Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Haengbog | Hoe ook jij (Koreaans) geluk kunt nastreven

Haengbog Zuid Korea cover boek

Haengbog is wat de Denen hygge noemen

In Japan gebruikt men de term Ikigai en in Zuid-Korea spreekt men dus van Haengbog, als het gaat om wijsheden voor een gelukkig leven.

Welkom in Korea

“Waarom Korea?” wil iedereen weten
Korea is een wonder

Voor de auteur die het boek heeft samengesteld is Korea een wonder, het wonder aan de Han (rivier) en misschien is het dat ook wel. Wellicht ligt juist dat ten grondslag aan haengbog, de kunst van een gelukkig leven.

Zuid-Korea
OmniTraveler en Koreaanse collega

Startpunt Seoul het begin van de haengbog-reis

Een reis moet ergens beginnen, de haengbog reis begint in Seoul, de hotste stad van Azië. Een hoofdstuk vol eerste ontmoetingen al dan niet met verbazing gade geslagen. Over eten (Heb je al gegeten is zo’n beetje de standaard begroeting in Korea) je leeftijd en gewoonten en gebruiken (ja, die zijn anders dan in de Westerse wereld). Het hoofdstuk over de omzwermingen in de wereldstad eindigt Koreaanse wijsheden aangaande begroetingen en communicatie. Ook is er plaats gereserveerd voor een recept.

Haengbog Zuid Korea Seoul

Haengbog en eten

In een samenleving waar eten zo’n belangrijk onderdeel uitmaakt van het dagelijkse en sociale leven kan een hoofdstuk over eten vanzelfsprekend niet uitblijven. Het tweede hoofdstuk van het boek staat dan ook in teken van alle lekkere gerechten die Korea rijk is

Eet niet alleen en niet te haastig, zomaar twee praktische tips voor haengbog

De andere hoofdstukken leren je meer over haengbog en over het land. Van de bekende Gangnam-wijk in Seoul tot het ‘Hawaii’ van Korea, Jeju-eiland en van de tweede stad van het land, Busan tot de DMZ (de grens met Noord-Korea).

Niet je standaard reisgids

Hoewel het boek veel achtergrondinformatie verschaft over Korea is het zeker geen standaard reisgids maar wel een absolute aanrader om te lezen voor je naar het land afreist. Zo ervaar je dat Haengbog diep zit verweven in de identiteit land, Zo begrijp je waarom locals reageren zo als reageren en doen zo als ze doen.

Voorkom een cultuurshock alvorens je op Incheon International Airport in de Zuid-Koreaanse hoofdstad het vliegtuig verlaat. Zo ben je niet alleen goed voorbereid, maar ervaar je wellicht zelf het haengbog gevoel. Het beste soevenier voor de rest van je leven.

Zuid-Korea-Haeinsa-tempel-dakconstructie

Haengbog praktisch

Een boek dat je op een eenvoudige manier gelukkiger in het leven laat staan en je een bak aan informatie over niet alleen haengbog aanreikt maar je ook meezuigt in het Koreaanse leven.

Titel: Haengbog
Samengestgeld door: Martine Koelemeijer, Barbara en Jelle F. Post
Omvang: 248 pagina’s
ISBN: 978 90 80327 207
Prijs: € 22,50
Verkrijgbaar: te bestellen via Bol.com of loop even naar je (betere) boekwinkel
Nieuwsgierig geworden? Neem hier alvast een sneakpeak en blader digitaal door hoofdstauk 10 van het boek

Meer Korea

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *