Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Inpaklijst voor elke man, voor elke vakantie

Inpaklijst mannen vakantie reizen

Inpaklijst voor elke man, voor elke bestemming

Mannen, laat niet langer je wederhelft je tas inpakken, met deze inpaklijst wordt inpakken een eitje.

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit of je een citytrip Brussel gaat ondernemen of een rondreis door Zuid-Afrika maakt. Deze essentials komen altijd van pas. Op zonnige en koude bestemmingen. Zet je koffer klaar en inpakken maar!

Laten we bij het begin beginnen: ondergoed

Inkoppertje, pak een stapeltje ondergoed en leg het in je bagage. Ondergoed mag simpelweg niet ontbreken. Je jeans of korte broek zitten nu eenmaal een stuk lekkerder wanneer je niet bloot bils hier in rond hoeft te lopen.

Sokken maken de man

Witte sokken zijn natuurlijk altijd uit den boze geweest, maar saaie zwarte of grijze hebben toch ook hun beste tijd wel gehad hoor. Vriendlief is sinds hij bij een overnachting in het Novotel een paar Happy Socks cadeau kreeg, helemaal fan van deze vrolijke sokkenlijn. Ook voor dit item op de inpaklijst geldt, het maakt niet uit waar je naar toegaat, sokken mogen niet ontbreken. Op een frisse(re) dag is een paar sokken is ideaal. Of wat dacht je van een paar aan je voeten tijdens een nachtvlucht? In veel vliegtuigen kan het ’s nachts behoorlijk koud zijn.

Draag je sneakers, kies dan voor lage sokken. Zeker in combinatie met een korte broek. Ander schoeisel en een lange broek? Dan zijn lange(re) sokken prima.

sokken

Zet ook op je Inpaklijst: Met een T-shirt kun je alle kanten uit

Zorg altijd voor een paar goede shirts in je bagage. Minimaal 1 wit exemplaar voor onder een overhemd en een aantal exemplaren die je casual draagt. Kies je voor een print. Ga voor niet te opzichtig. Zorg ervoor dat je met jouw T-shirt ’s avonds ook nog een uitgaansgelegenheid in mag. Zo beperk je het aantal kledingstukken in je tas en hou je het aantal kilo bagage lekker laag.

Een mooi overhemd mag niet op de inpaklijst ontbreken

Vriendlief neemt altijd minimaal een overhemd mee. Wanneer hij voor zijn werk op pad is natuurlijk meer, maar ook op vakantie gaat een exemplaar mee. Voor onze reis naar Thailand bestelde hij bij Hemdvoorhem.nl een nieuw exemplaar. Het voordeel van de Olymp shirts – waarvan hij een overhemd bestelde – het zijn strijkvrije overhemden van 100% katoen. Wel zo handig als je – in ons geval – voor 3 weken naar tropisch Thailand gaat.

Voor de frisse momenten

Stop in de handbagage of in de incheck bagage zeker ook een trui of vest. Ja, ook als je naar warme oorden gaat. Vertelde ik net al over die frisse nachten in vliegtuigen. Naast behaaglijk warme voeten is het ook fijn dat de rest van je lijf niet onderkoeld raakt. Dus een trui of vest. Daarnaast staat in tropische bestemmingen in veel restaurants de airconditioning op standje vrieskist. Ook dan is het fijn iets over je shirt aan te kunnen trekken.

Niet te vergeten op je inpaklijst: Broek

Ook vrij logisch, toch? Hier is de weerfactor natuurlijk wel bepalend. Ga voor warme oorden niet voor een jeans (want warm en droogt slecht wanneer deze eventueel nat wordt) maar kies voor katoen of linnen.

Zet zeker op je inpaklijst: zwembroek

Ook al staat er geen strand op de reisplannen, gooi je zwembroek in de tas. Wie weet heeft jouw bestemming wel natuurlijke heetwaterbronnen of beschikt je accommodatie over een zwembad.

Tot slot op je inpaklijst

De volgende zaken mogen tenslotte ook niet ontbreken op de inpaklijst:

  • Riem (echt iets om te vergeten)
  • Slippers (ook fijn in een accommodatie waar de (bad)kamervloer niet helemaal fris is
  • Iets voor op je hoofd (muts in de sneeuw / pet of hoedje in de zon)

Dé-inpaklijst-voor-elke-man-voor-elke-reis-koffer-riem

Lees ook

Pre-zomer 2024Pre-zomer 2024

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *