Zoek
Sluit dit zoekvak.

Local Life | Roos miste Mexico en woont nu in Playa del Carmen

Local Life Roos Mexico azuurblauwe zee

Roos in Mexico

Roos Jansen ging op 22-jarige leeftijd het avontuur aan en verhuisde in 2016 voor zes maanden naar Mexico. Maar daar bleef het niet bij. Eenmaal terug in Nederland was het gemis naar Mexico te groot en keerde ze terug.

Local Life Mexico Roos Follow that dream

Playa del Carmen is mijn thuis

Inmiddels woon ik nu ruim anderhalf jaar in Mexico en elke dag lacht het leven me hier toe. In mei 2016 maakte ik voor het eerst kennis met Playa del Carmen en al het moois daaromheen. Hier wilde ik nog wel eens heen! Dat resulteerde al snel in een tijdelijke verhuizing, wat uitmondde in een inmiddels anderhalf jaar. De vrijheid, het zonnige weer, de relaxte cultuur en de prachtige stranden maken Playa del Carmen tot mijn thuis.

Passie

Ik ben van huis uit journalist en daarom breng ik sinds dit jaar mijn twee passies samen op www.travelmexico.nl: mijn website over Playa del Carmen en omgeving voor Nederlandse reizigers, zodat zij de juiste informatie krijgen en de mooiste plekjes weten te vinden.

Veiligheid in Mexico

Veiligheid Ik merk dat er veel verwarring is over Mexico en de meeste vragen die ik krijg gaan over veiligheid. Net als in elk land moet je natuurlijk op je hoede zijn in het buitenland, maar laat je absoluut niet vertellen dat je je resort niet af kunt! Dat is een van de meest gemaakte fouten: ik hoor vaak verhalen van reizigers die vooraf te horen kregen door de reisorganisatie dat ze beter niet hun hotel kunnen verlaten.

In Playa del Carmen is dat onzin: als toerist ben je hier net zo veilig als in Parijs, Barcelona of Ibiza. Sterker nog, ik zou iedereen aanraden om een airbnb, klein hotel of appartement te boeken, zodat je elke avond lekker buiten de deur kunt eten. Sushi? Check! Italiaanse keuken? Check! Authentiek Mexicaans eten? Check, check & check! Het barst hier van de sfeervoller restaurants, waar je voor enkele euro’s van een heerlijke maaltijd kunt genieten.

Mijn favorieten zijn Casa Sofia, SushiClub, El Hongo en La Buena Vida in Akumal. In laatstgenoemde eet je in boomhutten tussen de palmen, met uitzicht en loop je met een volle maag de deur uit. Met een beetje geluk proef je de echte Mexicaanse sfeer wanneer de Mariachi’s voor je komen spelen.

Roos’ favorieten in Mexico

Maya tempel Mexico

Yucatan en Quintana Roo bieden ontzettend veel mooie plekken, van prachtige stranden tot eeuwenoude Maya-ruines en van duikspots tot apen kijken in de jungle. Je kunt dus alle kanten op. Vergeet zeker niet om een cenote (een natuurlijke zoetwaterbron) te bezoeken, want deze koude bronnen vind je alleen hier. Cenote Azul is een van mijn favorieten en gemakkelijk te bereiken.

Maar ook aan andere natuurlijke wonderen ontbreekt het niet: van alle Maya-ruines vind ik Chichen Itza tot dusverre het meest indrukwekkend en interessant. Voor dolfijnen, schildpadden en krokodillen moet je naar Sian Ka’an, een bioreservaat nabij Tulum, dat omringd wordt door mangroves en de oceaan. Bij Punta Allen vind je het helderste, blauwste water dat je waarschijnlijk ooit hebt gezien!

Tips

Tips Zorg dat je een paar woordjes Spaans kunt en laat je vooral niet ompraten om dure excursies te doen. Een aantal excursies kun je zelfs zelf doen! Lees je vooraf goed in en heb je vragen? Dan kun je gerust contact met me opnemen. Inmiddels heb ik al veel Nederlandse en Belgische families ontmoet en geholpen bij hun reis in Mexico.

Meer Local Life

Jeroen vertrok naar Irota, een gehucht in Hongarije
Cathelijne’s droom om in Ierland te wonen werd werkelijkheid
Merel ontwaakt elke ochtend in Kuala Lumpur

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *