Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Op avontuur in Europa | Trips binnen 1.000 km. + WIN

boek Op avontuur in Europa

Wie gaat er mee op avontuur in Europa?

Wie gaat er mee op avontuur in Europa? Auteurs Renee Schouwenburg en Marlieke Kroon zochten namelijk 49 kindvriendelijke vakantiebestemmingen uit, op maximaal 1.000 kilometer rijden van Utrecht (of Brussel). Inpakken en wegwezen…..

Startpunt Utrecht of Brussel

Het maakt niet uit of je woonachtig bent in Nederland of in België. Het aantal af te leggen kilometers tot aan de getipte bestemmingen staan in het boek aangegeven met vertrekpunt Utrecht (Nederland) of Brussel (België).

Op avontuur in Europa

Waarom maximaal 1.000 kilometer?

Als je op avontuur gaat in Europa kun je kiezen voor bestemmingen dichtbij of juist wat verder weg. De dames die het boek schreven, kozen bewust voor een afstand van maximaal 1.000 kilometer. Waarom? Met kinderen is een lange reisdag niet ideaal, wanneer dit aantal kilometers als maximaal neemt, weet je (bijna) zeker dat je binnen een dag op de plaats van bestemming bent. Alle genoemde trips, zijn overigens autovakanties met een standplaats van waaruit uitstapjes te maken zijn.

Waar gaan we heen?

Met een maximum van 1.000 kilometer komen heel wat bestemmingen in Europa in aanmerking. Nederland en België liggen voor de hand. Het zal je ook zeker niet verrassen Luxemburg, Frankrijk en Duitsland in het boek terug te zien. Maar wist je dat ook Denemarken, Tsjechië, Oostenrijk en zelfs Polen en Zwitserland binnen die radius vallen?

Belgie

Op avontuur in Europa praktisch

Vanzelfsprekend houden de schrijfsters rekening met het feit of een bestemming kindvriendelijk is, wat echter ook fijn is, is het feit dat er per bestemming aangegeven wordt  wat een (on)geschikt reismoment is. Heb je onverhoopt aan de tips in het boek niet voldoende, scan dan de QR-code en je wordt overladen met meer handige ideeën om je vakantie mee te vullen.

De mooie foto’s doen je direct naar een vakantie verlangen, de bijbehorende teksten spreken eveneens direct aan. De categorieën Slapen, Doen en Eten & Drinken ontzorgen je zodra je ter plaatse naar een hotel, activiteit of een lunch/diner op zoek bent. Als extraatje is het fijn dat het boek ook een aantal combinatietrips heeft samengesteld, zo maak je eenvoudig een mooie roadtrip door verschillende landen in Europa.

Op avontuur in Europa brengt je van sprookjeskasteel tot industrieel erfgoed en van de kust naar de bergen. Het lijkt ons onmogelijk dat tussen deze 49 tips er geen bijzit voor jou en je gezin.

Titel: Op avontuur in Europa
Auteurs: Renee Schouwenburg en Marlieke Kroon
Omvang: 256 pagina’s
ISBN: 978 90 832 0530 4
Prijs: € 25,-
Uitgeverij Zout
Verkrijgbaar: via de webshop van de uitgever. Check ook alvast het inkijkexemplaar

achterkant boek

Win een gratis exemplaar van Op avontuur in Europa

Zoek jij nog inspiratie voor een leuke vakantie – mét je kinderen – op niet al te ver rijden? Goed nieuws, want we geven een gratis exemplaar weg. Hoe doe je mee? Zo!

 • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van OmniTraveler wil volgen
 • Om kans te maken op dit toffe boek vernemen we graag welke bestemming je echt never nooit (meer) zou aanraden/aandoen met kinderen
 • Meedoen kan tot woensdag 1 juni 2022. De winnaar ontvangt per e-mail bericht

landkaart Europa

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

13 reacties

 1. Een echte afrader met (jonge) kinderen vinden wij Auschwitz in Polen. Het is een absolute aanrader en enorm indrukwekkend om deze voormalige concentratiekampen in Polen te bezoeken. Toen wij er jaren terug een bezoek brachten troffen we echter bij de bushalte een gezien met 3 hele jonge kinderen. In de brandende zon stonden ze met 2 rood aangelopen huilende kinderen te wachten op de bus voor een rondleiding. Auschwitz is zeker een must om te bezoeken, maar wacht tot ze wat ouder zijn anders wordt het een heel vervelende dag!

 2. Pertisau in Oostenrijk in januari. Er was sowieso niet zoveel te beleven, maar voor kleine kinderen al helemaal niet. Als er al iets was voor kinderen, dan was dat alleen beschikbaar tijdens de vakantieperiode.

 3. Ik loot graag mee voor dit mooie boek! Ik volg Omnitraveler via Instagram (Truusje26). Ik zou geen enkele bestemming aanraden met kinderen, ga liever lekker met mijn vriend weg want met kinderen valt er weinig te ontspannen.

 4. Ik vind het niet leuk om te zeggen, maar ik zou niet meer op vakantie gaan met de kinderen in Friesland: daar is echt bijzonder weinig te doen voor kids als ze niet van zeilen houden of daar nog te klein voor zijn.

 5. Ik denk dat iedere plek wel iets heeft voor kinderen, maar persoonlijk kies ik liever voor natuur dan een hele drukke stad, wel zo relaxed, kun je ze lekker laten vliegen.

 6. Varanasi in India! Om met kinderen langs lijken te varen en verbrandingen te zien is absoluut traumatisch! voor ouderen nog een enorme cultuurschok!

 7. Naar Efeze bij Izmir. Veel te warm voor de kids en we hadden zelf al moeite om de stapel stenen op waarde te schatten …en dan met een excursies waardoor je er verplicht 4 uur moet blijven maar eigenlijk na 1 uur al klaar bent.

 8. Eigenlijk kan je iedere bestemming leuk maken voor kinderen als je maar oog hebt voor het feit dat het kinderen zijn en niet teveel excursies voor volwassenen erdoorheen giet. Persoonlijk ga ik dus nooit meer met mijn kinderen op stedentrip om hier heerlijk langs winkels te slenteren. Dit is niet te doen, verder dan een speelgoedwinkel kom je dan niet!
  Bovendien kan ik niemand aanraden om een strakke roadtrip te plannen met veel reiskilometers op een dag. Een dagje met kinderen in de auto gaat nog wel goed, maar daarna moeten ze echt weer wat dagen ontspannen.
  Wat een super leuk boek om originele tips te krijgen voor uitjes. Heel graag doe ik mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *