Zoek
Sluit dit zoekvak.

Picknicken in Parijs | Een Must-do in de Lichtstad

picknicken in Parijs diner

Picknicken in Parijs

Picknicken in Parijs, hoe leuk is dat! “Dit is slechts een voorproefje” vertrouwt Justin me toe. We ontmoeten elkaar op een mooie avond in juni in het open parkgebied Champ-de-Mars, aan de voet van de beroemde Eiffel toren. Voor mijn werk als redacteur van het reisvakblad TravelPro ben ik met een groep van zo’n zeventig (zelfstandige) reisagenten en een aantal collegae in de Lichtstad. Tegen het decor van de ondergaande zon heeft Chef Justin Kent een eenvoudige picknick voor onze groep verzorgd.
Picknicken in Parijs groep

Inspiratie

“Normaliter zijn de picknicks die ik organiseer voor slechts 2, hooguit 4 personen,” vervolgt deze good looking Chef, van Amerikaanse komaf,  zijn verhaal. “In de ochtend struinen we voor onze gasten de lokale markten af. Zo zijn we er van dat alleen de beste en groenste ingrediënten in onze keuken gebruikt worden. Toen ik nog in een restaurant (3 Michelin sterren overigens), hier in Parijs, werkte, gebruikte mijn chef veel groenten, kruiden en specerijen uit zijn eigen tuin. Hij vormde, samen met een aantal andere chefs waarmee ik heb samen mogen werken, mijn inspiratie.”

Picknicken in Parijs: Geen fastfood

Terwijl Justin zijn verhaal aan me toevertrouwt, geniet ik met volle teugen van het stuk quiche Lorraine. Opnieuw verontschuldigd de sympathieke Kent zich. “Je begrijpt natuurlijk wel, dat onze gasten, het eten niet uit een fastfood bakje krijgen.” Hij toont me een folder waarop een picknickmand staat, gevuld met een strak wit servies en fonkelende champagneglazen.

Het maakt mij niet uit dat ik nu slechts een fractie van het reguliere menu proef. Na de quiche, laat ik me het versgebakken stokbrood goed smaken. Ik lik mijn vingers af bij de heerlijke kaasjes en charcuterie. Nog nooit smaakte wijn uit een jerrycan, zo lekker.

Picknicken in Parijs Eiffel toren schemer

In gedachten denk ik alle kwebbelende reisadviseurs even weg en plaats mijn lief er voor in de plaats. De zon gaat langzaam onder, een fris briesje waait over het open veld, mijn vriend slaat een sjaal om mijn schouders…. “We gaan de Eiffel toren op,” klinkt het en abrupt ben ik terug in de werkelijkheid. “Bedankt!” roep ik nog snel, terwijl Justin met een vuilniszak in de hand, de restanten van de picknick van het gras verwijdert.

Waarschuwing

Picknicken in Parijs folder

Wees gewaarschuwd, de picknick van Justin is superlekker en uber romantisch, maar niet goedkoop. Kijk op de site van Picnics in Paris voor de tarieven.

Lees ook: Parijs 3 x slim de stad verkennen

Foto header: Credits Picnics in Paris

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *