Zoek
Sluit dit zoekvak.

Foodtour Dubai | Smullen met Frying Pan Adventures

Foodtour Dubai Frying Pan Adventures fallafel

Foodtour Dubai: De liefde voor de stad gaat door de maag

Op Foodtour in Dubai leer je deze wereldstad pas echt goed kennen. Dwalen door straten waar de gemiddelde bezoekers niet komt en smullen van gerechten die je in het de meeste hotels en malls van de stad niet terugvindt. We laten ons door Frying Pan Adventures op sleeptouw nemen voor een avond smullen.

Middle Eastern Food Pilgrimage

Frida, een van de twee zussen die dit initiatief in 2013 startten, laat ons kennismaken met de eetcultuur van Dubai tijdens de zogeheten ‘Middle Eastern Food Pelgrimage’. Een tour langs restaurants met gerechten – en eigenaren – uit Palestina, Jordanië,
Libanon, Syrië en Irak.

Foodtour Dubai: eerste stop Falafel

Wie houdt er nou niet van falafel, deze gefrituurde balletjes van gestampte kikkererwten zijn toch onweerstaanbaar? Tijdens een kijkje in de keuken van deze ‘Oosterse snackbar’ zien we hoe verse humus wordt gemaakt en worden onze neuzen al geprikkeld door de heerlijke geuren die door de keuken rondgaan. Gelukkig mogen we ook proeven, eerst en baby-falafel, daarna schuiven we aan voor een waar feestmaal. Een tafel vol falafel, pitabroodjes, sauzen, groenten in het zuur en frietjes. En dit is nog maar het begin van onze Foodtour Dubai.

pita falafel

Tijd voor zoet

Bij de volgende stap, duiken we opnieuw de keuken in en zien hoe twee koks kunafa (ookwel geschreven als Knafeh / Kunefe / Kunafeh) aan het maken zijn. Een dessert bestaande uit gebakken, boterig sliertjesdeeg gevuld met kaas en overgoten met zoete siroop. Je mond wordt door het zoet van de siroop en de hartige smaak van de kaas een beetje voor de gek gehouden. Lekker, maar ook machtig. Hopelijk redden we het tot het einde van deze foodtour Dubai…..

Frying Pan Adventures kijkje in de keuken

Foodtour Dubai: Heel veel baklava

Oef, dit is een serieus eettempo! Amper de plakkerige kunafa uit onze kiezen verwijdert, opnieuw een aanslag op ons gebied: tijd voor mierzoete baklava vergezeld van een kopje Gahwa, Arabische koffie. Riem een gaatje losser. En door.

Frying Pan Adventures Baklava

Tussendoortje: Shawarma

Shawarma, of zoals wij het schrijven shoarma, is volgens Farida maar een tussendoortje. Een beetje paniekerig kijken we elkaar aan. Zeker als er in een adem aan toevoegt dat het hoofdgerecht nog moet komen. ‘Gelukkig’ is het een kleine portie, inderdaad het formaat tussendoortje. Waar wij deze snack in een pitabroodje serveren, krijgen we hier het vlees in een wrap aangeboden. Ook lekker!

Foodtour Dubai Frying Pan Adventures shoarmaFoodtour Dubai Frying Pan Adventures shoarma verkoper

Afsluiter Foodtour Dubai: Masgouf

Masgouf, een gekruide, gegrilde karper op open vuur klaargemaakt, wordt vaak beschouwd als het nationale gerecht van Irak. Ook deze vis komt niet alleen op z’n bordje. Samen met groeten, aardappelen en rijst vormt deze vis het sluitstuk van de avond. Rollend terug naar het hotel.

📍 Check voor meer tours Frying Pan Adventures, Auto Centre – Office A219 – Port Saeed – Dubai – Verenigde Arabische Emiraten

Foodtour Dubai Frying Pan Adventures vis

Meer Dubai:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *