Zoeken
Sluit dit zoekvak.

New York | Davina woont in in deze te gekke wereldstad

Verenigde staten New York cabs

Davina woont in New York

In de terugkerende rubriek Local Life, mogen we een kijkje nemen in het leven van een local. Dit keer neemt Davina ons mee in haar stad New York. Stad van het Vrijheidsbeeld, gele taxi’s en hippe wijken.

Verenigde Staten Davina op Times Square in New York
Davina op Times Square in New York

New York City, here we come

Het was in mei 2016 dat mijn partner en ik de grote sprong waagden: we verhuisden naar Amerika! Mijn man werkt voor een groot IT-bedrijf dat locaties heeft over de hele wereld. Toen er een positie vrij kwam in New York City, konden we deze kans niet laten liggen!

New Jersey

Daar leven in deze metropool niet bepaald goedkoop is en mijn man bovendien zowel in Manhattan als in New Jersey moet werken, besloten we een plekje te zoeken in New Jersey. New Jersey is een kleinere staat, maar wegens zijn proximiteit tot de staat New York en meer bepaald New York City ontzettend populair. Het is één van de dichtstbebouwde staten van Amerika! Niettemin is het hier een pak ruimer dan in New York City en zijn er absoluut nog mooie, groene uitgestrekte gebieden te vinden!

Verenigde Staten Davina in High Point State Park in New Jersey New York
Davina in High Point State Park in New Jersey

Dwalen door de suburbs

Ik vind het zalig om rond te wandelen of rond te rijden in de suburbs van New Jersey. Ik leef precies in een Amerikaanse film met de typische voetpaden en eekhoorntjes die geregeld voor mijn voeten wegspringen. Vlakbij ons huis hebben we ook een karakteristieke ‘Main Street’ waar je allerlei gezellige winkeltjes en restaurantjes vindt. Ik heb ook talloze supermarkten in de buurt die elke dag van 7u ’s morgens tot 24u ’s nachts geopend zijn. Perfect voor luie-ik die boodschappen doen altijd uitstelt tot het laatste moment (shoppen op zondag om 21u is bij mij meer regel dan uitzondering.)

Het beste van twee werelden

Het beste van onze locatie is natuurlijk dat we op een halfuurtje rijden, met het openbaar vervoer, in het midden van New York City staan! Ik heb dus het beste van twee werelden. Heel wat mensen die bij ons op bezoek komen zijn dan ook best verbaasd om onze stek te zien. Velen doen enkel een citytrip naar New York City, maar wie wat verder trekt ziet gegarandeerd een heel ander Amerika! Pak een de trein of bus, je bezoekt gemakkelijk andere mooie staten zoals Connecticut, Massachusetts en Virginia!

Verenigde Staten Washington DC
Washington DC, op 3,5u rijden met de trein vanuit New York City.

Iedereen wil terugkeren naar New York

Al is de stad absoluut de moeite! Iedereen die de stad bezoekt wil altijd terugkeren, want er is ontzettend veel te zien! De beste dingen kan je gratis zien. Ik hou ervan om rond te slenteren langs het water in Brooklyn Bridge Park. Langs deze kant heb je prachtig zicht op downtown Manhattan.
Verenigde Staten New York Op de pier van Brooklyn Bridge Park met zicht op o.a. de One Tower en de Brooklyn Bridge

Op de pier van Brooklyn Bridge Park met zicht op o.a. de One Tower en de Brooklyn Bridge

Brynat Park i.p.v. Central Park

Bij de meeste mensen doet Central Park wel een belletje rinkelen, ontzettend leuk om er in te fietsen of picknicken! Er zijn echter talloze andere mooie parken in de stad! Zo vind ik het heerlijk om een koffie bij de Starbucks te halen, gepaard met een lekkere wafel bij Wafels & Dinges (uitgebaat door Belgen!) en dan een boekje te lezen in Bryant Park. Het park heeft namelijk een gratis openluchtbibliotheek waar je boeken kan ontlenen. Het is een schitterend park omgeven door enkele prachtige gebouwen zoals de Radiator Building en de New York Library!

Bryant Park NYC Verenigde staten Star bucks beker
Starbucks coffee on the go in Bryant Park tijdens de kerstperiode met de gezellige glazen kerstkraampjes

Ook als foodie kom je helemaal aan je trekken in the Big Apple. Het is een echte wereldstad met de hele wereldkeuken aan je voeten. Ik vind het vaak best spannend om bijvoorbeeld naar China Town te gaan. De meeste restaurants zitten er goed verstopt en zien er vaak niet uit. Jing Fong is zo’n restaurant. Wanneer je echter binnen gaat kan je op je bord enkele lekkere verrassingen vinden! In de zomer kan het ontzettend heet zijn in NYC, maar de vele rooftop bars maken dat helemaal goed. Vooral wanneer je kan genieten van een prachtig uitzicht, zoals in deze 230 5th Rooftop Bar!

Verenigde Staten 230 5th Rooftop Bar met zicht op het New York Life Building in Madison Square Park
230 5th Rooftop Bar met zicht op het New York Life Building in Madison Square Park

Bio

Naam: Davina Dhondt
Leeftijd: 29
Beroep: Lesgever Nederlands (NT2 en NVT) bij het Dutch and Flemish Language Institute en reisblogger op Latcho Drom

➡️ Heimwee naar NYC? Schaf het prachtige fotoboek New York New York: een visuele lofzang aan

Meer locals aan het woord

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *