Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tips voor Eindhoven van local Camiel | Zo leuk is de lichtstad

Weekendje weg? Check deze insider tips voor Eindhoven

Tips voor Eindhoven ontvangen we van local Camiel. Hij en zijn woonplaats staan dit keer centraal in de Rubriek ‘Groetjes uit..’ In deze rubriek word je aan de hand van een inwoner meegenomen naar een stad of streek in Nederland. Op pad naar de Brabantse stad Eindhoven.

Local Camiel, hier

Hallo, mijn naam is Camiel en ben geboren en getogen in Tongelre, een stadsdeel in Eindhoven. Ik ben getrouwd met Elsa en samen hebben we een blog (Seizoenen blog) waar ik mijn eigen rubriek heb. Dagschotels van Camiel. Dit zijn simpele, eenvoudige recepten voor doordeweekse dagen. Mijn hobbys zijn sporten, sport kijken en voetbal praatprogramma’s volgen.

Vandaag wil ik je mijn stad voorstellen. Ik woon al heel mijn leven in Eindhoven en dat bevalt uitstekend. Het stadsdeel waar ik woon (Tongelre) heeft een ideale ligging. Aan de rand van een natuurgebied om de rust op te zoeken maat ook in 10minuten met de fiets in de binnenstad om de gezellige drukte van het centrum op te zoeken. Daarnaast zijn de leuke dorpen Geldrop en Nuenen met enkele uitstekende restaurants, binnen 15 minuten per fiets te bereiken.

Tips voor Eindhoven Steentjeskerk seizoenen Blog

Tips voor Eindhoven: een introductie

Eindhoven is qua inwonersaantal, de vijfde gemeente in Nederland en trekt door zijn gunstige ligging veel dagjesmensen uit België en Duitsland. In Eindhoven kun je de gezellige drukte in het bruisende centrum opzoeken. Dit is vrij compact en ideaal om een dagje te winkelen.

Shoppen & uitgaan

Slenter door de winkelstraten of in de overdekte winkelcentra Piazza of Heuvel. Geniet van een lekker drankje op de vele terrasjes op de Markt, Dommelstraat, Stationsplein, Strijp S, Wilhelminaplein en andere locaties. Ook in de avond kun je hier terecht voor een hapje en livemuziek. Voor de jongeren vindt het uitgaansleven plaats op het Stratumseind. Een lange straat met wel 50 kroegen en disco’s.

Topevenmenten

In de Herfst vinden er 3 topevenementen plaats in Eindhoven die vele bezoekers trekken en ook nog eens grotendeels gratis zijn. De Lichtjesroute, Glow en Dutch Design Week.

glow ikreis
Foto: IkReis

Tips voor Eindhoven: duik een museum in

Houd je meer van musea dan kun je de geschiedenis van grote bedrijven zoals Philips en DAF ontdekken in de gelijknamige musea. Uiteraard kun je ook nog de hedendaagse en moderne kunst bewonderen in het van Abbemuseum. Alle drie te vinden in het centrum.

Zo groen is de stad

Wil je liever de rust opzoeken dan kan dat in een van de vele grote parken die Eindhoven rijk is. Omdat het centrum zo compact is ben je snel in een van deze parken. De bekendste is misschien wel de Genneper parken met daarin het openluchtmuseum Prehistorisch Dorp. Leuk en leerzaam voor kinderen.

➡️ Lees ook: Parken in Eindhoven | Ontdek ze per e-fatbike (incl. picknick)

Eindhoven Seizoenen blog

Tips voor Eindhoven: Fiets een rondje Eindhoven

Of neem de fiets voor een Rondje Eindhoven. Rijdt door de stadsdelen Woensel, Gestel, Stratum, Strijp en Tongelre. Deze stadsdelen hebben samen met het centrum, Eindhoven gemaakt tot wat het nu is. Je komt langs karakteristieke en aparte bouwwerken zoals; het Evoluon, de Steentjeskerk, de Blob, de Witte Dame, de watertoren, de Swing en de Hefbrug.

Laten we de Swing er eens uitlichten. Een kunstwerk in stadsdeel Gestel dat in 1977 is ontworpen. Tot voor enkele jaren geleden had ik geen idee wat het voor moest stellen. Ik reed er geregeld langs en dacht wat is dit voor een hoop verroest staal! Totdat ik zelf eens een rondje Eindhoven ging doen met de fiets en het kunstwerk van verschillende kanten kon aanschouwen. De vormen van de Swingen veranderen van vierhoek, driehoek, trapezium en zandloper door het van diverse invalshoeken te bekijken.

Eindhoven Swing Seizoenen Blog

De fietsroute brengt je ook aan de rand van Eindhoven. Wijk je daar iets van af, kom je in het dorp Nuenen. Hier heeft de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh een hele tijd doorgebracht. Dit vind je dan ook overal in het dorp terug.

➡️ Lees ook: Van Gogh Nuenen | Wandelroute & Van Gogh Village Museum

Zoals je ziet is er genoeg te beleven in Eindhoven. Gaan jullie deze bruisende stad binnenkort ook eens bezoeken?

Evoluon Seizoenen blog

Meer locals aan het woord

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *