Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hotelgeheimen | Wist jij de dingen die deze oud-medewerker onthult

Hotelgeheimen hotelkamer

Werken in een hotel, dat leek ons als kind zijnde fantastisch. Totdat we er achterkwamen, dat je als personeelslid helemaal niet in het hotel woont en die mooie kamers echt enkel en alleen voor de gasten zijn. Een teleurstellende ‘onthulling’ maar er zijn nog tal van hotelgeheimen, waar je wellicht nog altijd geen weet van hebt. Een oud-medewerker deelt ze graag met je.

1. Hotelgeheimen: Vertel nooit het kamernummer

“En dan hier uw sleutel.’ Daar eindigt de incheckprocedure in een hotel doorgaans mee. Let de volgende keer dat je deze procedure eens doorloopt een op, op het volgende. In veel hotels zegt de receptionist(e) je kamernummer niet. Het nummer staat doorgaans op het envelopje dat rondom je keycard gevouwen is. In de Verenigde Staten is het – vanuit veiligeheidsoogpunt – niet toegestaan hardop het kamernummer te melden in het openbaar. Iets wat veel hotels over de rest van de wereld overgenomen hebben als een stukje service naar de gast toe.

2. Zorg dat je aardig gevonden wordt

Valt dit onder hotelgeheimen? Of is het algemeen bekend. Vind het personeel je aardig, dan zit er gemakkelijk een upgrade voor je in, Zet de volgende keer je glimlach op en complimenteer de dame of heer achter de receptie. Wie weet slaap je die nacht dan wel in de suite.

hotel receptie

3. Logies + ontbijt

Boek je een kamer inclusief ontbijt, maar moet je voordat de ontbijtzaal opent, het hotel al verlaten? Je hebt recht op een ontbijt, dus geef (op tijd) je vroege vertrek bij boeking of op tijd bij de receptie aan, de meeste hotels zullen een to-go ontbijtje voor je verzorgen.

4. Hotelgeheimen: Weg met die sprei

Direct op het bed ploffen bij binnenkomt. Doe maar niet. De bedsprei wordt, in tegenstelling tot het beddengoed, niet na elke wisseling van gast verschoont. Sterker nog, er gaan verhalen rond, dat deze dingen slechs eens per jaar gereinigd worden. Dus weg met dat ding, voordat je het jezelf comfortabel maakt op je kamer.

Hotelgeheimen hotelkamer

5. Check de kopjes en glazen

Op veel kamers vind je een hoekje met een koffieapparaat en/of waterkoker met daarbij wat kopje en glazen. Hiervoor gaat hetzelfde verhaal op als voor de sprei. Ook de kopjes en glazen worden niet regelmatig gewassen. Tenzij er echt zichtbaar uit gedronken is. Spoel ze voor alle zeker altijd voor gebruik even om en maak ze met een tissue of stukje van de toiletrol schoon.

6. Boek direct bij hotel

Als je zeker wil weten dat je de kamer krijgt die je wil, boek dan direct bij het hotel en niet via een boekingssite. Hoe meer tussenschakels, hoe meer er fout kan gaan.

7. Hotelgeheimen: Gooi een paar slippers in je bagage

Vloerbedekking. Moeten we eigenlijk nog meer zeggen? Niet doen, met blote voeten. Natuurlijk wordt er door housekeeping een stofzuiger overheen gehaald, maar diepgrondig reinigen, dat zit er dikwijls niet in.

Sta je versteld van deze hotelgeheimen of juist helemaal niet?

Meer inside information:

Noot van de redactie: Een groot aantal van deze hotelgeheimen zijn ontleend aan ex-hotelmedewerkster Janessa Richard die haar ervaringen op TikTok deelt. Haar persoonlijke ervaringen en meningen zijn  vanzelfsprekend, niet op alle hotels van toepassing. Maar meer dan eens ook wel.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *