Zoek
Sluit dit zoekvak.

Huttopia Versailles – kamperen op steenworp afstand van Parijs

Camping Huttopia Versailles interieur

In de rubriek Travelers Tales neemt Marlies je mee naar Frankrijk. Samen met haar gezin bracht ze een paar dagen door op Huttopia Versailles. Een luxe camping op steenworp afstand van Parijs.

Huttopia Versailles

Ga je naar Parijs? En wil je kamperen? Huttopia Versailles!, tipte een collega. Huttopia? Ik had er nog nooit van gehoord, maar het blijkt een organisatie met diverse leuke campings (met accommodaties) door heel Frankrijk.

Schattige camping in het bos

Camping Huttopia Versailles Frankrijk Camping Huttopia Versailles Frankrijk Camping Huttopia Versailles Frankrijk

Wij gingen met ons gezin, 2 kids van 8 en 7 jaar oud, 5 dagen naar Huttopia Versailles. Een schattige camping in het bos. Je hebt geen idee dat je zo dicht bij Parijs bent. Allemaal leuke tenten. De tenten staan op sommige plaatsen redelijk dicht op elkaar, maar toen wij er waren (meivakantie) was het niet vol. In de tent zit een houtkachel. Heerlijk voor de wat frissere avonden. Goede bedden, prima sanitair en goede keukenspulletjes. Iedere ochtend lekker vers brood.

Camping Huttopia Versailles BBQ

Verder hebben wij geen gebruik gemaakt van het restaurant of het zwembad, maar zag er allemaal netjes uit. Het meeste personeel sprak alleen Frans, maar iedereen was heel vriendelijk en hulpvaardig.

Parijs vanuit Huttopia Versailles

Wij hebben twee dagen Parijs afgewisseld met een dagje rommelen op de camping en een bezoek aan Versailles. Tip; boek van te voren tickets met een tijdslot voor toegang tot het kasteel. Je bespaart jezelf een heeeeele lange rij.

Naar Parijs gingen wij via treinstation Viroflay, op loopafstand van de camping. Neem de trein met eindstation Montparnasse en je bent eigenlijk al midden in Parijs. Binnen een half uurtje. Vanuit Montparnasse namen wij de metro naar de Eiffeltoren en zo verder de stad door.

Tip van Marlies

natuurhistorisch museum parijs frankrijk

Tip voor Parijs met kinderen; Grande Galerie de l’Evolution. Bij metrostation Gare Austerlitz uitstappen en wandelend door de Jardin des Plantes kom je uit bij dit geweldige onderdeel van het natuurhistorisch museum.

Huttopia Versailles; absolute aanrader

Thuisgekomen kregen wij meer mensen enthousiast voor Huttopia Versailles. Wat leuk! En hoorden we ook enthousiaste verhalen over;
– Huttopia in Drôme
Huttopia Gorges du Verdon

Filosofie van Huttopia

Bij de oprichting van het merk in 1999 hadden Céline en Philippe Bossanne een heel duidelijk beeld voor ogen. Geïnspireerd door de Noord-Amerikaanse vorm van kamperen in de natuur, creëerden zij een nieuw concept dat met niets op de markt vergelijkbaar is. Veel groen, ruime plaatsen en zoveel mogelijk één met de natuur. ‘Wij merken dat ons concept aanspreekt. Veel mensen zijn het contact met de natuur een beetje verloren, vooral wanneer ze in een stedelijke omgeving wonen. Bij ons vinden ze dat terug en zo komen ook kinderen weer in aanraking met natuur. Een verblijf in een mooie omgeving betekent overigens niet dat je direct moet inleveren op gemak en comfort, zoals een goed bed. Iedereen wil een goede nachtrust en lekker slapen’, aldus mede-oprichter en mede-eigenaar Céline Bossanne.

Over Huttopia

Met veel vrije natuur, een breed assortiment zelf ontwikkelde tenten en chalets, én een goed doordachte visie waarin onder meer vrijheid en buitenleven centraal staan, presenteert de Franse organisatie Huttopia een nieuwe kijk op campings en verblijfsaccommodatie. Deze visie sluit aan op de groeiende outdoor markt, de behoefte aan wifi-loze dagen en de populariteit van glamping. Huttopia telt op dit moment 37 eigen locaties in Frankrijk en 3 in Noord-Amerika. Huttopia brengt kamperen terug naar de essentie. Vrijheid, natuur, buitenleven, maar met het comfort van deze tijd.

In eigen beheer ontwikkelt de organisatie verschillende tenten en chalets met inspirerende namen als de ‘Trappeur’, ‘’Bonaventure’, de ‘Canadienne, de ‘Cahutte’ en de ‘Cabane’. De variatie is groot, van stevige safaritenten tot houten chalets. De grootte en inrichting loopt uiteen van een knusse tweepersoons tent met een comfortabel bed tot een blokhut met volledig ingerichte keuken, een zithoek, houtkachel en verschillende slaapkamers. De Huttopia-accommodatie past in het natuurlijke landschap, is altijd vrijstaand, zonder strakke rijtjes of directe buren. Huttopia heeft een eigen (boekings)kantoor in Nederland, aan de Choorstraat 8 in Utrecht. Voor informatie:www.huttopia.com of 085 – 040 11 40.

Meer Frankrijk:

3x Parijs slim verkennen
Kuifje’s Kasteel Molensloot in Cheverny
Truffels eten in Frankrijk, eerst jagen, dan smullen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Geweldig concept. Veel groen, ruime plaatsen en zoveel mogelijk één met de natuur, en dat dicht bij de stad. Dat spreekt mij ook wel aan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *