Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eten in Japan | Lekker Japan, leert je alles over deze eetcultuur

Lekker Japan Karaage

Lekker eten in Japan, dat doe je zo!

Eten in Japan kan op vrijwel elke straathoek, maar soms wil je graag meer weten over lokale ingrediënten, regionale specialiteiten. Misschien is dit gerecht wel gemaakt volgens goed bewaarde tradities. Doe je met je Westerse eetgewoonten niet iets fout, want wat zijn nu eigenlijk de Japanse restaurant-etiquette? En waar vind je nu in vredesnaam de echt hippe eetadresjes?

Zoek niet verder en pijnig je hoofd er ook niet langer over; Lekker Japan, een gids voor de Japanse keuken en eetcultuur vertelt het je allemaal.

Japanse soep

Lekker eten in Japan was nog nooit zo gemakkelijk

Laten we bij het begin beginnen, dat doet het boek tenslotte ook en het begin is de geschiedenis van de Japanse keuken en de daaromheen hangende cultuur. Leer eerst eens (goed) met stokjes eten en ken het verschil tussen de verschillende Japanse messen.

Lopen en tegelijkertijd eten is een no-go leren in het hoofdstuk met eet-etiquette. Daarnaast worden we wegwijs gemaakt in de Izakaya cultuur en bijbehorende hapjes. En over hapjes gesproken alle bekende – en vooral ook minder bekende – gerechten passeren pagina na pagina de revue. Mocht je denken dat het alleen over lekker eten in Japan gaat, er zijn ook nog flink wat bladzijden reserveert voor drank, variërend van thee tot sake.

Het laatste gedeelte is gereserveerd om verschillende bestemmingen – en hun culinaire specialiteiten – nader uit te lichten. Tot slot zijn er wat pagina’s met woorden en zinnen zodat je kunt oefenen om een bestelling te doen, eer je eenmaal ter plaatse bent. Een kind kan de was doen!

Tip: Japans eten in Breda

Ben je niet in de gelegenheid naar Japan af te reizen? Of ben je er al wel geweest, maar verlang je terug naar al die lekkere gerechten die je er proefde? Of heb je Lekker Japan van kaft tot kaft uitgelezen en staat het water je inmiddels in de mond? In alle drie de gevallen, kom naar Breda.

K.O.I Kanpai omschrijft zichzelf als een  Japanese Deli & Lifestlye shop. Voor dat laatste komt team OmniTraveler er nauwelijks. Een Bento Box of noodle soep, dat willen we! Ook wanneer er een sushi-master meesterlijke sushi komt bereiden, staan we vooraan. Check de website want er worden regelmatig food events georganiseerd. Of scoll even door de webshop voor een vleugje Japan gevoel.

📍K.O.I. Kanpai, Halstraat 25, 4811 HV Breda

Lekker eten in Japan Sushi chef

Lekker eten in Japan praktisch

Lekker eten in Japan was nog nooit zo gemakkelijk. De Lonely Planet gids Lekker Japan leert je alle ins en outs omtrent lokale gebruiken, restaurant-etiquette en seizoensgebonden ingrediënten. Daarnaast is er in deze smaakvolle gids ruimte voor het leren van goede tafelmanieren en weet je na het bereiken van de laatste bladzijde alles over de  regionale klassiekers en vertel jij de taxichauffeur naar welke beste lunch- en dinerplekjes hij je mag rijden.

Verder ziet Lekker Japan er visueel erg aantrekkelijk uit en heeft het een overzichtelijke lay-out, kortom je ideale foodie-maatje voor én tijdens je reis. De culinaire kalender maakt het je gemakkelijk kiezen wanneer naar Japan te reizen.

Titel: Lekker Japan
Omvang: 224 pagina’s
ISBN / EAN: 9789401488839
Adviesprijs: € 22,99
Verkrijgbaar: te bestellen de website van uitgever Lannoo of te koop in bij je boekhandel
Ook verschenen in de reeks Lekker: Lekker Italië

Ook lekker

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *