Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit gebeurt er met je aangebroken hotelzeep en het zal je verbazen!

Weekendje weg, een overnachting in een hotel of een vakantie in een (luxe) resort. Je badkamer wordt gesierd door amenities variërend van badschuim, nagelvijl tot douchemuts en hotelzeep.

Hotelzeep, maak jij het hele stuk op?

Ik weet niet hoe met jullie zit, maar als ik al een stuk hotelzeep gebruik, komt het eigenlijk nooit voor dat ik het helemaal opmaak tijdens mijn verblijf in een hotel. Herkenbaar? Wat doe jij met zo’n glibberig stuk? Omdat je het dikwijls nog voor vertrekt gebruikt, is het doorgaans nat. Niet echt ideaal om eventueel in je toilettas te steken om vervolgens mee naar huis te nemen. Toch? De keuze die rest is het zeepje op de wastafel achter te laten, maar wat gebeurt er dan mee?

Nou dit!

In veel, heel veel gevallen eindigt de heerlijk geurende goodie in de prullenbak. Ofwel de gast zelf gooit het stuk hotelzeep weg of de schoonmakers die de kamer opnieuw in gereedheid brengen voor de volgende gast. Uiteindelijk eindigt al die hotelzeep op stortplaats. Zonde!

Niet alleen zonde voor het milieu, maar ook zonde omdat er nog zoveel mee gedaan kan worden. Sterker nog er kunnen fantastische dingen mee gedaan worden. Er kunnen (indirect) mensenlevens mee gered worden.
Inside Information Clean the World hotelzeep

Hotelzeep recyclen

Clean the World roept het weggooien van hotelzeep een halt toe. Een Amerikaans initiatief dat de zeep recyclet. In magazijnen in onder andere India, Las Vegas, Hong Kong, Orlando en Montreal krijgen grote hoeveelheden aangebroken zeep een tweede leven. Van alle oude zeepresten worden nieuwe stukken zeep gemaakt die uitgedeeld worden aan NGO-bedrijven als bijvoorbeeld het Rode Kruis. Deze goede doelen delen deze zeepjes uit aan locals wanneer een gebied bijvoorbeeld getroffen is door een orkaan of een aardbeving. Hygiëne is zeker in dergelijke situaties heel erg belangrijk.

Ook in Nederland

Hoewel Clean the World voornamelijk in Amerika en Azië actief is, spreidt het initiatief zich steeds verder uit over onze wereldbol. In 2016 heeft bijvoorbeeld het Rotterdamse Hilton Hotel besloten niet langer hotelzeep weg te gooien.
➡️ Lees hier het complete artikel: Hilton Rotterdam gaat gebruikte zeepjes recyclen

Meer lezen over het hotelzeep inititatief

Clean the World vraagt deelnemende partner $ 0,50 ct per stuk om het programma draaiende te houden. Daarnaast zamelen zij ook nauwelijks aangebroken shampoo- en badschuim flesjes in om uit te delen aan dak-en thuislozen. Hygiëne is key. Dat geldt bij (natuur)rampen, voor mensen die op straat leven en in ontwikkelingslanden. Schone handen voorkomen veel ziekten. Ziekten waarvan wij ons soms niet eens voor kunnen stellen dat het zelfs tot de dood kan leiden.
➡️ Op de site van Clean the World lees je precies na hoe de organisatie te werk gaat.

Daarnaast trof ik op internet nog dit artikel met de titel: Recycling van gebruikte zepen effecten leven van duizenden arme, vorderingen Sealed Air Corporation. Het stuk gaat meer over het bedrijf dat de zeep verwerkt, maar benadrukt alsmede het belang de recycling.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

7 reacties

    1. Het Nederlandse kantoor van Clean the world zit in Amsterdam, bel ze eens om te vragen waar en wanneer je iets langs kunt brengen. (tel. +31 85 888.1234)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *