Search
Close this search box.

Parijs slim verkennen | 3 tips voor een top trip

Een citytrip naar Parijs. Wat ga je doen? Wil in korte tijd Parijs slim verkennen, volg dan deze 3 tips op. Succes gegarandeerd.
Eiffeltoren Parijs Parijs slim verkennen

Van Brussel naar Parijs

Het is een raar idee, ’s ochtends verlaat ik The Hotel in Brussel en een korte Thalys treinrit verder, sta ik ineens in Parijs. Het is een zwoele avond in juni, de temperatuur in de avond is nog aangenaam en er geen wolkje aan de lucht. Zojuist heb ik genoten van een heerlijke picknick, verzorgd door een Amerikaanse Chef. Nu staat Ellen voor mijn neus te springen. Klein van stuk, maar met een grote mond. Ellen verzekert me dat dit het leukste moment zal worden tijdens mijn verblijf in Parijs. “Misschien ben je wel eens op de Eiffel toren geweest, maar let op, deze keer, zal het echt aangenamer zijn dan alle anderen keren daarvoor,” grijnst de de uit Ierland afkomstige tourguide.

Parijs slim verkennen: Volg de gids

Vanaf het Champ-de-Mars volg ik Ellen, langs verliefde stelletjes die in het gras naar de toren staren. Het pril geluk wordt soms bruut verstoord door een verkoper die vanuit een rafelige boodschappentas een fles Château Migraine trekt en in het oor van de man sist: “Psst, hey you, you want wine?” We passeren een groep Aziaten, die druk doende is een nieuw record selfies maken neer te zetten, gevolgd door een schoolklas Amerikaanse tienermeisjes die allen in een I ♥ Paris naveltruitje gehuld zijn, gecompleteerd met dito tas.

Intussen naderen we de kassa’s aan de voet van La Tour Eiffel. Ondanks het feit dat het tegen tienen gaat, zijn de rijen nog immer enorm. “Ai,dat gaat nog wel even duren, dat wordt een latertje,” denk ik bij mezelf. Kordaat stapt Ellen naar de dichtstbijzijnde lift, haar ogen glimmen van de pret. “Ik zei het je toch!” Ze heeft gelijk, ik voel me net een VIP met het Skip the Line ticket is aansluiten in de eindeloze rij overbodig. Zuchtende, kreunende, steunende klagende toeristen in de rij, laten we links liggen. In no time mag ik in de lift plaats nemen, als een speer naar boven.

Klein nadeel

Klein nadeel: de lift naar de eerste etage is onderdeel van de easy pass, wil je de tweede en/of derde verdieping bezoeken, dan zul je toch echt wat tijd uit moeten trekken. Hier sta je net als de rest van bezoekend Parijs weer gewoon in de rij.

Parijs Fat Tire Bike Tours Parijs slim verkennen

Parijs slim verkennen: stap op de fiets

Fris en fruitig sta ik de volgende ochtend bij het kantoor van Fat Tire Bike Tours te wachten. Gereed voor een fietstocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Parijs Fat Tire Bike Tours bezienswaardigheden

De tour die ik maak, brengt me opnieuw bij de Eiffel toren, maar ook bij het Louvre, Museé d’Orsay en het Place de la Concorde. Een korte stop in de Tuilerieën, de tuinen van het voormalige koninklijk paleis. Onderuit gezakt in een van de ijzeren stoeltjes kriebelt het zonnetje op mijn gezicht. Ik ken slechtere plekken om mijn maandagochtend door te brengen. Of je de stad nu voor de eerste keer bezoekt of misschien elk jaar in Parijs komt, fietsen is altijd een goed idee.

Parijs Sainte Chapelle Parijs slim verkennen

Parijs slim verkennen: skip the line bij Sainte-Chapelle

Sainte-Chapelle is de voormalige hofkapel van het koninklijk paleis van Lodewijk IX. Van het paleis zelf, is echter niets meer overgebleven. Het gebouw bestaat uit een beneden- en een bovenkapel. De benedenkapel werd gebruikt als parochiekerk voor het paleispersoneel, met daarin enkele relikwieën, waarvan een kostbare doornenkroon een van de belangrijkste is. De bovenkapel was bedoeld als privékapel voor de koning en zijn gevolg.

Ook hier verspil ik geen tijd aan wachten met de skip-the-line acces is dat geen enkel probleem. Bonjour lange rij, opzij want ik mag jullie voorbij. Het is moeilijk te zeggen welk gedeelte van de kapel ik nu het mooiste vind. Ik was hier nog nooit geweest en snap niet zo goed waarom niet. Het is schitterend. Oh ja wacht, ik weet het weer. De lange rij, uren wachten, daar had ik nooit zo’n zin in 😉

Normaliter is het bezoek aan Sainte-Chapelle gecombineerd met een bezoek aan de Notre Dame.

Na mijn bezoek aan de kapel heb ik nog een kleine twee uur, alvorens de Thalys mij vanuit Gare de Nord Parijs weer uitrijdt. Het was een bliksembezoek (besteedbare tijd die ik had was van zondagavond 18.00 uur tot maandagmiddag 17.00 uur) maar door de handige legaal voorkruipen tickets heb ik er het maximale uit kunnen halen. Sterker nog ik heb dingen gezien en gedaan die ik niet eerder zag of deed tijdens vorige bezoeken. Zit je krap in je tijd en (wat) ruim(er) in je budget dan is dit een aanrader.

Actuele tours en prijzen check je op de site van Fat Tire Bike Tours

Je ziet het Parijs slim verkennen, is heel eenvoudig

Meer Frankrijk

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Erg leuk geschreven blog en mooie foto’s! Die van de Eiffeltoren linksonder, en die van de Chapelle ook!
    Een fietstour wilde ik ook, maar zelfs een tour speciaal voor kinderen vond ik nog net iets te lastig met 2 kinderen. Hier hou ik mijn hart vaak al vast als ik met ze naar school fiets. Maar alleen zou ik het zeker doen!
    Leuk dat je me op deze blog attendeerde. Ik had ‘m nog niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *