door Eva Hopstaken | 22 juni 2020 | Curaçao
Zon, zee, palmen, street art is wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij Curaçao. In de hoofdstad, Willemstad, van dit populaire vakantie-eiland tref je tal van prachtige werken. OmniTraveler zette een paar prachtwerken op de plaat. Street art Curaçao: Scharloo...
door Eva Hopstaken | 8 december 2015 | Curaçao
Curaçao, heerlijk als zon, zee, strand bestemming. Daar valt niks tegen in te brengen, echter doe je jezelf en het eiland tekort wanneer je enkel de bips in het witte zand laat zakken en verder tijdens je verblijf op Curaçao niet wat bezienswaardigheden bezoekt. Het...
door Eva Hopstaken | 9 maart 2015 | Curaçao
Wanneer je deel 1 en deel 2 van dit drieluik reeds gelezen hebt, weet je dat je op Curaçao eigenlijk overal verschrikkelijk lekker kunt eten. In dit slotartikel deel ik nog een paar pareltjes met je. Zit je er klaar voor? – en doe je broekriem alvast een gaatje...
door Eva Hopstaken | 2 maart 2015 | Curaçao
In deel 1 van Culinair Curaçao, de lekkerste plekjes op een rij nam ik je mee naar de markten en kramen in Willemstad, lunchte ik bij Kura Hulanda, dat als een feniks uit haar as herrees en sloot ik de dag af met een diner en cocktail met uitzicht hoog boven op het...
door Eva Hopstaken | 23 februari 2015 | Curaçao
Curaçao verraste me op vele fronten, maar mijn smaakpapillen werden nog wel het meest verrast. Van de lokale keuken tot Westerse diners, BBQ-spiezen en rosé aan zee tot Batido’s en niet te versmaden sandwiches. Plasa Bieu Zus, heeft misschien wel de meeste...
door Eva Hopstaken | 1 mei 2014 | Curaçao
Zo maak je Kadushi soep Hoe maak je Kadushi? “Negen flinke kaktusscheuten zijn er nodig voor een pan soep,” vertelt Nettie me. Ze loopt kordaat voor me uit, het Kadushi veld in. In haar ene hand een flink mes en in het andere een stok om de kaktus mee in...