Zoek
Sluit dit zoekvak.

Amsterdam met kinderen, rondvaart en Madame Tussauds

Amsterdam met kinderen Madame Tussauds WOW

Herfstvakantie, kerstvakantie, paasvakantie. Het maakt niet uit of het weekend, vakantie of een studiedag is, een dagje Amsterdam met kinderen is altijd leuk. Vriendlief nam ons reismeisje een dagje mee naar de hoofdstad. Ze spotten er beroemdheden en vaarden over de Amsterdamse grachten.

Amsterdam met kinderen IAmsterdam

Met papa op pad

Vroeg in de ochtend verlaten reismeisje en haar papa het station in Breda. Op naar onze hoofdstad. “Ik wil wel met Enzo Knol op de foto,” kwebbelt onze 7-jarige er tijdens de treinreis op los. “En met Messi, want dan zijn alle jongens in de klas jaloers op mij.” Het mag duidelijk zijn wat de eerste halte van het bezoek aan Amsterdam is, niet waar?

Amsterdam met kinderen: Madame Tussauds

Ondanks het feit dat vriendlief reeds voor aankomst in 020 online kaarten heeft gekocht, moet er toch in de (gelukkig niet zo heel erg lange rij) aangesloten worden. Gelukkig is er in de ‘etalage’ van Madame Tussauds ook al van alles te zien.

Smile

Amper een voet over de drempel gezet, dient er al geposeerd te worden. De fotograaf geeft aanwijzingen, maar wat komt er eigenlijk op de foto te staan? “Ik zie alleen maar een groen scherm!” merkt madammetje scherp op.
“Dat zul je wel zien als je straks weer naar buiten gaat,” lacht de fotograaf.

Zayn Malik, Michael Jackson, Maxima en meer

Amsterdam met kinderen Madame Tussauds Enzo Knol Spiderman Justin Bieber
Eenmaal binnen is ons meisje niet te houden. Vriendlief moet er flink de pas in houden om haar bij te houden. “Pap, kijk hier!” en de “Oh, kijk eens wie daar staat!” wisselen elkaar af.
“Lieve meid, doe even rustig, we hebben nauwelijks tijd om een foto te maken, zo snel race jij door de zalen….”
Een beetje teleurgesteld dat paps even aan de rem trekt, loopt ze aan de hand verder. Echter niet voor lang, kom maar op met die foto’s maken.
“Pap, jij mag een selfie maken met die mevrouw (Naomi Campbell), dan ga ik met Obama op de foto.”

Klik, klik, klik

Vriendlief deelt een Nespresso met George Clooney. Ons meisje poseert geduldig onze koning en koningin. Samen met de Catalaanse schilder Dali doet ze artistiek en ze kruipt bij Armin van Buuren achter de draaitafel. Ze hangt in het raamkozijn in de hoop dat Spiderman haar komt redden en… Eigenlijk is het teveel om op te noemen. Ze kijkt haar ogen uit en de camera heeft nog nooit zoveel keer per minuut geklikt als nu.

Aandenken

Wanneer alle helden op de gevoelige plaat zijn vastgelegd volgen nog meer foto’s. Het groene scherm is verandert in foto’s met supersterren en locaties in Amsterdam. “Pap, zullen we die kopen?”
Amsterdam met kinderen Madame Tussauds gracht
➡️ (prijzen okt. 2018) 1 foto kost € 10,-. Drie foto’s kosten € 25,-. Koop je een of meerdere foto’s dan ontvang je een code waarmee je de overig gemaakte foto’s via een site kunt downloaden.

Amsterdam met kinderen: “Gezocht: Zoetwaterpiraten” kidscruise

Na de lunch heeft papa nog iets in petto. Wat is een bezoek aan Amsterdam zonder een rondvaart? Speciaal voor een dagje Amsterdam met kinderen heeft Amsterdam Canal Cruises een heuse kidsrondvaart bedacht.
Amsterdam met kinderen Blue Boat Zoetwater piraten

Aan boord bij Sjonnie

Deze thema rondvaart voorziet kids van een piraten ooglapje, een verrekijker en een oortje waarop het verhaal van de stoere muis Sjonnie te beluisteren valt. Samen met Harold de huiskat entertaint dit illustere tweetal 75 minuten lang de jonge bezoekers van Amsterdam.

Kinderachtig

“Pap, kan mijn oortje ook op een ander kanaal?”
“Hoezo? waarom?”
“Ik vind het een beetje een kinderachtig verhaal….”
Goed, onze 7-jarige voelt zich dus duidelijk te groot voor het verhaal. De tocht zelf en verrekijker vallen echter (gelukkig) wel in de smaak.
Blue boat kids cruise
➡️ Denk je dat jouw kinderen het verhaal van Sjonnie wel kunnen appreciëren, boek dan hier je tickets.
Gezinstickets zijn beschikbaar (en goedkoper dan losse kaarten per gezinslid)
Volwassen luisteren (in diverse talen) tijdens de rondvaart naar uitleg over de bezienswaardigheden in de stad

Meer Amsterdam:

Eye

Dagje Amsterdam met kinderen? Doen!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

5 reacties

  1. Ik ben eerder dit jaar een dag naar Amsterdam geweest. Uiteindelijk zijn we vooral bij Nemo geweest, want we kwamen daar maar niet weg.. en het weer was ook niet geweldig, haha. In Madame Tussauds ben ik nog nooit geweest. Schandalig hè?!

  2. Die Kids cruise mocht ik als blogger eens doen, maar gekgenoeg wilden de kinderen dat niet, terwijl het me heel leuk lijkt!
    Voor Madame Tussauds vond ik ze eerst nog net te jong, maar inmiddels weten ze heel goed wie bekende personen zijn (vaak veel beter dan ik, zeker als het om muziek en sport gaat!), dus inmiddels wordt het wel tijd om daar toch eens een keer naartoe te gaan.

  3. Jeetje, ik ga dus echt nooit met mijn kinderen naar Amsterdam. Ik neem ze overal mee naar toe, maar daar zijn ze dus nog nooit met mij geweest. Gelukkig nemen opa en oma er wel eens eentje mee. Naar NEMO of EYE… Die kidscruise lijkt mij wel leuk (ik vind rondvaarten altijd leuk) en ik denk dat de kinderen dat ook wel kunnen waarderen (nog even los van Sjonnie en Harold). In Madame Tussaud ben ik nog nooit geweest en het trekt me ook niet eerlijk gezegd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *