Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kuala Lumpur is de plek waar Merel elke ochtend ontwaakt

birds eye view Kuala Lumpur Maleisië

In de rubriek Local Life vertelt dit keer Merel over haar leven in Kuala Lumpur, Maleisië

Welkom in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur wordt wakker. Langzaam maken auto’s een trage slinger van lange files. De zon komt sloom door de ochtendnevel heen en twijfelt nog; het gaat erom spannen, want in de naderende wolken hangt de belofte van regen. Ik drink mijn eerste kopje koffie aan de tafel op het terras en snuif de geur op van de jungle om mij heen. In de bomen achter ons huis springt een apenfamilie energiek heen en weer. Welkom in mijn stad: Kuala Lumpur.

Merel in KL Maleisië

Groen, schoon & rustig

Vier jaar geleden verhuisden wij van Sydney naar KL. Waar veel andere Aziatische steden bomvol zijn, met 24/7 files en vervuiling, is KL opvallend groen, schoon en redelijk rustig.

Betaalbaar

Wat het leven in Maleisië voor mij leuk maakt, is onder meer de goedkope manier van leven. Voor heel weinig geld eet je hier bijvoorbeeld veel en vooral lekker. Omdat de bevolking bestaat uit Chinezen, Maleisiërs en mensen van Indiase afkomst, is ook het eten erg gevarieerd. Een absolute must is de gestoomde vis in restaurant Wong Ah Wah in Jalan Alor in Bukit Bintang, maar ook de vele banana leaf restaurants, waar je een bananenblad met heerlijks voor je neus krijgt in plaats van een bord, zijn niet te versmaden. Niet vreemd dus dat de afgelopen jaren mijn gewicht alleen maar hebben zien stijgen…

Food Malaysua

Natuurschoon in overvloed

Qua natuurschoon is Maleisië een toplocatie. Er zijn vele schitterende eilanden op de peninsula, zowel aan de oost- als aan de westkust. Onze persoonlijke favoriet is Pulau Pangkor (Pangkor eiland), gelegen aan de westkust van Maleisië en slechts op drie uur rijden vanaf KL. Goed te doen dus voor een weekendje weg. Maar ook de twee Maleisische provincies Sabah en Sarawak op Borneo zijn onovertroffen wat natuur betreft. Schitterende rivieren, grotten, tijgers en orang oetans…? Je struikelt er bijna over.

Kuala Lumpur; uitvalsbasis voor Zuidoost Azië

Maleisië is centraal gelegen in Zuidoost-Azië en dat maakt het een bijzonder handige en goedkope hub om reisjes naar de omringende landen te ondernemen. Thailand, Myanmar, Vietnam en Laos bijvoorbeeld, liggen binnen handbereik. Met Airasia vlieg je er binnen enkele uren naartoe.

Paradijs

Sinds een jaar hebben wij een Residence Pass. Hiermee kunnen wij als gezin gedurende tien jaar wonen en werken in Maleisië. Niet verkeerd en slechts één van de vele voordelen die je hier kunt krijgen van de overheid als buitenlander.

Oh don’t get me wrong: we leven niet in het paradijs. Maar met een beetje fantasie en een roze bril op lijkt het er verdacht veel op.

“Mis ik Nederland? Soms. Maar voor nu is KL helemaal top!”

Bio

Naam: Merel Nahuijsen (48)
Over Merel: Travelista, writoholic en Azië-lover; dat zijn drie woorden die Merel het beste omschrijven. Merel vertrok uit Nederland na haar studie Internationaal Recht toen ze 27 jaar was. Op zoek naar avontuur en niets te verliezen. Een enkele reis Jakarta in 1997 leverde haar een baan op bij de Nederlandse Oorlogsgravenstichting. Nu woont zij alweer 20 jaar buiten Nederland, met haar multiculturele gezin in Kuala Lumpur, Maleisië. Zij is Transformational Coach, editor en schrijft, onder meer voor online reiswebsites.

Merel in Kuala Lumpur

Meer Maleisië en Kuala Lumpur:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Vorig jaar naar Maleisie geweest en ik vond KL inderdaad opvallend schoon! Een hele leuke stad waar je heerlijk kunt eten. Jalan Alor natuurlijk, maar ook mijn favoriete Indiase restaurant Saravana Bhavan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *