Bij het woord Legoland denk je wellicht direct aan Denemarken. Het land waar in de stad Billund het eerste park in 1968 werd geopend. Misschien roept het woord associaties op met het Verenigd Koninkrijk of Duitsland, waar eveneens een pretpark uit bouwsteentjes opgetrokken is. Ik kan me voorstellen dat je niet direct aan Maleisië denkt. Laat dat nu precies de plek zijn waar ik een bezoek aan Legoland bracht.

Legoland Malaysia

legoland johor bahru maleisië
Op 15 september 2012 gingen voor het eerst de deuren open van Legoland Malaysia, gelegen in de plaats Johor Bahru. Naast een pretpark is er eveneens een waterpark en is er de mogelijkheid tot overnachten in het bijhorende hotel. Dit themapark bestaat uit een miniatuurwereld, volledig opgebouwd uit LEGO-steentjes, maar er rijden ook LEGO-treinen, LEGO-auto’s en vliegtuigen. Voor grotere kinderen zijn er achtbanen en andere spectaculaire attracties.

Vanuit Singapore naar Legoland

Het is vroeg in de ochtend wanneer we (ikzelf, vriendlief en ons meisje – tijdens deze trip 3 jaar oud) het hotel in Singapore verlaten. Per taxi rijden we naar de grens tussen deze bestemmingen en onze volgende. De grenspassage verloopt soepeltjes (op een persoonlijk incident na – daarover een andere keer), we staan snel aan de andere kant van de grens. Welkom in Maleisië.
Opnieuw pakken we een taxi. Deze zal ons naar de huurauto brengen die – als het goed is – reeds voor ons klaar staat. (Het vinden van het verhuurbedrijf heeft wat voeten in aarde, maar ook dat is een verhaal voor een andere keer). De norse dame van het verhuurbedrijf werpt ons de sleutels toe. Eindelijk kunnen we koers zetten naar het pretpark.
legoland johor bahru maleisië hotdog karretje

Nog een keer!

Op een vrijwel verlaten parkeerplaats parkeren onze nieuw verworven bolide. “Het is toch wel open?” vraagt vriendlief zijn wenkbrauwen optrekkend terwijl hij me aankijkt. “Ik hoor stemmen en gelach,” antwoord ik en wijs naar een plek achter het hek waarvoor we staan. Er op af dan maar.Als kleuter zijnde, is alles wat je ‘zelf’ kunt besturen het leukste dat er is. Zelf in een LEGO auto rijden, de machinist van de DUPLO trein spelen of als piloot ‘hoog’ de lucht in. In het park is het net zo druk – bijna geen kip te bekennen (het is ramadan) dus honoreren we de kreet ‘Nog een keer’ maar al te graag. Wachten is een begrip dat vandaag niet in het woordenboek voorkomt. Wat een luxe.

Miniland

Is het Madurodam, is het Mini Europe? Nee, het is Miniland. Een onderdeel van LEGOLand. Beroemde gebouwen uit heel Azië staan hier in LEGO nagebouwd. Zelfs de monniken bij het Angkor Wat complex (Cambodja) zijn van deze kleine steentjes gemaakt.

“Van LEGO kun je alles maken. Een boot, een vliegtuig of trein. Van LEGO kun je alles maken, want spelen met LEGO is fijn.” – oude reclame tune van LEGO (wie kent ‘um nog?)

Wat blijft er nu het allerleukste? Precies! Zelf met LEGO spelen. Ook daaraan is gedacht in het pretpark. In een grote ruimte kan naar lievelust gebouwd worden en getest. Heb je een auto gebouwd, kijk of je creatie de vele schansen overleeft. Zo niet, dan begin je toch gewoon weer opnieuw.
legoland johor bahru maleisië spelen met Lego

Praktisch

Legoland Malaysia is niet heel erg groot. Waar we bang waren – door het oponthoud – te weinig tijd te hebben in het park, was alles voor onze kleutermeisje goed te doen in een middag.


– Legoland Malaysia ligt op een boogscheut van Singapore vandaan. Er zijn dan ook diverse organisaties die een bezoek aan het pretpark als dagtocht aanbieden vanuit Singapore.
– Kom je net als wij met de auto? Parkeergelegenheid is er volop en gratis.
– Behalve attracties zijn er – uiteraard – ook restaurants en een winkel
– De toegang tot de entree verloopt via een soort shoppingmall/foodcourt. Mocht je niets op het park willen eten, dan kun je voor een wat schappelijkere prijs hier een maaltijd nuttigen.
– Kijk voor actuele informatie, prijzen, nieuwe attracties en openingstijden op de website van Legoland Malaysia

Was jij al eens in Legoland? Welk park bezocht je?

P.S. wist je trouwens dat er plannen zijn om in Scheveningen een Legoland te openen?

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather