Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oktober 2019 – Een kijkje in het leven van (een) OmniTraveler

januari 2024 behind the scenes

Dag oktober 2019, hallo november. De klok is verzet, het is ’s avonds eerder donker, de dagen worden kouder, de winter komt er aan. Terugkijkend op oktober blijkt deze maand, ondanks de herfstvakantie én een studiedag van ons reismeisje, een goede maand te zijn geweest.

Oktober 2019

oktober 2019 herfstbladeren

In oktober 2019 is het net als in alle andere oktobermaanden herfstvakantie. Omnitraveler ging dit keer niet op reis en deed ook in eigen land weinig. Het bos was het favoriete uitstapje in de vrije week. De kleuren zijn er prachtig en talloze paddestoelen bedekken de drassige grond. Heerlijk om er de frisse geur van gevallen dennennaalden op te snuiven, om daarna in een cafeetje een dampende mok warme chocolade met slagroom te nuttigen.

Daarnaast bracht ik menig uur achter mijn trouwe vriend – de laptop – door, maar ging heus de deur nog wel uit. Oh ja, en we kochten een huis.

Back to school

Al jaren ben ik als extern gecommitteerde verbonden aan mijn oude hogeschool. Thans luistert het instituut naar de naam BUas (Breda University of applied sciences), op mijn diploma prijkt de oude naam NHTV (Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer). Met twee anderen (scriptiebegeleider en een zogeheten tweede lezer) vorm ik een commissie. Gedrieën bepalen we of de student zijn scriptie mag komen verdedigen. Zo ja, dan zijn deze zelfde drie personen degenen die de kandidaat daar vervolgens over aan de tand gaan voelen. Uiteraard geven we ook het verlossende woord of de student geslaagd is (of niet).

Altijd leuk, maar vooral ook interessant om te doen. Zo hou ik niet alleen contact met de reisbranche, aan de netwerklunch, tussen de sessies door, hou ik waardevolle contacten over.

Terug in de tijd

Archeon Nederland oktober 2019
Fotocredits: Archeon

Vol enthousiasme keerde ons reismeisje terug van haar schoolreisje naar het Archeon. “Mam, daar ik wil ik met jou en papa ook echt een keer naar toe!”

Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Kampeer & Caravan Jaarbeurs Utrecht

Vorig jaar maakte ik voor de eerste keer kennis met deze beurs. Toeval wilde dat ik dit jaar in de middag reeds in Utrecht moest zijn, een goede gelegenheid om in de ochtend over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs te struinen. Omdat ik net wat eerder de beursvloer op mocht dan het reguliere publiek, had ik lekker veel tijd om met diverse standhouders te kletsen. Hoewel ik er niet heen ging om acquisitie te plegen, zouden er zo maar een aantal leuke samenwerkingen uit dit bezoek kunnen vloeien. To be continued.

Oktober 2019 staat in het teken van netwerken

Travelpressentation

Na een flinke portie kampeerinformatie was het ’s middags tijd voor een potje netwerken. Van wintersport tot glamping van Flevoland tot Costa Rica. Hotelketen, autoverhuur, verkeersbureau en pretpark, ik sprak zoveel mensen tijdens dit netwerkevent, dat ik er aan het einde van de dag schor van was.

Obrigado Visit Portugal

Portugal

Visit Portugal nodigde me uit om te komen luisteren naar de plannen die ze hebben voor 2020. Niet voor niets kozen daarvoor de Rotterdamse Kunsthal als locatie. De Portugese Joana Vasconcelos houdt er momenteel (t/m 20 november 2019) een indrukwekkende tentoonstelling. Als je in de gelegenheid bent, zeker even gaan kijken. Want niets is wat het lijkt bij deze dame.

Ga mee naar Chios

Griekenland Chios

Vanuit Portugal reisde ik naar Griekenland. Het Grieks Verkeersbureau trakteerde me op een overheerlijk diner in restaurant Victoria. Terwijl ik genoot van al het lekkers leerde ik tevens meer over het eiland Chios. Dat is nog eens het nuttige met het aangename verenigen.

Wat gebeurde er nog meer in oktober 2019

publicaties oktober 2019

  • Als freelance redacteur schrijf ik voor tal van titels (online en print). Ik verscheen onder andere in TRAVELBOOK en TravelPro, maar ook het Zoover blog lees je tal van artikelen van me terug.
  • Tevens kreeg ik in oktober 2019 weer diverse boeken toegestuurd. Het artikel over het boek Kimchi – Gezond koken met gefermenteerde groenten staat reeds online. Het boek Ride With Me Barcelona viel net voor het einde van de maand in mijn brievenbus, dus een review daarover volgt in november. Eerder schreef ik al wel over het boek Ride with me Amsterdam van dezelfde schrijfster.
  • Ik werd geïnterviewd door Omroep Brabant. Een item over het verdwijnen van de telefooncellen in onze provincie. Mijn rol is kort (vriendlief – in gele jas – mag langer zijn zegje doen), je bekijkt het filmpje via deze link

November 2019

curacao

Wat staat er op de planning voor november? Op dit moment staan er al drie evenementen genoteerd in mijn agenda. Twee daarvan zijn bestemming presentaties (Sri Lanka en Costa Rica), de derde is een netwerkevenement. Bovendien staan een aantal dagen reeds geblokt voor een reis naar Curaçao. Daar was ik al eens eerder voor werk, maar een keer teruggaan is zeker straf.

Aan het eind van de maand vertoef ik een nachtje (voor het werk van vriendlief) in Haarlem. Deze stad ontdekte ik eerder dit jaar en ook hier keer ik graag naar terug.

Hoe was jouw maand?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *