Zoek
Sluit dit zoekvak.

E-chopper Gouda | Geruisloos toeren door de Krimpenerwaard

E-chopper Gouda E-FatBike Krimpenerwaard Groene hart

E-chopper Gouda verhuurt toffe elektrische scooters en stoere E-fatbikes. Beiden zijn ideaal om geruisloos de Krimpenerwaard mee te verkennen. OmniTraveler gleed als een mes door de boter over de landelijke wegen van de KoeKaasRoute rondom Gouda.

Met E-chopper Gouda on tour

Zonder enige twijfel hadden we geen betere dag in september kunnen plannen om met E-chopper Gouda on tour te gaan. Een stralend blauwe lucht, een aangenaam zonnetje en een heerlijke temperatuur. Alleen daarom al, kan onze dag niet kapot.

Gouda is een heerlijke stad – en we verloren zelfs een beetje ons hart aan deze stad – vandaag echter, blijven niet te lang in het historische centrum hangen. Dit keer gaan we on tour in de Krimpenerwaard en dat doen we per stoere E-chopper en toffe E-FatBike.

We parkeren de auto en een paar stappen later staan we al bij het verhuurkantoor van E-Chopper Gouda. Onze voertuigen staan al keurig op ons te wachten. Na een korte uitleg en een testronde op de parkeerplaats zijn we klaar voor vertrek. Kaart met de KoeKaasRoute in de tas. Let’s go!

Krimpenerwaard

Melkmeisjes

De een op de E-chopper, de ander op de E-FatBike. Op de drukke singels in Gouda even wennen. Hoe hard ga je als je flink doortrapt op de e-bike? Hoeveel gas moet ik geven om ongeveer even hard te rijden? Tegen de tijd dat we die zaken onder de knie hebben, hebben we de stad verlaten. Zo snel sta je vanuit Gouda in het groen.

Dat we het stadse leven achter ons hebben gelaten, merken we direct aan de boerderijen en tuinderijen die perceel na perceel het landschap sieren. Vanuit de ooghoek een bordje. Een melktap. Als je een KoeKaasRoute rijdt, kan melk vanzelfsprekend niet ontbreken. Voor een prikkie een liter verse melk, een mooie aanvulling op ons lunchpakket.

📍 Goudseweg 107 te Haastrecht

melktap Haastrecht

Keihard genieten in de Krimpenerwaard

Oh, jongens, wat is het genieten. Wat een pracht van een tocht. Dat tussen de verschillende fietsknooppunten soms behoorlijk wat kilometer zit, merk je niet. Zonder enige moeite vliegen we over de paadjes langs het water. Zo nu en dan halt houdend om de koeien en het landschap te bewonderen. Aan zo’n e-chopper/e-bike kun je heel snel wennen, dat kunnen we je wel verzekeren.

Fietsen in de Krimpenerwaard

Wie koe zegt, zegt kaas

De eerste kaasboerderij waar we onze E-chopper op slot zetten, is bij Kaasboerderij Hoogerwaard. Even lijkt het perceel waar de Goudse Boerenkaas gemaakt wordt, verlaten. Dan klinkt er opeens een vriendelijke stem, die ons laat weten, dat de winkel geopend is. We proeven van de rauwmelkse kaas zonder kunstmatige toevoegingen. Drie keer raden wat er bij het wegrijden in ons tas zit? Precies een heerlijk stuk kaas.

Of we nog even in de stal mogen kijken.
‘Natuurlijk!’

📍 Kaasboerderij Hoogerwaard, Lageweg 45, 2935 CD Ouderkerk aan den IJssel

E-chopper Gouda Logo van verkoper Kaasboerderij Hoogerwaard

Lunchtime

De net gekochte kaas hoeven nog niet aan te breken, want het de picknick lunch die we bij E-chopper Gouda erbij bestelden, is meer dan genoeg voor twee personen. De voertuigen gaan aan de kant en vullen de picknicktafel. Om te voorkomen dat je over je toetsenbord of mobiel gaat zitten kwijlen, terwijl je dit leest, zullen we je een opsomming van al het lekkerst besparen. De foto’s zeggen genoeg, toch?

E-chopper Gouda picknick lunch

Overal aanleggen met E-chopper Gouda

Wanneer je niet oppast, sta je meer naast je voertuig, dan dat je er op zit. Er zijn op deze KoeKaasRoute zoveel leuke plekken om even aan te leggen. Talloze picknickbanken met fenomenaal uitzicht, molens in volle glorie en naast boerderijen met kaas van koeien biedt MooiMekkerland met 2.000 geiten een leuke afwisseling. Kaas, maar ook boerderijijs, oude boerderijen, de ene keer vergane glorie, de andere keer zo uit VTwonen magazine geslopen.

Het fijne van zo’n elektrische scooter/fiets is het feit, dat je zonder enige moeite tientallen kilometers geruisloos aflegt. Gezellig met elkaar kletsen is dan ook geen enkel probleem.

KoeKaasRoute E-chopper Gouda

Meer kaas

Na ruim 50 kilometer nemen we afscheid van onze chopper en fatbike en daarmee ook afscheid van E-chopper Gouda. Nu we toch in de stad zijn, kan een laatste kaas gerelateerd bezoek niet ontbreken. Daarom brengen we nog een bezoek aan de Gouda Cheese Experience, een interactieve reis door een goudgeel universum.

📍 Gouda Cheese Experience, Agnietenstraat 21, 2801 GZ Gouda

Gouda Cheese Experience

E-chopper Gouda praktisch:

Zelf een keer op pad met E-chopper Gouda? Ik kan je geen ongelijk geven. Het is de ideale manier om het Groene Hart te verkennen.

  • Belangrijk: Voor het huren en besturen van een E-Chopper dien je in het bezit te zijn van rijbewijs of brommercertificaat.
  • Wil je met de fat bike op pad? Hou er dan rekening mee dat voor de huur van dit voortuig een minimumleeftijd van 14 jaar van toepassing is.
  • Wij boekten er een overheerlijke picknick bij, maar er is ook de mogelijkheid je dagje toeren uit te breiden met een borrelpakket.
  • Bij het ophalen van je vervoersmiddel krijg je een kaart van de gewenste route mee. Wij reden de KoeKaasRoute. Download hier de kaart, als nieuwsgierig bent naar de route.
  • Check voor actuele prijzen en openingstijden op de website van E-chopper Gouda.

E-Chopper Gouda picknick lunch

Meer Gouda

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *