Zoek
Sluit dit zoekvak.

7 x Dit wordt het vaakst gestolen uit hotelkamers

Ben jij er zo een? Heb jij weleens iets gestolen uit hotelkamers?

Heb ik wel eens iets gestolen uit hotelkamers waar ik verbleef? Even denken. Van alle hotels waar ik verbleef – en dat zijn er aardig wat – nam ik slechts een keer iets mee, waarvan het niet de bedoeling was. Ben jij net zo’n brave Hendrik als ik, of kun je soms de verleiding niet weerstaan en laat je voor het uitchecken iets in je tas glippen? Zeg eens eerlijk? Als het antwoord ja is, ben je niet de enige.

Kleptomanen alert

Hotels worden er soms niet goed van. Checken – ogenschijnlijk – keurige gasten uit, blijkt de halve kamer foetsie te zijn. En dan heb ik het niet over de goodies in de badkamer die je in je toilettas hebt gestopt. Dit zijn de items die het vaakst worden gestolen uit hotelkamers.

Hotel Mercure Blois Centre

➡️ Lees ook: Dit gebeurt er met je aangebroken hotelzeep en het zal je verbazen!

Vaakst gestolen uit hotelkamers: de Bijbel

Hoe raar is dat? Een van de tien geboden is immers Gij Zult Niet Stelen. En dan toch nemen mensen de moeite om de Bijbel uit het nachtkastje van de hotelkamer te ontvremen. Of is het net al vroeger met Flippo’s, je kunt er nooit genoeg van hebben en wellicht is er een levendige ruilhandel. Mag ik van jou de Bijbel met de rode kaft? Ruilen tegen deze waar het Oude Testament uit ontbreekt?

Vaakst gestolen uit hotelkamers: Badjas en/of handdoek

Geregeld heeft het kamermeisje een stuk minder handdoeken of badjassen naar de waskamer te brengen dan dat ze in de kamer heeft gelegd. Zeg eens eerlijk heb jij niet al wel eens zo’n heerlijke grote fluffy handdoek mee naar huisgenomen? Ik beken. Dat ene item dat ik heb gestolen uit hotelkamers waar ik ooit verbleef, was een badjas. Of eigenlijk een kamerjas. Die zat zo ontzettend fijn. In my defence ik heb het ding zeker 10 jaar gebruikt. Toen was tie echt op en versleten.

vaakst gestolen uit hotelkamers theezakjes

Vaakst gestolen uit hotelkamers: Theezakjes/koffie pads/cups

Neem jij de overgebleven Nespresso cups van de coffee & tea making facilities in je tijdelijk onderkomen mee naar huis? En valt dat dan wel echt onder de categorie ‘dit wordt het vaakst gestolen uit hotelkamers’? Net als met de goodies in de badkamer, gaat een hotel er toch vanuit dat deze opgaan? Dus als je ze niet nuttigt tijdens je verblijf in het hotel, is dan echt zo erg als je het op je eigen bank opdrinkt?

Vaakst gestolen uit hotelkamers: Glazen en ander servies

Waarom zou je lekker ouderwets sparen voor je uitset als je ook glazen, kopjes, kurketrekkers etc. mee kan nemen na een nachtje in een hotel? Ik vraag me af; mensen die dit ooit hebben gestolen uit hotelkamers. Nemen die dan vooraf al vloeipapier en kartonnen doosjes mee om de buit in te vervoeren?

Vaakst gestolen uit hotelkamers: Lampen

Mocht je denken dat mensen de verlichting van de muur afschroeven en de nachtkastjes kaal achterlaten, nee. Alhoewel dat misschien ook wel gebeurd, je weet het niet. Het gaat in deze lijst om de gloei/halogeen/spaarlampen. Iedere gek z’n gebrek, zullen we maar denken.

vaakst gestolen uit hotelkamers kleerhangers

Vaakst gestolen uit hotelkamers: Hangertjes

Een klassieker. Niet voor niets kiezen steeds meer hotels voor van die – zeer onhandige – hangers die je niet uit de kast kunt verwijderen.

Tenslotte: de afstandsbediening

Bewust of onbewust (Oh, is dit mijn mobiel niet?) verdwijnen de zapkastjes als sneeuw voor de zon. Ligt het kleinood nog wel op de kamer, dan is het dikwijls zonder de batterijen. Handig voor je walkman 😉

➡️  Wist je dat: Er zelfs een keer een marmeren open haard uit het Four Seasons hotel in Beverly Hills is gestolen?

Dit – en meer – wordt gestolen uit hotelkamers, had je dat verwacht?

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

5 reacties

  1. Oh joh, ik zou dat niet eens durven haha. Verder dan het meenemen van de douchegel af en toe kom ik niet hoor. En de theezakjes trouwens.. mogen die niet meegenomen worden?

  2. Afstandsbediening? Hoe verzinnen ze het… ik laat alles gewoon staan, tenzij er echt leuke mini’s in de badkamer staan, maar zelfs daar denk ik meestal niet meer aan als ik aan het inpakken ben.

  3. Glazen, servies, lampen stelen? Ongelooflijk! Nee, dat durf ik niet en ik heb er ook geen behoefte aan. Ik heb gewoon mijn eigen spullen. Maar er zullen inderdaad mensen zijn die van alles meenemen.

  4. Ik neem wel eens mini’s en thee mee, en een enkele keer hebben we een klein handdoekje meegenomen. Die hadden we nodig om breekbare spullen mee naar huis te kunnen nemen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *