Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dubai woestijnsafari | Dit wil je absoluut een keer meemaken!

Dubai woestijnsafari blauwe vintage Land Rover

Dubai woestijnsafari: Rijden in vintage Land Rover & overnachten in een bedoeïenentent

Een Dubai woestijnsafari is echt iets wat je niet wil missen tijdens je trip naar de Verenigde Arabische Emiraten. OmniTraveler stapte in een vintage Land Rover en overnachtte in een bedoeïenentent in the middle of nowhere. Geen licht, geen geluid, alleen maar stilte en sterren. Fantastisch!

Platinum Heritage Woestijnsafari Dubai

Dubai woestijnsafari: Wat te verwachten?

De ene Dubai woestijnsafari is de andere niet, de ervaringen die OmniTraveler hier deelt zijn gebaseerd op de tour die we met organisatie Platinum Heritage maakten. Deze organisatie haalt je bij je hotel in Dubai op. Halverwege stap je over in een vintage Land Rover en dan begint het avontuur pas echt.

Wanneer je bij deze organisatie boekt, is alles inclusief; Het transfer, de tocht door het Natioale park, het eten en drinken in het bedoeïenenkamp, het entertainment en voor wie wel zelf een mogelijkheid tot kameel rijden of een valk op je arm laten balanceren. Kortom als je met deze trip meegaat, kun je – bij wijze van spreken – je portemonnee in het hotel downtown laten.

➡️ Meer informatie over beschikbaarheid, actuele prijzen en verschillende pakketten, check de website van Platinum Heritage

Dubai woestijnsafari

Voor vertrek

Op de ‘wisselplaats’ krijg je allereerst les hoe je je ghutra (heren) of sheila (dames) hoofddoek omdoet. Ideaal om net als de bedoeïenen je hoofd tegen de zon te beschermen en – indien – nodig ervoor te zorgen dat je geen zand in je mond krijgt tijdens een zandstorm in de woestijn.

Het gebruik van single plastic wordt zwaar ontmoedigd door Platinum Heritage, daarom krijg je op het wisselpunt allemaal een hervulbare waterfles uitgereikt, die je ter plekke met schoon en koel drinkwater kan vullen. Je mag de fles na afloop van je woestijnsafari houden. Heb je al genoeg hervulbare flessen, lever deze dan weer in, dan blijft het zeker duurzaam.

Wie nog van het sanitair gebruik wil maken, doet dat het beste op deze plek, De komende uren, is er geen toiletpot te vinden.

Dan is het tijd om de spullen uit de SUV te halen en plaats te nemen in de iconische Land Rover Serie I /II. Dit type auto was het eerste vervoermiddel dat nomadische stammen gebruikten in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Voorheen deed men alles per kameel of zelfs te voet.

Land Rover Serie I

Dubai Desert Conservation Reserve (DDCR)

Het Dubai Desert Conservation Reserve (DDCR) was het eerste Nationale Park in de Verenigde Arabische Emiraten en beslaat niet minder dan 225 vierkante kilometer. Dat is ongeveer 5 % van de hele oppervlakte van Dubai.

In tegenstelling tot andere aanbieders van Dubai woestijnsafari’s wordt er bij Platinum Heritage niet aan ‘dune bashing’ gedaan. Waarom niet? Omdat het slecht is voor de natuur. Daarom. Wat je wel doet is een lange tocht maken door het natuurpark, met als hoogtepunt het zien van (semi)wilde Oryxen. In 1960 lanceerde de sheik een fokprogramma om het ras van uitsterven te behoeden. Van een handvol van deze statige beesten, is de populatie gegroeid naar meer dan 4.000.

Onderweg maken we verschillende stops of foto’s te maken, thee te drinken of een valkenshow bij te wonen.

woestijn Oryx

Dubai woestijnsafari: Wees Welkom

De Arabische wereld staat bekend om haar gastvrijheid en dat is direct te merken bij aankomst in het bedoeïenenkamp. Een hartelijk welkom, rozenwater om je handen op te frissen (in vroeger tijden om de kamelengeur van je handen te krijgen) en verse koffie. Deze Arabische koffie drink je overigens zonder suiker. Is het te sterk voor je? Neem dan een dadel om de boel wat zoeter te laten smaken.

Een avond vol zang, dans, Arabische tradities en lekker eten staat centraal. En dan moet het allerbeste nog komen……

Merhaba wekom in de woestijn Bedoeidenkamp Dubai koffie zetten

Welterusten

De meeste gasten keren na een gezellige avond terug naar hun hotel in Dubai. Wij blijven echter de nacht doorbrengen in de woestijn. Zodra iedereen vertrokken is, valt de stilte pas echt goed op. En wat een prachtige sterrenhemel. We laten ons in de riante kussen vallen, leggen ons hoofd in de nek en turen roerloos naar de horizon. Adembenemend mooi!

Stipt om 23.00 uur gaat het licht uit en wordt het water afgesloten. Goed om voor die tijd alles op orde te hebben. Een zaklamp meebrengen, is geen overbodige luxe, want ook in de tijd is niet of nauwelijks licht. Bij het schijnsel van de telefoon kruipen we in bed. Wat een ervaring.

Woestijnsafari Dubai bedoeidenkamp tent

Meer Dubai:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *