Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lowe Alpine Airzone Active 26L Backpack getest

Lowe Alpine Airzone Active 26L Backpack

Lowe Alpine Airzone Active getest

Lowe Alpine Airzone Active 26L Backpack was ons reismaatje op een meerdaagse wandelreis naar Oostenrijk. De ideale plek om deze lichtgewicht rugzak te testen.

➡️ Lees hier het verhaal Kleine passen naar de top in het Kleinwalsertal

Wandelen uitrusten Kleinwalsertal Oostenrijk
Na inspanning, ontspannen

Lowe Alpine Airzone Active

Voor vertek kwamen we erachter dat de rugzakken in de kast van huize OmniTraveler niet voldeden aan de eisen van een bergtocht in Oostenrijk. Te klein, te onhandig, te… Enfin, je begrijpt wat we bedoelen. Een nieuwe rugzak moest aan een paar minimale eisen voldoen. Niet te zwaar, eentje die niet aan je rug gaat plakken en bovendien handig in gebruik en fijn in draagcomfort.

Na wat zoek- en speurwerk kwam de genoemde rugzak van Lowe Alpine in het vizier. Een gerenomeerd merk dat haar sporen sinds 1967 ruimschoots verdiend heeft. De oprichter – meneer Lowe – haalde zijn inspiratie uit de bergen. Tevens zijn passie. Al meer dan 50 jaren gaan de rugzakken van deze – van oorsprong Amerikaanse bergbeklimmer – man over de toonbank. Een revolutionair op zijn gebied. NIet alleen zien de rugzakken van dit merk er fraai uit, Greg Lowe was de eerste die het draagframe van de rugzak niet aan de buitenkant verwerkte maar er binnenin. Precies zoals dat decennia later nog altijd het geval is.

Lowe Alpine Airzone Active 26L Backpack wandelstokken wandelen Oostenrijk
Aan de Lowe Alpine Airzone Active bevestig je eenvoudig je wandelstokken

Op naar Oostenrijk

Het moment van de waarheid. De tas is ingepakt, het treinticket geboekt, de reis kan beginnen. Een rugzak van 26 liter is groot genoeg om lekker veel in te stappen, maar – in ons geval – te klein om alle gewenste spullen voor de trip naar Oostenrijk in te stoppen. Dat ligt niet aan Lowe Alpine, maar aan ons.

Laten we met de voordelen beginnen: Het is een fijne rugzak, waar lekker veel in kan. Het bovenvak met ritsje is ideaal om bijvoorbeeld je oplader, paspoort en andere zaken in op te bergen die uiteindelijk ook weer snel bij de hand wilt hebben. Aan de heupriemen zitten eveneens zakjes met ritsjes (een soort fanny pack) waar je handig wat kleingeld in weg kunt steken. Mijn telefoon daarentegen was net te groot om daarin weg te steken.

Het Airzone systeem (het gaas aan de achterzijde van de rugzak) is heerlijk. Dit systeem ventileert en geeft koele lucht wanneer klam wordt terwijl je een berg bedwingt.

Helaas ging het tijdens onze tocht regen, maar geen nood, bij de Lowe Alpine Airzone Active wordt standaard een regenhoes bijgeleverd. Heel erg fijn.

Wandelen Van Gogh Tilburg Brabant
Op stap met de Lowe Alpine Airzone Active 26L Backpack in eigen land: Van Gogh NP

Toch iets niet goed dan? Om eerlijk te zijn wel. Zoals je wellicht op bovenstaande foto bemerkt, draagt de rugzak vrij hoog De heupbanden zitten ter hoogte van de taille. Dat is voor kortere wandelingen niet zo erg, maar bij alles boven de 10 kilometer toch wel wat storend.

Eindoordeel Lowe Alpine Airzone Active

De Lowe Alpine Airzone Active mag voor ons misschien uiteindelijk niet helemaal de ideale wandelrugzak zijn, dat wil niet zeggen dat het geen goede tas is. Na de trip naar Oostenrijk hebben we de rugzak meermaals als handbagage gebruikt op intercontinetale vluchten en daarvoor vinden wij de tas sowieso ideaal.

➡️ De uitgebreide productbeschrijving (maten, gewicht etc.) lees je hier

Heb jij andere ervaringen? Laat het OmniTraveler gerust weten.

Handbagage
De Lowe Alpine Airzone Active is sowieso ideaal om als handbagage mee te nemen in het vliegtuig

Ook handig voor op reis:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *