Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inside Burj Al Arab | Voor een prikkie naar het duurste hotel van Dubai

Inside Burj Al Arab Tour

Inside Burj Al Arab Tour: Binnengluren in een zeven sterren hotel

Inside Burj Al Arab geeft je de kans om – eindelijk – eens binnen te kijken bij het duurste hotel van Dubai. En daar hoef je geen dure kamer voor te reserveren en je hoeft er ook niet aan de slag als kamermeisje. Dit is hoe je snel en eenvoudig toegang krijgt tot het iconische hotel en een suite van € 50.000,-  per nacht.
Inside Burj Al Arab Tour Dubai lobby

Hoe kom je een zeven sterren hotel binnen zonder reservering?

Normaal gezien is het antwoord op deze vraag; NIET. Goed nieuws sinds oktober 2021 is het mogelijk dit super-de-luxe hotel toch te bezoeken om er eens ongegeneerd rond te snuffelen. Nee, je hoeft geen kamer te boeken. Ook geen reservering te maken in een van de vele restaurants die het hotel rijk is. Na ruim 2 decennia stelt Burj Al Arab haar deuren (ook) open voor niet-gasten middels een inside tour.

Inside Burj Al Arab Tour Dubai Suite woonkamer

Inside Burj Al Arab Tour: Hoe werkt het?

Met de Inside Burj Al Arab Tour voel je je spontaan een popster, wereldleider of ander belangrijk persoon. Deze tour verschaft je namelijk toegang tot het enige – zelf uitgeroepen – zeven sterren hotel in de wereld. Tijdens deze excursie bezoek je ruim 1,5 uur verschillende vertrekken in het gigantisch grote hotel. Een persoonlijke butler staat garant dat waar eerder deuren gesloten bleven, deze voor jou openen.

Bij binnenkomst glinstert de lobby je tegemoet (hier mag je in verband met de privacy van de gasten geen foto’s maken). Door naar de enorme trappenhuizen versierd met kunst, zware gordijnen, fluffy tapijt en goud zover het oog reikt. Met als klapper de 25e verdieping: de Royal Suite en de Experience Suite. De plek waar onder andere Justin Bieber verbleef. Een suite zo groot dat je er met gemak een reünie van je lagere school in kunt houden.

Inside Burj Al Arab Dubai kamer

Voor verdere inside information brengt de butler je nog naar wat interactieve ruimtes waar kennis over onder andere de bouw en de geschiedenis van Dubai wordt gedeeld. Maar laten we eerlijk wezen, zitten we daar echt op te wachten? Wij blijven liever onszelf nog even vergapen aan de marmeren badkamer waar Obama wellicht ook in poedelde.

Dubai Suite badkamer

Wat kost het?

De Inside Burj Arab Tour kost AED 249 (maart 2023) dat is met de huidige wisselkoers ongeveer € 65,- per persoon.

  • De toegangsprijs is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder
  • Kinderen tussen 4 – 12 jaar krijgen korting (toegang AED 99 per persoon)
  • Er zijn 4 tours per dag. Wij namen deel aan de avond tour en zagen zo de zon vanaf dit iconische gebouw onder gaan
  • Wil je je bezoek nog wat uitbreiden? Breidt je toegangsticket dan uit met een bijvoorbeeld een luxe koffiemoment, een glas champagne of blijf (toch) eten in een van de restaurants
  • Meer info over de tour (actuele prijzen, tijden etc.) lees je na – en ook de plek om te reserveren – op deze website 

toegangspas

Veelgestelde vragen over Burj Al Arab

Toen het hotel 21 jaar gelegen haar deuren opende zorgde dat voor veel vragen, maar ook anno nu willen we graag weten hoe het nu precies met dat waanzinnige hotel in Dubai staat,

Hoe duur is een nacht in Burj Al Arab?
Voor de goedkoopste kamer betaal je ongeveer € 800,-. De allerduurste kamer in het hotel kost € 50.000,-

Hoe hoog is het gebouw?
Het hotel is – slechts – 321 meter hoog, met in totaal 56 verdiepingen. Ter vergelijking de Burj Khalifa meet 828 meter.

Wat kostte de bouw?
Exacte bedragen zijn nooit vrijgegeven, maar er wordt geschat dat de bouw van de Burj al Arab ruim 650 miljoen dollar heeft gekost. Om uit die kosten te komen zou – volgens insiders – het hotel minimaal 400 jaar moeten bestaan….

gedekte tafel Dubai

Meer Dubai:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *