Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Keigave Autospeurtocht | Smakelijke roadtrip door Brabant

Keigave Autospeurtocht | Maak een roadtrip door het Brabantse land

Voor een Keigave Autospeurtocht trek je naar Brabant. OmniTraveler toerde 70 kilometer door eigen provincie en smulde van wat er onderweg te proeven viel.

Rij(d)en naar Gilze

Het is een beetje druilerig weer. Te slecht om te gaan wandelen, te goed om een hele dag binnen te zitten. We downloaden de Keigave Autospeurtocht van Keigaaf Brabant, stappen in de auto en gaan op pad. We toetsen de bestemming in Gilze in op de navigatie en zetten koers naar onze eerste bestemming van de dag.

Eenmaal op de plaats van bestemming, pakken we een koffie/chocomel to go en lopen een klein rondje door de plaats. Daarna is het tijd voor het echte werk, tijd om middels een hele speciale navigatie het volgende punt van deze keigave autospeurtocht te vinden.

Gilze Brabant Nederland

Bol punt pijl, wat?

Nu begint het echte werk, navigeren middels een bol-pijl navigatie. Dit type navigeren wordt veel in de rallysport gebruikt. Het is even wennen, maar als je het eenmaal doorhebt, is het erg gemakkelijk. Op naar onze volgende bestemming.

Keigave autospeurtocht Brabant

Streekproducten galore

Eerlijkheid gebied ons te zeggen, dat we her en der toch even een afslag missen of juist te vroeg ergens afdraaien, maar dat ligt volledig aan ons, niet aan de beschrijving van de keigave autospeurtocht. Bovendien, zo zie je nog eens wat extra’s van het Brabantse land, zullen we maar zeggen.

Zonder alle aanlegplaatsen direct te verklappen, want het leukste is natuurlijk om al die fijne plekken zelf te gaan ontdekken, kunnen we een ding kwijt. Vertrek met een lege maag én een lege kofferbak.

Van Plus supermarkt tot boerderijwinkel, overal stappen we even uit en vertrekken niet met lege handen. Een zak Brabantse worstenbroodjes hier, speciaal biertjes daar. Een doos kakelverse eieren en huisgemaakte worst. Het zijn slechts een aantal voorbeelden van wat we in een middag bij elkaar hamsteren om thuis van te gaan genieten.

Tot slot leggen we aan bij een buitenbar, waar we de glühwein goed laten smaken. Tegen de tijd dat we onze eigen Brabantse woonplaats weer bereiken, is de avond gevallen. Onze keukentafel staat vol lokaal lekkers. Wat een heerlijke dag was het.

Annahoeve streekproducten Brabant ons Èrpelhokske Waspik Brabant Keigave autospeurtocht Bos&Co

Keigave Autospeurtocht ook leuk voor kinderen?

Wij reden de Keigave Autospeurtocht samen met onze 10-jarige dochter. Ze ontpopte zich tot een razend goede navigator. Enthousiast wees ze ons de weg. Bij elke stop valt wel iets te beleven. De ene keer is er een grote speeltuin vlakbij de aanlegplaats, dan weer een interessant informatiebord over WOII van de Liberation route. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de beesten onderweg. Koeien aaien, varkens kijken. Onze kleine dame genoot in ieder geval met volle teugen. Oh, en ze genoot natuurlijk ook van de worstenbroodjes die we onderweg kochten.

Vaarste hoeve worstenbrood varken Brabant

Keigave Autospeurtocht praktisch:

Enthousiast geworden? Dat snappen wij. Dit moet je weten:

  • Om de keigave autospeurtocht te rijden, download je  GRATIS via de site van Keigaaf Brabant de route
  • De tocht is pakweg 70 kilometer in totaal
  • Trek er een uurtje of drie voor uit, zeker als je – net als wij – in elke streekwinkel even een kijkje wil nemen en optimaal van de rit wil genieten
  • De route voert je door de plaatsen Sprang-Capelle, Waspik, Dongen, Oosterhout, Molenschot, Gilze, Tilburg, De Moer en Kaatsheuvel. Je bepaalt zelf in welke plaats je de route start
  • Een bol-pijl navigatie is misschien even wennen, maar werkt perfect. Wat ons betreft zelfs beter dan reguliere routebeschrijvingen
  • Zorg dat je kleingeld bij de hand hebt, niet overal kun je met de pinpas betalen

roadtrip Brabant

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *