Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Alleen reizen? Met deze apps sta je er niet alleen voor

Alleen reizen op zoek naar travelbuddy

Alleen reizen, de een lijkt het fantastisch, de ander moet er niet aan denken. Voor de een is het ultieme vrijheid voor de ander meer een noodzakelijk kwaad. Heb je in je eigen familie- of kennissenkring geen reisbuddy gevonden en vind je solo traveling toch een beetje eng, check dan deze apps en je staar er tijdens je reis niet alleen voor.

Een tip vooraf

Check vooraf hoe het met het dataverbruik van je prepaid of doorlopende abonnement staat. Je wilt tenslotte niet de hoofdprijs betalen voor het downloaden en gebruik van je apps.

Alleen reizen hoeft niet met de With locals app

Niet alleen reizen en direct in contact met de locals. Withlocals is een ervaringsreisorganisatie die reizigers in contact brengt met lokale hosts die privé, gepersonaliseerde tours aanbieden. Een fijne, gemakkelijke manier om direct vertrouwd te raken met de bestemming die je bezoekt en de lokale sfeer te proeven en de do’s en don’ts van iemand die er woont te horen. Het leuke is, de tours gaan naar zowel de bekende highlights als naar de hidden gem plekjes. Win-win.

Travelstroke

Travelstroke is een vergelijkbaar initiatief als With locals, maar dan gebaseerd op gemeenschappelijke interesse. Zoek je het ideale plekje om ergens te gaan vissen in Barcelona? Vraag de locals via Travelstroke. Het beste museum in Belfast? De mooiste fietsroute in het Ruhrgebied? Jij vraagt en de community geeft antwoord. De ene local geeft enkel advies maar er zijn er ook genoeg die graag een dag(deel) met je op pad gaan. Gezellig toch?

Alleen reizen als vrouw

NomadHer is de app voor vrouwelijke soloreizigers om een ​​reismaatje te vinden, vrouwvriendelijke accommodatie te bieden en informatie te verstrekken aan soloreizigers. Heb je deze app gebruikt tijdens jouw reis en ben je enthousiast geworden over de community? Word dan zelf lid en geef tips aan andere female travelers voor jouw woonplaats of Nederland in het algemeen.

alleen reizen vrouw

Alleen reizen maar niet alleen aan tafel

Ben je overdag oké om je eigen plan te trekken, maar zie je jezelf avond aan avond – met als enige gezelschap je telefoon of een boek – solo in een restaurant zitten? Voor wie de dag in gezelligheid af wil sluiten, checkt de EatWith app. Het aanbod varieert van samen eten, kookworkshops tot exclusieve diners. Dat smaakt naar meer.

SoloTravel – Travel Together

SoloTravel – Travel Together kun je zien als een soort tinder voor reizigers. Op basis van een profiel en aangegeven interesses selecteert de app een mogelijke match. Is er een klik? Begin dan direct met plannen maken. Net meer alleen reizen maar samen met een gelijkgestemde. Welke bestemming wordt het?

Tot slot

Wanneer je solo op pad gaat, is je telefoon je beste reismaatje. Neem zeker niet het allernieuwste toestel mee op reis, maar bijvoorbeeld iphone se refurbished of een ander minder nieuw toestel. Tijdens het reizen zal je je toestel veel gebruiken, meer dan thuis. Het zou zonde zijn als je nieuwste aanwinst de trip niet overleeft.

hangmat

Lees ook:

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *