Zoek
Sluit dit zoekvak.

MS Rotterdam VII, het nieuwste cruiseschip van Holland America Line

MS Rotterdam VI Holland America Lines

Vrijdag 15 oktober (2021) woonde OmniTraveler de exclusieve ceremonie aan boord van het nieuwste cruiseschip van Holland America Line, MS Rotterdam VII bij. Dit nieuwe schip meerde voor het eerst aan in Rotterdam. De ceremonie vond plaats in het bijzijn van Gus Antorcha (President van Holland America Line), Nico Bleichrodt, Vice President International Sales, Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, de kapitein van het schip Werner Timmers en Executive Director Cruise Port Rotterdam en madrina van het schip, Mai Elmar.

Ahmed Aboutaleb burgemeester Rotterdam

Come aboard

We’re expecting you. Het is een miezerig begin van het weekend. De lucht is grauw en druppels vallen met een doffe plof uit de hemel. Gelukkig bezoeken we deze vrijdagmorgen het nieuwste schip van HAL, de MS Rotterdam, en zijn we het grootste deel van ochtend binnen.

Eenmaal de roltrap van de Passenger Terminal Rotterdam op, staan we al oog in oog met het enorme schip. Vanuit de wachtlounge moeten we ons hoofd in de nek leggen om naar het bovenste dek te kunnen turen. Zodra we voet aan boord zetten, is het grijze weer direct uit onze gedachten, dit voelt als thuiskomen.

Passenger Cruise Terminal

MS Rotterdam: Groot, groter, grootst

Een schip als de MS Rotterdam ontdek je niet zo maar even. Daar komen we tijdens onze rondleiding snel genoeg achter. Van bar naar winkel. Vervolgens van casino naar gym en van het ene restaurant naar het andere. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het zwembad, de private cabanas, de winkeltjes, het Rolling Stone podium voor een fijn mopje live muziek. Zo’n schip is een reis op zich.

Zodra je aan boord gaat, stap je in een andere wereld. Een wereld van ongekende service, lekker eten en vermaak zoals dat bij jou past.

MS Rotterdam VII Holland America Line MS Rotterdam VII Holland America Line MS Rotterdam VII Holland America Line MS Rotterdam VII Holland America Line MS Rotterdam VII Holland America Line hut Holland America Line hut Holland America Line

Tijdens een overheerlijke lunch mijmeren, bij het natafelen, over hoe de Trans-Atlantische oversteek, die het schip op het moment van schrijven maakt – moet zijn. Dagen op zee. Niets moet, alles mag. Hoe heerlijk is dat?

Eenmaal terug aan de wal, steken we de Erasmusbrug over. Het weer is opgeklaard, de regen is verdwenen, er is zelfs een zonnetje aan de hemel verschenen en de MS Rotterdam – lucky number seven – schittert in het herfstlicht. De weergoden zijn het schip goed gezind. Dat belooft een behouden vaart te worden.

lunch Holland America Line

Over MS Rotterdam

Het eerste schip van Holland America Line was Rotterdam. Op 15 oktober 1872 maakte het schip zijn eerste reis van Nederland naar New York. Deze overtocht leidde op 18 april 1873 tot de oprichting van Holland America Line. Rotterdam II werd in 1878 gebouwd voor Britse reders Co. en gekocht door Holland America Line in 1886. Rotterdam III kwam erbij in 1897 en was bij het bedrijf tot 1906. De vierde Rotterdam voegde zich in 1908 bij de vloot en diende ook als troepentransportschip toen de WOI eindigde. Na de oorlog maakte het regelmatig cruises van New York naar de Middellandse Zee.

Rotterdam V, ook wel bekend als ‘The Grande Dame’, vertrok in 1959 en begon trans-Atlantische overtochten te maken met twee serviceklassen. Het werd later in 1969 omgebouwd tot een één klasse schip. Ze voer 38 jaar met Holland America Line tot 1997, waaronder verschillende Grand World Voyages. Het schip is momenteel een hotel en museum in de stad Rotterdam. Rotterdam VI, het meest recente cruiseschip voor Holland America Line, werd in 1997 geïntroduceerd als het eerste schip in de R-klasse.

MS Rotterdamm 7

Lees zeker ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *