Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hotspots Utrecht | Locals tippen deze plekken in de Domstad

Op zoek naar Hotspots Utrecht

Eigenlijk kom ik er te weinig, maar onlangs ontdekte ik een paar leuke plekken in de Domstad. Check deze hotspots Utrecht.

Sinds ik me kan heugen ben ik in januari in Utrecht te vinden. Jammer genoeg zie ik dan niet van het prachtige centrum, aangezien ik een aantal dagen in de Jaarbeurs bivakeer voor de jaarlijkse Vakantiebeurs. Tijdens mijn carriere bij verschillende reisorganisaties in het midden van het land, toog ik dagelijks naar Utrecht op en neer. Tijdens mijn pauzes bij werkgever nummer een kwam ik nog wel eens even in het centrum, vanuit de Catharijnesingel. Werkgever twee huisde in stadsdeel Lombok, zelfs de Dom was vanuit mijn kantoor niet eens te zien…. Hoogste tijd om de stad weer eens een keer te bezoeken en meteen wat leuke hotspots te ontdekken. Hier zijn ze, de hotspots Utrecht, die ik met behulp van medebloggers ontdekte.

Blackbird Coffee

Blackbird_Coffee_Utrecht Hotspots Utrecht Blackbird_Coffee_Utrecht Hotspots Utrecht Blackbird_Coffee_Utrecht Blackbird_Coffee_Utrecht Hotspots Utrecht
Na een ochtend vol (semi)zakelijke afspraken, heb ik rond enen afgesproken met Esther. Esther deelt haar beste tips voor de mooiste stedenreizen met je op haar uitgebreide website Mooistestedentrips.nl.

Net voor onze afspraak arriveer ik bij Blackbird coffee aan de Oudegracht. Moeilijk over het hoofd te zien; de fietsen aan de muur in deze hippe vintage espressobar. Een interieur met leuke oude meubeltjes, servies dat bij je oma uit de kast zou kunnen komen en heerlijke homemade baksels, dat is in het kort Blackbird Coffee. Na even dubben aan de toog, kies ik voor een verse jus d’orange en een stuk huisgemaakte citroencake, nomnomnom!

Grand Cafe Lebowski

Grand_Cafe_Lebowski_Utrecht Grand_Cafe_Lebowski_Utrecht
Café restaurant Lebowski is dé ontmoetingsplaats aan de voet van de Domtoren. Een grand café waar je de gehele dag terecht kunt, variërend van lunch, high tea, gezellig diner of gewoon een drankje. Esther en ik kijken op de klok en ontdekken dat het wineoclock is. Op het terras – waar geen een tafeltje of stoeltje hetzelfde is – installeren we ons in het laatste reepje zon op een frisse lentedag en genieten van een droge witte wijn, met uitzicht op het icoon van Utrecht, de Dom. Doet het terras al gezellig aan, ik ontdek binnen pas wat Grand Cafe Lebowski echt te bieden heeft. Een enorme giraffe en meer beesten sieren de bruine kroeg. Hotspot Utrecht nummer twee, check!

Hotspots Utrecht: De Markt

de Markt Utrecht
© Iens.nl
de Markt Utrecht2
© Iens.nl

Daisy reist een jaar lang door Nederland als Expedia Pioneer op haar blog kun je bij houden welke bijzondere plekjes ze ontdekt. Ik ontvang een tweet van haar: “Je herkent me aan de stroopwafellikeur.” Twee tellen later lopen we al kwebbelend het centrum in op zoek naar een plekje voor het diner. Daisy heeft goede verhalen gehoord over De Markt, gelegen in de knusse Drieharingstraat. De zaak zit ramvol, dat zien we als een goed teken. Na een minuut of tien wachten aan de bar, nemen we plaats aan tafeltje helemaal achter in de zaak.

Het kwebbelen zet zich voort en ik vergeet gewoonweg foto’s te maken. De pics die je hier ziet heb ik dan ook niet zelf gemaakt, maar zijn afkomstig van de website iens.nl. De pizza die ik bestel, is huge, maar zo lekker. De Markt zit vol met mensen die tijdens de koopavond even aanschuiven voor een maaltijd, studenten die voor het stappen een stevige bodem leggen en andere passanten die voor een schappelijke prijs een goed gevuld bord, heerlijk Italiaanse gerechten bestellen.

Hotspots Utrecht: Beers & Barrels

Beers_Barrels_Utrecht
Beers_Barrels_UtrechtBeers_Barrels_Utrecht Hotspots Utrecht

Lisette (blogt op haar website Travellust) riept via Twitter bloggers op voor een informele meet-up bij Beers & Barrels op de Oudegracht aan de Werf. De trapjes af, richting het water. Het licht is gedimd, de zaak is tot aan de nok toe gevuld met mensen die of eten, of zich laven aan een van de vele bieren die op de kaart staan. Het is even zoeken naar de mede-bloggers, die zich net tegoed doen aan een schaal met fingerfood.

Terras La Place V&D

La_Place_Utrecht
In de categorie Hotspots Utrecht, hoort het La Place restaurant van V&D misschien niet helemaal in het rijtje. Echter, op het terras van dit restaurant heb je misschien wel het mooiste uitzicht over de stad.

Deze hotspots Utrecht, ontdekte ik onlangs. Wandelend van afspraak naar afspraak, spotte ik al veel meer leuke tentjes en winkeltjes. Binnenkort keer ik zeker weten een terug naar Utrecht. Heb jij nog leuke plekjes die ik voor een volgend bezoek zeker op mijn to-do/to-visitlijsjte moet zetten?

Meer Nederland

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *