Reizen is leuk, je overhemden vinden een lange reis in je koffer doorbrengen, dikwijls wat minder aangenaam. Geen paniek, je hoeft niet als een sloddervos met een gekreukt hemd op dat tropische strand aan een cocktail te nippen. Met deze simpele tips zie je er ook op je vakantieadres picobello uit.

Pak je overhemden netjes in

Je shirts netjes inpakken, lijkt een inkoppertje, toch gaat het dikwijls bij het indelen van de tas of koffer fout. Zorg ervoor dat er niet teveel andere bagage je overhemden plet. Plaats geen schoenen of een zware toilettas boven op de bloezen waar je op je vakantieadres de sier mee wil maken. Beter leg je boven en ander bijvoorbeeld een handdoek of andere kleding, zoals T-shirts.

remond overhemden

Zorg goed voor de kraag

Zoals gezegd, plaats geen zware items bovenop favoriete hemd. Zorg er ook voor dat de kraag niet indeukt tijdens je reis. Je kraag bescherm je het beste door deze op te vullen met bijvoorbeeld sokken of boxershorts.

Van schuiven komt huilen

Neem je weinig bagage mee in een grote tas of koffer? Dan gaan je kleren geheid schuiven. En schuiven, veroorzaakt kreukels. Zoek daarom de tas of koffer die overeenkomst met het aantal bagage dat je mee wil nemen. Wel zo handig.

Hang je overhemden op bij aankomst op je bestemming

Heb je eenmaal je bestemming bereikt dan is het verleidelijk direct in het zwembad te springen of de omgeving te gaan verkennen. Of een lekker tukkie te doen. Ruim echter eerst je tas of koffer uit en hang je overhemden op bij aankomst. Zo zijn – en blijven – ze de rest van je vakantie netjes en kreukvrij.

➡️ Toch een kreukel ontdekt? Hang je overhemden na het douchen in de vochtige badkamer, door de vrijgekomen stoom, verdwijnen de kreukels als sneeuw voor de zon. Oh, en dames deze tips zijn uiteraard ook van toepassing op je favoriete (vakantie)bloesje.

remond overhemden

Meer Inside Information: