val aan. Heb je net een lekker tempo te pakken, dan ga je toch nog even door? Jij bepaalt wanneer je picknickt, jij en alleen jij.
  • Hoe weet ik waar ik heen moet? Op je fiets zit een telefoonhouder, met de app van City Tours Eindhoven word je eenvoudig door en rond de stad heen geloodst. De totale route is 46 kilometer. Wil je minder kilometers maken en langer van de parken in Eindhoven en het eten genieten? Ook hier weer, jij bent de baas over de invulling van deze dag.
  • Ja, er zit een slot op de fiets. Ja, de accu trekt die bijna 50 kilometer met gemak.
  • Tip: Check ook de andere tours van City Tours Eindhoven in Eindhoven en daarbuiten.

City Tours Eindhoven Efatbike picknick parken in Eindhoven

Meer fietstips:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *