Zoek
Sluit dit zoekvak.

Park Landgoed Ginkelduin, vakantie op de Utrechtse Heuvelrug

vakantiehuisje

Wie gaat er mee naar Molencaten Park Landgoed Ginkelduin?

In de herfstvakantie (2021) pakken we het eens een keer anders aan. Wel naar een vakantiepark, maar dan net even anders. We kiezen dit keer namelijk niet voor een verblijf in een huisje maar rijden met ons Ventje! (een schattige huurcamper) het terrein van de Molecaten Park Landgoed Ginkelduin. Een nieuwe ervaring.

Per camper de Utrechtse Heuvelrug verkennen

Voor een midweek vakantie kiezen we voor Nederland, voor de Utrechtse Heuvelrug om precies te zijn en Molecaten Park Landgoed Ginkelduin om specifiek te zijn. Dit park is voorzien van verschillende typen accommodatie en een aantal kampeervelden met een camperplaats. Op laatstgenoemde parkeren we op een zonnige herfstdag onze kleine alleskunner.

Het is rustig wanneer we het park op rijden. Dat is gezien de dag die de kalender aangeeft en het tijdstip waarop we ons bij de receptie melden niet zo heel erg gek. We – vriendlief, dochter (10 jr.) en ik – slaan het portier van onze Volkswagen Transporter dicht en melden ons. Dit keer geen sleutel in onze hand en ook geen verrassing hoe het huisje eruit zal zijn. Wel een plattegrond, zodat we de plaats voor onze camper weten te vinden op het terrein.

De vriendelijke receptioniste heet ons van harte welkom en laat weten welke faciliteiten wel, of juist niet, geopend zijn, aangezien het inmiddels hartstikke laagseizoen is. Na dit korte, fijne, kennismakingsmoment zetten we koers naar de gereserveerde staplaats.

VENTJE Camper Grebbelinie Utrechtse Heuvelrug

Park Landgoed Ginkelduin per camper: even wennen

Onze compacte Ventje! Camper heeft een mooi plekje naast een andere camper en met uitzicht op een aantal caravans en een speeltuintje. Onze staplaats is voorzien van stroom, zodat de accu vol blijft, terwijl we het licht gebruiken in de camper en er is een waterpunt, zodat ook het watertank op peil blijft.

Het vakantiepark is voorzien van een goed sanitairgebouw. Dit is best een aardig eindje lopen van ons kampeerplekje, wat het ’s avonds – op de best wel donkere camping – een aardige onderneming maakt om het laatste toiletbezoek van de dag goed af te leggen. Douchen, föhnen, wassen, strijken en de afwas doen, het kan allemaal – al dan niet tegen een kleine vergoeding – in dit multifunctionele gebouw, dat volgens onze dochter zou uit de Efteling is weggerukt. Ik snap haar punt, het zou zeker niet misstaan in het sprookjesbos van het beroemde pretpark.

Wil je niet met je eigen tent, caravan of camper bij Molecaten Park Landgoed Ginkelduin verblijven, kies dan voor een van vele accommodaties die het vakantiepark rijk is. Variërend van een fijne bungalow voor vier personen tot een landhuis waar ruimte is voor een groep van 34 vakantiegangers. Van safaritent tot luxe appartement en van kampeercabin tot hotelkamer.

Camper Ventje ontbijt vakantiepark Nederland

De faciliteiten & activiteiten wachten op een nieuw seizoen

Aan faciliteiten en activiteiten geen gebrek op dit vakantiepark. Eerlijk is eerlijk, omdat ons verblijf (eind) oktober valt, zijn een aantal faciliteiten niet – of beperkt – geopend. Het verwarmde buitenzwembad en bijbehorende glijbanen wachten, net als het animatieteam, op een nieuwe zomer. De speeltuin, de tafelvoetbaltafel en het terras in de omgeving van het zwembad, die wachten op gasten, die er gebruik van zullen maken. Het binnenzwembad – bereikbaar via de horeca – is, tot vreugde van onze jongste reiziger, wel geopend.

De winkel is op Molecaten Park Landgoed Ginkelduin vervangen door een vending machine. Hierin vind je de belangrijkste dingen – snacks, drinken, vaatwastabletten, tandenborstel – die je nodig mocht hebben. Bij de receptie kun je terecht om een fiets te huren of om een reservering voor de midgetgolfbaan of de bowlingbaan te maken.

Minishop vakantiepark Utrechtse Heuvelrug

Plonsen bij Park Landgoed Ginkelduin

Het buitenbad mag dan gesloten zijn tijdens ons bezoek, het binnenbad is voor de gasten van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin geopend. Een zwembad op een vakantiepark en dan niet gaan zwemmen? Dat kan natuurlijk niet! Daarom pakken we na het eten onze zwemkleding uit de camper en trekken richting het zwembad.

Onze schoenen laten we in de daarvoor bestemde schoenenkast achter. Vervolgens in de kleedruimte omkleden. Spullen in een kluisje, douchen en spetteren maar. Het bad is niet supergroot, maar er wordt gretig gebruik van gemaakt. Ondanks de geringe afmetingen is er voor de jonge badgasten genoeg te beleven. Zelf met een knop de whirlpool aanzetten, of met een andere knop een stroomversnelling in het bad activeren. De allerkleinsten poedelen in het ondiepe badje, terwijl de rest en poging onderneemt tegen de stroom in te zwemmen.

Zelf geen zin om mee te zwemmen, vanuit de horeca heb je een panorama uitzicht op het badderende publiek.

zwembad Molencaten Park Landgoed Ginkelduin

Goede prijs-kwaliteit verhouding in de horeca

We zouden natuurlijk op de twee gaspitten van onze camper kunnen koken, maar we kunnen ook aanschuiven in het restaurant van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin. De keuze is snel gemaakt. Bij binnenkomst worden we hartelijk begroet en netjes naar onze tafel begeleid. De tegelvloer is – met het naastgelegen zwembad en de openslaande deuren naar het terras – zeker praktisch, maar mijns inziens niet zo gezellig. Bovendien weerkaatst het geluid aardig op deze vloer, waardoor het wat rumoerig aandoet.

De kaart is uitgebreider dan verwacht en al wat ter tafel komt, smaakt heerlijk. Zowel het voor-, hoofd- als nagerecht. En dat voor een hele schappelijke prijs. Met goed gevulde magen keren we terug naar onze camper.

Wat is er in de omgeving van Molencaten Park Landgoed Ginkelduin te doen?

Vervelen is in de omgeving van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin geen optie. De Utrechtse Heuvelrug heeft zoveel te bieden voor groot en klein. Bezoek een van de vele kastelen in de buurt, bijvoorbeeld Kasteel Amerongen of Kasteel de Haar. Ga aapjes kijken in Ouwehands Dierenpark of DierenPark Amersfoort. Beklim in de Kaapse Bossen Uitkijktoren de Kaap of bedwing alle treden van de pyramide van Austerlitz.

Liever wandelen of fietsen? Daarvoor zijn de Leusderheide of Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ideaal.

Molencaten Park Landgoed Ginkelduin bos

Voor herhaling vatbaar

Molecaten Park Landgoed Ginkelduin is een fijn, veelzijdig park. Het is haast onmogelijk hier geen fijne tijd te hebben. Op het park zelf is genoeg te doen, maar in de omgeving nog veel meer. Kortom alle ingrediënten voor een fijne vakantie in eigen land.

📍 Molecaten Park Landgoed Ginkelduin, Scherpenzeelseweg 53, 3956 KD Leersum

Molencaten Park Landgoed Ginkelduin speeltuin

Meer vakantietips

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *