Search
Close this search box.

Zo maak je eenvoudig van je slaapkamer een hotelkamer

maak van je slaapkamer een hotelkamer

Het liefste zou team OmniTraveler elke avond in slaap vallen in een riante hotelkamer. Helaas, is dat natuurlijk niet mogelijk. Daarom gaan we voor the next best thing en pimpen we onze slaapkamer om tot een heuse hotelkamer. En dat is echt niet zo moeilijk als je denkt.

Een goede hotelkamer heeft een goed matras

Nachtrust valt of staat met een goed matras. Heb je een matras dat te zacht is dan doe je geen oog dicht. Is het matras te hard, dan word je de volgende ochtend beurs wakker. Steeds meer hotels kiezen voor een schuimmatras en dat slaapt heerlijk, want een dergelijk matras zorgt immers voor de juiste ondersteuning en geeft je een gevoel van zacht comfort, precies zoals je wilt. Heb je thuis niet zo veel plaats voor een groot hotelbed, weet dan dat er ook een matras 120 x 190 – een zogeheten twijfelaar – verkrijgbaar is.

En als je het bed dan toch onderhanden neemt, trakteer je slaapkamer dan ook meteen op een nieuw dekbedovertrek. Zo een die je ook in een hotelkamer treft, om het gevoel compleet te maken.

maak van je slaapkamer een hotelkamer

De aankleding van je thuis hotelkamer

Wat een hotelkamer voor ons speciaal maakt, zijn de accessoires. Zijn de spullen in de ruimte met elkaar in harmonie? Zie je dingen op reis waarvan je denkt dat je ze thuis ook wel zo willen hebben, koop het dan zodra je hotelovernachting er weer op zit.

Vervang je saaie nachtkastje door een bijzettafeltje

Stel jezelf de vraag; moet een nachtkastje praktisch zijn of moet het hotelkamer uitstralen? Wat heb je nodig naast je bed? Is dat een kastje dat uitpuilt van de spulletjes waar je – zeg maar eerlijk – nooit iets mee doet? Of is dat een meubelstuk waar je je bril, telefoon en/of boek op kunt leggen? Kies voor een leuk bijzettafeltje in plaats van een kolossaal kastje en je zult zien dat je slaapkamer direct een ander aanzicht heeft.

Bijzettafel_hout_metaal

Kleding op een leuke stoel

Kleding die vies is, vindt – hopelijk – zijn weg naar de wasmand. Maar wat doe je met die spijkerbroek die je morgen nog een keer wil dragen alvorens deze aan een wasbeurt toe is? In veel slaapkamers belandt kleding op de grond. Doe jezelf en je kleding een plezier en schaf een leuke stoel aan waar je aan het einde van de dag je garderobe voor de volgende dag op neerlegt.

Rotal Stoel

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de mooiste hotelkamer van het land?

Natuurlijk heb je een spiegel in de badkamer en misschien ook wel een exemplaar in de deur van je kledingkast, maar een leuke spiegel maakt jouw thuis hotelkamer echt helemaal af.

 

Rotal spiegel

Zie, zo tover je je slaapkamer eenvoudig om tot een heuse hotelkamer. Misschien kun je je partner overhalen om de roomservice uit te voeren….

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *