Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dubai | 6 x toffe dingen doen in Dubai

Dubai, wellicht het bekendste emiraat binnen de Verenigde Arabische Emiraten. Dubai, waar alles groot, groter, grootst is, met als overtreffende trap eye catcher als de Burj Khalifa, het hoogste gebouw op de hele wereld. Wat mag je nu echt niet missen als je Dubai bezoekt? Ik zet zes zaken voor je op een rij, die ik tijdens mijn trip aan Dubai deed.

Bezoek het Sheikh Mohammed bin Rashid centre for cultural understanding

Dubai Experience Emirati Culture
Het Sheikh Mohammed bin Rashid centre for cultural understanding – een hele mond vol – is een initiatief van de sheikh om bezoekers vertrouwd te maken met de Arabische cultuur. Ik koos er voor deel te nemen aan de zogenaamde Heritage tour. Tijdens deze excursie wandel je onder leiding van een gids door de Al Bastakiya wijk en het Al Fahidi historische district, compleet met een bezoek aan de Diwan Moskee. Aansluitend aan de tour is er in het hoofdgebouw van deze NGO organisatie, onder het genot van Arabische koffie, thee en dadels, de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Persoonlijk vond ik de gids nogal, hoe zal ik het noemen, bevooroordeeld (overigens niet de man op foto). Hij stond niet echt open voor vragen en ratelde zijn standaard verhaal af en dulde weinig tot geen tegensprak. Misschien was hij met het verkeerde been uit bed gestapt, ik weet het niet, maar de slogan Open doors, open minds was op hem niet echt van toepassing. Wellicht heb jij meer geluk, want de tour op zich, is de moeite waard. Kijk voor actuele mogelijkheden en prijzen op de website deze Emirati Culture Experience

Duik in het verleden van Dubai, in het Dubai Museum

Dubai museum
Gelegen in het oudste gebouw van Dubai (1787) het Al Fahidi Fort, vind je het Dubai Museum. Niet heel groot, maar leuk genoeg om even een uurtje doorheen te dwalen. De levensechte poppen tonen je taferelen uit het dagelijks leven. Van nul tot nu, alles wat je over dit emiraat dient te weten, leer je hier.

Slenter door de souk(s)

Dubai souk
De leukste souk – vind ik dan – is de Deira Spice Souk. Kaneel, Arabische thee, wierook, kruidnagel, safraan, noem het en je treft hier de kruiden en specerijen die je zoekt. Heerlijke geuren prikkelen je neus, wanneer je hier rondslentert. Bovendien drink je hier de lekkerste versgeperste drankjes. Daarnaast heb je de Gold Souk. De pronkstukken die hier hangen doen soms simpelweg pijn aan je ogen. Het is niet enkel goud dat er blinkt. Tussen de juwelierszaken tref je een keur aan winkeltjes met (fake) merk artikelen en horloges.

Ga de hoogte in

Dubai Burj Khalifa
Een bezoek aan Dubai is gewoonweg niet compleet, zonder een een bezoek aan de Burj Khalifa. Ik koos voor een reservering in de At.mosphere Lounge en genoot, nippend aan een cocktail, van het uitzicht. Top!

Shop till you drop

Dubai Dubai Mall
Nog niet genoeg gewinkeld in de souks, haal dan je hart maar op als je de Dubai Mall bezoekt. Een aanbod van 1.200 winkels maakt dit complex het grootste ter wereld. Trek daar rustig een paar uur voor uit. Wanneer je dan nog niet terug de brandende zon in wil, koop dan een kaartje voor de Dubai Aquarium & Underwater Zoo.

Sterren tellen in de woestijn van Dubai

Desert Conservation reserve
In tegenstelling tot mijn bezoek aan Oman (lees hier het artikel over mijn nacht in het zand), bleef ik in Dubai niet in de woestijn slapen. Ik koos er voor na een fijne avond terug te gaan naar mijn riante kamer in The Oberoi Hotel. Ongeveer een uur voor zonsondergang bereik ik per oldtimer jeep het Dubai Desert Conservation Reserve. De drukte en de lichtjes van de stad lijken heel ver weg, terwijl ik toch echt maar een uur in de taxi heb gezeten. Na een roofvogeldemonstratie en een fotomoment – zo’n valk op je arm is stiekem behoorlijk zwaar – is de gelegenheid tot kameelrijden (sla ik deze keer even af). Aansluitend is er een diner met onder andere kamelenstoofpot, opgeluisterd door muziek en (buik)danseressen. Na het eten is hang ik heerlijk in de kussens en geniet van de stilte en tel de sterren (en een vliegtuig dat af toe door mijn beeld zoeft). Benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk eens op de website van Platinum Heritage Luxury tours & Safaris, waarmee ik de woestijn in ging.

Was jij al eens in dit Emiraat? Wat zijn jouw tips?

Meer Dubai:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

8 reacties

    1. Hoi Eva, ik was zelf enigszins sceptisch voor mijn vertrek, maar ik vond Dubai eigenlijk best wel ok.

  1. Klinkt goed Eva! Wij zijn aan het kijken of we begin volgend jaar naar Dubai kunnen, dus dit komt as geroepen! Vooral de trip naar de woestijn gaat zeker op mijn to-do lijst!

    1. Hi Kirsten, mocht je naar de woestijn gaan, blijf dan vooral een nacht slapen, dat maakt het nog specialer.

  2. Dubai lijkt me een heerlijke plek in de winter, qua weer dan… en was eerst nogal sceptisch of er wel voldoende vermaak zou zijn voor bv een week tot 10 dagen. Zo te zien komt dat wel goed, leuke foto’s ook… maar heb wel twijfels of deze dingen met jonge kinderen zo’n succes zullen zijn… eventuele tips zijn welkom! 🙂

    1. Hoi Yvonne, hoewel ik zelf eerst sceptisch was over Dubai ben ik na mijn bezoek er van overtuigd dat Dubai écht wel een leuke bestemming is. Zelf heb ik een dochter van bijna 5, ze reist vaak met me/ons mee. De Emirati zijn zeer gastvrij, het cultural centre is ook leuk voor kinderen, net als het aquarium en natuurlijk het zwembad bij het hotel ;). Voor elke smaak is er een restaurant te vinden en wat is er nu leuker om een kameel te aaien in de woestijn? Zijn dit genoeg tips? Een fijne reis toegewenst.

  3. Wat een goed overzicht met al die prachtige foto’s! Geeft een goed beeld van de stad Dubai. Zelf ben ik niet zo’n stedenmens. Ik geniet vooral van de natuur. Mijn tips zouden daarom zijn: Ras Al Khor, de woestijn, de mangroven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *