Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bezoek deze beroemde musea online vanuit je luie stoel

Nederland Amsterdam Van Gogh Museum standbeeld

Omdat Netflix op een gegeven moment ook gaat vervelen, bezoek je gewoon een museum vanuit je luie stoel. ‘Hoe dan?’ zul je denken. Het antwoord is simpel, je bezoekt deze beroemde musea online.

Musea online:

Hoewel een museum bezoek ‘live’ natuurlijk het beste is, is het ook erg leuk musea online te bezoeken. Welke van onderstaande beroemde musea kies jij voor een virtuele tour?

Rijksmuseum

Musea online Rijksmuseum Amsterdam zaal

Donderdag 12 maart kondigde het Rijksmuseum via de media aan haar deuren te sluiten in verband met mogelijk besmettingsgevaar. Jammer, maar begrijpelijk, gezien de situatie. Gelukkig heb je de mogelijkheid via Google Streetview toch even binnen te kijken. Klik hier om even te spieken bij het Joodse bruidje of je te verwonderen over het zelfportret van Rembrandt van Rijn.

➡️ Lees ook: Rijksmuseum Amsterdam, daar moet je minstens 1x in je leven heen

Van Gogh Museum

musea online Nederland Amsterdam Van Gogh Museum

Op dezelfde dag als de eerste persconferentie van premier Rutte besloot ook het van Gogh Museum dat het niet langer verantwoord is, het museum op te houden. Via deze link zijn de bekende Zonnebloemen en Aardappeleters gewoon te bezichtigen. In je eigen huiskamer!

➡️ Lees ook: Van Gogh Museum, eerbetoon aan Zundertse schilder

Musea online: British Museum

Stap zo het beroemdste museum van het Verenigd Koninkrijk binnen, het British Museum. De verzameling kunstvoorwerpen behoort tot de grootste collecties ter wereld en geluk voor jou, vele voorwerpen zijn ook online te bezichtigen. Waar reis jij via deze link naar toe? Beelden uit Afrika, het Amerikaans continent, Europa, Azië of Oceanië?

Guggenheim Museum

Guggenheim Museum New York

President Trump vaardigde een inreisverbod voor Europeanen in. Een citytrip naar the Big Apple, zit er dus even niet in. Gelukkig heb jij wel online toegang tot het beroemde Guggenheim Museum vol Impressionistische, Post-Impressionistische, Moderne and Hedendaagse kunst.

National Museum of Modern and Contemporary Art

Op het moment van schrijven zijn er in Zuid-Korea meer dan honderd corona besmettingen geregistreerd. Seoul en de rest van het land zit op slot. Ben je liefhebber van moderne en hedendaagse kunst, surf dan snel via deze link naar dit online museum in de Koreaanse hoofdstad.

➡️ Lees ook: Seoul voor beginners. Alle ins- en outs op een rijtje

Musea online: Musée d’Orsay

Musée d’Orsay Parijs Frankrijk

Nog eentje dan. Grote Franse schilders als Monet, Cézanne en Gauguin op je tablet of laptop? Loop online via deze link door het iconische pand aan de Seine.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Wat een leuk idee.. ik ga eens kijken of onze meiden het Rijksmuseum digitaal wel kunnen waarderen. Toen we er rond liepen waren ze erg teleurgesteld in de Nachtwacht en daarna hadden ze geen zin meer. 🙂

    1. Hahaha, sorry ik moet er een beetje om lachen Yvonne. Ik hoop dat ze een boel moois ontdekken en daarna toch nog een keer naar het Rijksmuseum willen om alle pracht en praal in het echt te aanschouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *