Zoek
Sluit dit zoekvak.

Noord-Korea dagboek | Michael Palin neemt je mee door de DPRK

Boek Noord-Korea dagboek Michael Palin

Lees mee over het meest gesloten land ter wereld in het Noord-Korea dagboek van Michael Palin

Het Noord-Korea dagboek van Michael Palin is wat OmniTraveler betreft een ware page-turner. Wellicht niet geheel objectief, aangezien ik (Eva) meermaals naar dit intrigerende gesloten land reisde.

2018: De reis die het Noord-Korea dagboek tot stand brengt

In 2018 kreeg Michael Palin de kans om Noord-Korea te bezoeken, een kans die hij – samen met zijn film crew – met beide handen aangreep. Vanuit Engeland, via China, reist hij naar het land dat voor zo velen onbereikbaar is/lijkt. Een jaar later (2019) mag iedereen in zijn Noord-Korea dagboek bladeren en zo een glimp opvangen van de belevenissen van deze sympathieke presentator.

Boek Noord Korea dagboek - Michael Palin

Welkom in Beijing

Michael ontmoet in de Chinese hoofdstad de eigenaar van de reisorganisatie waarmee ik tijdens mijn eerste bezoek aan Noord-Korea reisde. Meer tijd dan nodig brengt hij niet door in Beijing. Hij stapt in de trein richting de grens. Een reis die hij op voortreffelijke wijze beschrijft in het boek.

➡️ Blijf zeker langer in Beijing er is genoeg te doen: Check de tips voor Beijing voor beginners

Door naar Dandong

Alvorens hij daadwerkelijk voet op Noord Koreaanse bodem zet, wordt er halt gehouden in de grensplaats Dandong. Waarbij een bezoek aan de brug over de Yalu rivier vanzelfsprekend niet ontbreekt. Gebombardeerd door de Amerikanen, nu bijna een metafoor voor de onbereikbaarheid van de DPRK, zoals Noord-Korea ook wel genoemd wordt.

➡️ Lees ook: 5 x doen in Dandong, Noord-Korea’s beruchte buur

Noord-Korea dagboek voorkant

Aankomst Pyongyang, het begin van het Noord-Korea dagboek

“De gezichten van de Grote Leiders, altijd even groot, altijd naast elkaar en keurig ingelijst, glimlachen vanaf hun borden omlaag; ze zien er vaderlijk uit en ongeveer even dreigend als een reclame voor Specsavers.”

Bij aankomst in Pyongyang begint het Noord-Korea dagboek voor de meesten – neem ik aan – interessant te worden. Wat mag en kan hij allemaal zien en doen. En zeggen. Palin stapt in de metro en wordt zich meer en meer bewust van wat reizen in dit land betekent en wat het met je doet. Na een bezoek aan de Mansu heuvel en de daarop volgende uren, leert hij een aantal lessen. Iets met rennen, een hand in een zak en fotograferen van de leiders.

Vijftien dagen vliegen om

In totaal is Palin 15 dagen op reis. Een reis die voorbij vliegt en bol staat van bijzondere zaken. Bijzondere uitspraken van gidsen, bijzondere gewoonten, bijzonder in het algemeen. Niet alleen de dagen voor Palin vliegen voorbij, wanneer je het boek leest vliegen de pagina’s eveneens zo voorbij. Het boek leest prettig weg en voor wie de reisprogramma’s van Palin kent. Het Noord-Korea dagboek is geschreven zoals hij de toeschouwer op televisie toespreekt. Je hoort het hem gewoon zeggen. Je ziet hem in gedachten de wenkbrauwen fronsen, wanneer hij zich – voor de zoveelste keer – ergens over verbaasd tijdens deze trip.

boek Michael Palin DPRK

Noord-Korea dagboek praktisch

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar het meest gesloten land ter wereld. Palin geeft je een fijne glimp van deze bijzondere bestemming.

Titel: Noord-Korea dagboek
Auteur: Michael Palin
Uitgeverij: Spectrum
Omvang: 192 pagina’s
ISBN: 978 90 00 37079 5
Prijs: € 12,99
Verkrijgbaar: In de boekhandel of Bol.com

Meer Noord-Korea

➡️ Via deze website (na registratie) zijn een aantal filmpjes te bekijken van het avontuur van Palin in de DPRK

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *