Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Guyana, ruig en ongerept, een onterecht onbekend avontuur

Vlag Guyana

Guyana is zelfs bij de avontuurlijk ingestelde reiziger nog vrij onbekend. Dat is jammer. Niet alleen voor de bestemming, maar vooral voor jou.

Guyana

Guyana ligt ten westen van Suriname en is een ideale Eco-bestemming. Daarnaast is het echt een bestemming voor fijnproevers. Omdat nog zo weinig reizigers het land ontdekt hebben, is het een echte off-the-beaten-track bestemming. Geen mensenmassa’s of drones bij adembenemende natuurwonderen.  als de Kaieteur Falls, ongetwijfeld een van de mooiste watervallen ter wereld, heb je nog altijd bijna voor jezelf.

Ongerept en puur

In de ongerepte junglewouden herbergt Guyana enkele van de zeldzaamste dieren van het continent. Denk aan jaguars, harpijen, reuze otters en zwarte kaaimannen. Daarnaast leven maar liefst 700 soorten tropische vogels. Een regelrecht walhalla voor de vogelliefhebbers onder ons. Omdat het land grotendeels onontgonnen terrein is, is een tour per 4×4 door het binnenland een aanrader.

harpij roofvogel

Guyana is de ideale bestemming voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. Voor natuurliefhebbers, fervente hikers en liefhebbers van eco-toerisme is het een waar paradijs. Eco tourisme is hier bijna vanzelfsprekend. Door het onbedorven karakter van de bestemming. Het National Park Kaieteur Falls bijvoorbeeld heeft in de voorgaande seizoenen nog geen 10.000 geregistreerde bezoekers gehad. Niet bepaald overbelast met toerisme dus. Een unieke ervaring is derhalve garandeert.

Guyana, rivierenland

Wie het land bezoekt, kan (bijna letterlijk) niet om de rivieren heen. Rond de Runipuni, een rivier in het zuiden van het land, bevinden zich bijzondere landschappen. Niet alleen savannes maar ook jungle is alom vertegenwoordig. De locals zien reizigers graag komen in hun zelf beheerde eco-lodges en resorts gelegen aan de Essequibo rivier en Demerata rivier.

Guyana rivierenland

Zuid-Amerikaans temperament

Guyana is vanzelfsprekend niet alleen maar natuur. Er hangt een relaxte Zuid-Amerikaans-Caraïbische sfeer. Bezoek in de hoofdstad Georgetown zeker de levendige Stabroek Market met al zijn exotische producten.

Guyana, het op 2 na kleinste land in Zuid Amerika, komt het op jouw reis bucket list?

Meer Midden- & Zuid-Amerika

Argentinië staat voor Ilse synoniem voor talloze facetten in een reis
Het beste van Brazilië: Rio, Pantanal en watervallen
Gábor toont je Argentinië op z’n best

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *