Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ballonvaart Dubai | De zon in de woestijn op zien komen

Ballonvaart Dubai luchtballon zonsopkomst

05.00 uur opstaan voor een ballonvaart Dubai

Ballonvaart Dubai in gedachten? Dan is dit het scenario: 5.00 uur. Tijd om op te staan. Waarom? Met een hele goedereden. We starten de dag vanuit 1.100 meter hoogte. De woestijn in, het gloren van de dag aanschouwen vanuit een luchtballon. Of dat even een goede morgen is!

Overnight with flight

Een ballonvaart in Dubai is fantastisch! Maar het hele ‘overnight with flight’ is dat eveneens. In de loop van de middag verlaten we ons hotel tussen de wolkenkrabbers van Dubai. Een gloednieuwe SUV brengt ons naar een overstapplaats. Hier staan vintage Land Rovers in alle kleuren van de regenboog op ons te wachten.

Een trip door de woestijn, oog in oog met oryxen en overnachten in een bedoeidentent, het is allemaal voorpret in aanloop wat de volgende ochtend komen gaat. Up, up and away!

➡️Lees hier hoe het overnachten – onderdeel van het Overnight with flight arrangement – was.

Platinum Heritage Woestijnsafari Dubai

Het beste moet nog komen

Ja het doet even zeer. 05.00 uur opstaan, we doen het liever niet, maar wetende wat er komen gaat, lukt het toch vrij aardig. De een het haar snel in een rommelige staart, de ander de tandenborstel nog in de hand staan we klokslag vijf uur klaar om aan ons avontuur te beginnen.

Onze trouwe chauffeur Abul lijkt een stuk minder moeite te hebben met dit vroege tijdstip en rijd ons snel naar de plek waar het allemaal gaat gebeuren. Alvorens we in een mandje stappen, wacht er – het blijf Dubai he mensen – nog een ander spektakel; een droneshow. Wiens maag het aankom, krijgt een kop Arabische koffie aangeboden en mag vervolgens plaats nemen in zachte kussen om richting de hemel te turen.

Talloze drones vormen samen een kameel, een Arabische koffiepot, de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten. Leuk, maar stiekem worden we wel ee beetje ongeduldig….

Ballonvaart Dubai: Hello morning, hello day!

Hylke, onze Nederlandse piloot legt voor vertrek uit wat wel en vooral wat niet te doen tijdens de tocht met de luchtballon over de woestijn van Dubai. Een ding dat je zeker moet onthouden, blijf in het mandje! Verder komt het allemaal wel goed.

Met een gezonde portie adrenaline die door ons lichaam giert, klauteren we in het mandje en niet veel later hangen we in de lucht. En of dit een goede morgen is! De zon komt langzaam op. Onder ons graast het vee en waar je ook kijkt, zand, eindeloos veel zand. Het is moeilijk voor te stellen dat de stad zo dichtbij is.

zonsopkomst woestijnBallonvaart Dubai landingOryx vanuit luchtballon

Landing in de woestijn

De vliegt voorbij. Net als we aan het, toch wat wiebelige, mandje gewend zijn geraakt, zetten we de daling in. Het moment waar sommigen toch een beetje voor vrezen, blijft uit. Ons mandje valt niet om, we maken een keurige landing. Abdul staat al met een fles water op ons te wachten om ons naar onze ontbijtlocatie te brengen.

Het ontbijt is in een bedoeïenenkamp, maar een ander dan waar we de nacht doorbrachten. Het ontbijt is een waar feestje. Daar kan menig hotel nog wat van leren en dat midden in de woestijn.

Moe en voldaan brengt Abdul ons terug naar de bewoonde wereld. Wat een avontuur!

onbijt bedoeidententGourmet ontbijt

Ballonvaart Dubai praktisch:

Bij een Ballonvaart Dubai komt eigenlijk niet zo gek veel kijken, er zijn slechts een paar dingen die je moet weten:

  • Zwanger? Op sommige sites staat dat je tot x-aantal weken mee mag vliegen. Onze piloot nam liever geen zwangere dames mee. Hij stelde de vraag ‘Zou je nu ook in een botsauto gaan zitten?”.
  • Je tekent vooraf een verklaring dat je weet waar je aan begint en waar jij en/of het bedrijf verantwoordelijk voor is bij eventuele schade/noodlanding.
  • Tassen, selfiesticks en statieven mogen doorgaans niet mee aan boord. In overleg met de piloot kan een uitzondering gemaakt worden.
  • Wat er ook gebeurt, blijf in de mand! En luister naar de piloot.
  • Wij vlogen met Nederlandse piloot Hylke van Hot Air Balloon Rides. Onze ballonvaart was onderdeel van het ‘Overnight with flight‘ pakket. Meer info over actuele prijzen en vertrekmogelijkheden vind je terug op de website van deze organisatie.
  • Van de vlucht wordt videomateriaal gemaakt, voor een meerprijs kun je een filmpje van je vlucht aanschaffen
  • Tip: neem een powerbank mee, want je maakt snel veel foto’s en filmpjes als je in de lucht hangt (eenmaal terug op de grond? Voor je oplader heb je een wereldstekker nodig).
Kamelen Dubai

Meer Dubai:


Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *