Zoek
Sluit dit zoekvak.

Emigreren naar Ierland | Cathelijne’s droom werd werkelijkheid

Ierland Dublin Wicklow Mountains Local Life Cathelijne

Weg uit Nederland, Cathelijne ging emigreren naar Ierland

Emigreren naar Ierland, Cathelijne ging het avontuur aan. Samen met haar partner maakte ze haar droom werkelijkheid en begon een nieuw leven in Ierland.

Kriebels

Het kriebelde al jaren, wonen en werken in het buitenland, dat zou een mooi avontuur zijn. Tijdens een vakantie in Ierland wisten mijn man Remco en ik het zeker: dit is de plek voor ons! Maar in eerste instantie bleef het bij dromen. Tot we ons beseften: als we nu niet gaan, zal het altijd een droom blijven. In 2015 was het zo ver en hebben we ons in county Wicklow gevestigd. Midden in de prachtige Ierse natuur, met Dublin op steenworp afstand. Het voelt soms nog steeds een beetje onwerkelijk als ik uit het raam kijk, het uitgestrekte landschap zie en mij besef dat ik hier woon.
Ierland Dublin Wicklow Mountains Local Life Cathelijne bos

Emigreren naar Ierland, het regent echt niet altijd

Om maar meteen het grootste vooroordeel over Ierland te ontkrachten: nee, het regent hier niet altijd! Vooral aan de oostkust, waar wij wonen, valt het erg mee met de nattigheid. Er valt hier niet meer regen dan in Nederland. Aan het weer hoefde ik dus niet te wennen, aan het levenstempo van de gemiddelde Ier wel. Dat ligt een stuk lager dan in Nederland. Als je snel en efficiënt dingen wilt regelen kan dat heel frustrerend zijn, maar toen ik eenmaal teruggeschakeld was bleek het heerlijk om in een versnelling lager te leven.

De Ieren zijn een bijzonder vriendelijk volk. Ze hebben altijd tijd voor een praatje en bieden je graag een helpende hand. Als je als toerist met een kaart in je hand verdwaasd om je heen staat te kijken, zal het niet lang duren voor je aangesproken wordt door een vriendelijke local die je de weg wil wijzen. Sta niet verbaasd te kijken als je behalve de routebeschrijving ook een aantal tips krijgt om de rest van je vakantie mee te vullen.

Verliefd

Ik hou echt van Ierland. Van de prachtige natuur, de Keltische cultuur, de rijke geschiedenis en de vriendelijke mensen. Na onze emigratie besloot ik om deze liefde voor Ierland te delen met anderen. Mijn eigen bedrijf Witty Walks was daarvan het gevolg en thans ben ik achtief als tour guide. Ik verzorg o.a. Nederlandstalige stadswandelingen door Dublin en wandelingen door de Wicklow Mountains. Het blijft een geweldig gevoel als ik aan het einde van de tour merk dat mijn klanten ook een beetje verliefd op Ierland zijn geworden.

Emigreren naar Ierland: Favoriete plek; Creative Quarter

Mijn favoriete wijk in Dublin is The Creative Quarter. In de 18e -eeuwse panden zijn de leukste winkeltjes en lekkerste restaurantjes van Dublin te vinden. Gek genoeg kom ik hier bijna nooit andere tour guides tegen. Waarschijnlijk omdat er geen grote bezienswaardigheden te vinden zijn. Toch is het voor veel mensen het hoogtepunt van de stadswandeling, juist omdat het van de gebaande paden af is.
Ierland Dublin Wicklow Mountains Local Life Cathelijne bos

Emigreren naar Ierland: Tuin van Ierland

Wicklow wordt de tuin van Ierland genoemd en is een echt wandel walhalla. De Wicklow Way loopt vanuit Dublin dwars door de Wicklow Mountains. Het leuke aan deze route is dat je zelf kan bepalen hoeveel kilometer je per dag loopt. Het is dus zowel voor ervaren wandelaars als beginnelingen goed te doen.

Kom jij binnenkort ook een keer naar Ierland? Ik neem je graag mee langs mijn favoriete plekken van Dublin en Wicklow.

Bio

Ierland Dublin Wicklow Mountains Local Life Cathelijne bos
Naam: Cathelijne de Wit-Peijs
Beroep: Tour guide
Website: www.wittywalks.com

Meer Ierland

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Wat ontzettend tof en wat heerlijk dat het tempo in Ierland wat lager ligt dan hier in Nederland. Daar zou ik ook best aan kunnen wennen. 🙂

  2. Wat fijn dat jullie je droom hebben kunnen waarmaken. Het lijkt mij erg bijzonder om een tijdje in het buitenland te wonen, maar ik denk niet dat het iets voor mij is (iets met familie 😉 ) Ierland lijkt me echt een prachtig land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *