Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Legoland Johor Bahru, leuk voor groot en klein

Legoland Johor Bahru Maleisië

Een dagje Legoland Johor Bahru in Maleisië

Legoland Johor Bahru? Bij het woord Legoland denk je wellicht direct aan Denemarken. Het land waar in de stad Billund het eerste park in 1968 werd geopend. Misschien roept het woord associaties op met het Verenigd Koninkrijk of Duitsland, waar eveneens een pretpark uit bouwsteentjes opgetrokken is. Ik kan me voorstellen dat je niet direct aan Maleisië denkt. Laat dat nu precies de plek zijn waar ik een bezoek aan Legoland bracht.

Welkom in Legoland Johor Bahru

legoland johor bahru maleisië
Op 15 september 2012 gingen voor het eerst de deuren open van Legoland Malaysia, gelegen in de plaats Johor Bahru. Naast een pretpark is er eveneens een waterpark en is er de mogelijkheid tot overnachten in het bijhorende hotel. Dit themapark bestaat uit een miniatuurwereld, volledig opgebouwd uit LEGO-steentjes, maar er rijden ook LEGO-treinen, LEGO-auto’s en vliegtuigen. Voor grotere kinderen zijn er achtbanen en andere spectaculaire attracties.

Vanuit Singapore naar Legoland Johor Bahru

Het is vroeg in de ochtend wanneer we (ikzelf, vriendlief en ons meisje – tijdens deze trip 3 jaar oud) het hotel in Singapore verlaten. Per taxi rijden we naar de grens tussen deze bestemmingen en onze volgende. De grenspassage verloopt soepeltjes (op een persoonlijk incident na – daarover een andere keer), we staan snel aan de andere kant van de grens. Welkom in Maleisië.
Opnieuw pakken we een taxi. Deze zal ons naar de huurauto brengen die – als het goed is – reeds voor ons klaar staat. (Het vinden van het verhuurbedrijf heeft wat voeten in aarde, maar ook dat is een verhaal voor een andere keer). De norse dame van het verhuurbedrijf werpt ons de sleutels toe. Eindelijk kunnen we koers zetten naar het pretpark.

Nog een keer!

Op een vrijwel verlaten parkeerplaats parkeren onze nieuw verworven bolide. “Het is toch wel open?” vraagt vriendlief zijn wenkbrauwen optrekkend terwijl hij me aankijkt. “Ik hoor stemmen en gelach,” antwoord ik en wijs naar een plek achter het hek waarvoor we staan. Er op af dan maar.

Als kleuter zijnde, is alles wat je ‘zelf’ kunt besturen het leukste dat er is. Zelf in een LEGO auto rijden, de machinist van de DUPLO trein spelen of als piloot ‘hoog’ de lucht in. In het park is het net zo druk – bijna geen kip te bekennen (het is ramadan) dus honoreren we de kreet ‘Nog een keer’ maar al te graag. Wachten is een begrip dat vandaag niet in het woordenboek voorkomt. Wat een luxe.

Miniland

Is het Madurodam, is het Mini Europe? Nee, het is Miniland. Een onderdeel van LEGOLand. Beroemde gebouwen uit heel Azië staan hier in LEGO nagebouwd. Zelfs de monniken bij het Angkor Wat complex (Cambodja) zijn van deze kleine steentjes gemaakt.

“Van LEGO kun je alles maken. Een boot, een vliegtuig of trein. Van LEGO kun je alles maken, want spelen met LEGO is fijn.” – oude reclame tune van LEGO (wie kent ‘um nog?)

Wat blijft er nu het allerleukste? Precies! Zelf met LEGO spelen. Ook daaraan is gedacht in het pretpark. In een grote ruimte kan naar lievelust gebouwd worden en getest. Heb je een auto gebouwd, kijk of je creatie de vele schansen overleeft. Zo niet, dan begin je toch gewoon weer opnieuw.
legoland johor bahru maleisië spelen met Lego

Legoland Johor Bahru praktisch:

 • Legoland Malaysia is niet heel erg groot. Waar we bang waren – door het oponthoud – te weinig tijd te hebben in het park, was alles voor onze kleutermeisje goed te doen in een middag.
 • Legoland Malaysia ligt op een boogscheut van Singapore vandaan. Er zijn dan ook diverse organisaties die een bezoek aan het pretpark als dagtocht aanbieden vanuit Singapore.
 • Kom je net als wij met de auto? Parkeergelegenheid is er volop en gratis.
 • Behalve attracties zijn er – uiteraard – ook restaurants en een winkel
 • De toegang tot de entree verloopt via een soort shoppingmall/foodcourt. Mocht je niets op het park willen eten, dan kun je voor een wat schappelijkere prijs hier een maaltijd nuttigen.
 • Kijk voor actuele informatie, prijzen, nieuwe attracties en openingstijden op de website van Legoland Malaysia.

Meer Maleisië:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

12 reacties

 1. Ik zou bij Maleisië nooit denken aan legoland, daar heb je nu verandering in gebracht! Het ziet er allemaal heel nieuw uit.. en dat is het dus ook. Onze zoon zou daar een gat in de lucht springen! Hebben jullie meer van Maleisië gezien?

  1. Hi, Ilse er zijn veel mensen die niet van het bestaan van Legoland Malaysia afweten. Jazeker hebben we meer van het land gezien. Het bezoek aan het pretpark was slechts een onderdeel van een 3-weekse trip door Singapore & Maleisie. Benieuwd wat we nog meer deden? Dat lees je terug in dit artikel: https://www.omnitraveler.nl/maleisie-road-trip-malaysia/
   En ik zou zeggen, neem je zoon lekker een keer mee!

 2. Ik ben wel in Maleisië geweest, maar toen nog zonder kinderen, dus niet in Legoland. Hoewel ik trouwens wel in Legoland Billund ben geweest, ook zonder mijn kinderen nog, maar dat was tijdens een studiereis van Bureau Scandinavia wat je toen had, in de tijd dat ik bij NBBS-reizen werkte.
  Zelf was ik vroeger echt een Legofan. Mijn kinderen ook wel, maar die zijn nog net iets meer van de Playmobil.
  Maar goed, terugkomend op je blog: wat ontzettend gaaf dat nagebouwde Angkor Wat!!

  1. Hi Denise, tof dat je het ‘echte’ Legoland bent geweest. Tegenwoordig bestaat bureau Scandinavia nog steeds hoor maar dan onder de naam Buro ScanBrit. Grappig dat er bij veel kinderen toch altijd nog een LEGO vs Playmobil deling te zien is. Ik was ook van team lego net als ons eigen meisje.

 3. Ik wist niet dat er een Legoland in Maleisië was. Onze zoon zou het echt geweldig vinden, maar we zijn nog nooit in een Legoland geweest. Misschien gaan we een keer in Duitsland, of Scheveningen als die er echt komt.

  1. Hi Annemarie, ik snap dat je niet direct voor Maleisië zou kiezen, Scheveningen zou een fijn alternatief zijn.

 4. Als kind ben ik in Denemarken geweest. Hoewel ik me er niet veel meer van herinner zie je op de foto’s duidelijk dat ik ervan genoot. Jullie dochter zit hier ook duidelijk te genieten! Wij zouden onze peuter er niet meer weg krijgen denk 😉 (tot ie van pure uitputting in slaap valt dan). Wel een heel avontuur zeg, met grensovergang, twee taxi’s en een huurauto!

  1. Soms is het einddoel bereiken een reis op zich. En dan heb ik er niet eens bij vermeld dat onze kleine meid haar knuffeltje op de grens verloor. Waardoor ik bij aankomst aan de Maleisische zijde terug naar Singapore moest om vervolgens opnieuw Maleisië in te reizen. Het beestje wel gevonden trouwens. Ook dat is reizen met een kind 😉

   1. reizen met een kind brengt je in bijzondere situaties 🙂 Wel een hele leuk tip dit! Wij waren afgelopen winter in Thailand en bij een volgend bezoek willen we vanaf Bangkok naar het zuiden rijden, via Maleisië naar Singapore. Dit is een mooie plek om met de kids heen te gaan!

 5. Inderdaad had ik geen idee dat er hier ook een legoland is! Leuke tip, wij gaan vast nog wel weer in Azië geraken met de kinderen heb ik zo’n gevoel en Maleisië hebben we nog niet bezocht… ik hou ‘m in gedachten!

  1. Hou er wel rekening mee dat Legoland eigenlijk nimmer echt op de route ligt. Zelfs niet als je in Johor Bahru overnacht, het ligt namelijk ver buiten het centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *