Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Old Dubai | 7 x doen in Al Shindagha & Al Fahidi

Old Dubai Al Shindagha theehuis terras

Vergeet de wolkenkrabbers en duik Old Dubai in

Old Dubai is misschien een beetje een misleidende term voor een stad die pas in de jaren negentig van de vorige eeuw echt vorm begon te krijgen. Misschien moeten we het authentiek gebruiken, hoewel ook daad de lading van het woord niet helemaal eer aan doet. Laag Dubai dan? Hoe dan ook de wijken Al Shindagha en Al Fahidi zijn een verademing voor iedereen die even genoeg hoge gebouwen en indrukwekkende winkelcentra gezien heeft en klaar is voor met koraal versierde huisjes waar vroeger de parelvissers van de Dubai Creek in woonden.  En dit is er te doen!

Al Shindagha Old Dubai valk

XVA in Old Dubai: Café, Art Gallery, Boutique & Hotel

Aan hotels in wereldstad Dubai geen gebrek, maar wil je op een bijzonder plekje vertoeven en bovendien ook nog kleinschalig (slechts 15 kamers)? Kies dan voor Xva Art Hotel. Deze oase in Old Dubai is er niet alleen om te slapen, ook als niet-gast ben je er welkom voor een kop koffie in de gezellige tuin of om de kunst in de gallery te bewonderen.

📍Xva Art Hotel, 777X+JXM – Al Fahidi St,Bur Dubai، Al Fahidi Neighborhood (formerly Bastakiya),Near Dubai Museum

Al Shindagha XVA HOTEL DUBAI

Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding

Mogen vrouwen nu wel of niet auto rijden in de Verenigde Arabische Emiraten (ja), mogen ze zelf een huwelijkspartner kiezen (hangt van de ouders af) en hoe vaak gaan de Emirati naar de moskee (‘de Emirati bestaan niet, net als ‘de Europeaan’). Dat en alle andere vragen die je denkt te hebben over de VAE, moslims en Dubai kun je frank en frij stellen in het Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding.

Terwijl je meer leert over het land waar je vakantie viert, mag je niet alleen vragen stellen, de vrijwilligers van dit centrum vertellen zelf ook honderduit. Daarnaast heb je de mogelijkheid een moskee te bezoeken en/of gezamenlijk te lunchen. Want hoe leer je een cultuur nou beter kennen?

📍Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding, Al Mussallah Rd – Al Fahidi – Dubai

Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding Lunch Old Dubai Al Fahidi

Theeleuten in Old Dubai

Sinds de opening in 1997 is dit theehuis een begrip in Old Dubai. Zelf geeft men aan ’terug in de tijd’ te gaan. Een gevoel dat je sowieso beklijft wanneer je door de wijken Al Shindagha & Al Fahidi dwaalt. De rotan meubels en de turquoise accenten geven de zaak dat authentieke sfeertje en het verdraaid goede eten natuurlijk. Zoals vroeger!

📍 Arabian Tea House Restaurant & Cafe – Al Fahidi, Bastakiya Opposite Musalla Post Office – Al Fahidi St – Bur Dubai – Al Fahidi – Dubai

Arabian Tea House Restaurant & Cafe - Al Fahidi

Street Art spotten

Street art is soms een beetje een speld in een hooiberg zoeken, maar her en der in Old Dubai en daarbuiten stuit je ineens op indrukwekkende murals. Het werk op de foto werd vlak voor ons bezoek (feb. 2023) aangebracht door de Filipijnse kunstenaar, woonachtig in Dubai, Mark Barretto ter gelegenheid van het Sikka Art and Design Festival.

Hou je ogen goed open want op meer en meer plaatsen in de stad worden saaie muren omgetoverd tot ware kunstwerken.

Street Art VAE

Museum hoppen in het Al Shindagha museum

Het handige van het Al Shindagha museum is het feit dat je bij het bezoekerscentrum een keer entree betaald, een festivalbandje om je pols krijgt en de rest van de dag bepaal in je eigen tempo welke tentoonstellingen je bezoekt. Het museum is verspreid over verschillende opgeknapte authentieke huizen in Old Dubai. De ene tentoonstelling zet je reukorgaan op scherp (parfum makerij) het andere huisje staat in het teken van oude ambachten. Weer een ander vertrek zet het leven langs het water centraal. Ontzettend interessant.

📍 Al Shindagha Museum, 288 – Dubai

Old Dubai weefgetouw

Slenteren en shoppen in Old Dubai

Slenteren door de nauwe steegjes van Old Dubai is misschien nog wel het leukste. Niet wetende wat er achter de volgende hoek schuilgaat. Bovendien is het ook bijzonder goed shoppen in dit deel van de stad – en een stuk goedkoper. Afdingen hoort erbij!

Al Shindagha Dubai winkel kussens tassenmanden VAE

Steek het water over in een abra

De iconische houten schepen in the Creek, heten abra. Voor een habbekrats zetten ze je naar de overkant, waar de Gold & Spice Souk op je wachten. Geen zin om hutje mutje de overkant te bereiken? Je kunt voor een kleine meerprijs de abra voor je eigen gezelschap afhuren.

Abra Dubai Creek

Meer Dubai:


Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *