Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stadscamping Tilburg | Overnachten in het toffe Spoorpark

Overnachten op de stadscamping Tilburg is bij het ochtendgloren de gordijnen openschuiven en oog in oog staan met de Kempentoren in het Spoorpark. Tussen de druppels door genoten wij van onze houten slaapwagen en van het Spoorpark in Tilburg.

Een nachtje Stadscamping Tilburg

Het is meivakantie, vanwege de nog altijd heersende pandemie, is een trip naar het buitenland geen optie is, daarom vieren we vakantie in eigen land. Zeker geen straf. We trapten de vrije dagen met een verblijf op de Culture Campsite in Rotterdam en nu strijken we voor een nachtje neer in Tilburg. Helaas, krijgen we er wel het Nederlandse kwakkelweer bij.

Stadscamping Tilburg

In 013 minuten op de plaats van bestemming

Op een druilerige vakantieochtend stappen we (OmniTraveler + junior reizigster van 10 jr.) in Breda in de trein. Exact 013 minuten later hebben we onze bestemming al bereikt. Vanuit het station lopen we naar de stadscamping.

‘Ik ben zo benieuwd,’ vertrouwt iemand van tien me toe.
‘Nou, ik ook.’

‘Daar op die poort, daar staat Stadscamping!’ klinkt het enthousiast. Aarzelend duw ik de klink naar beneden. Het is zo stil. Is het wel de bedoeling dat we hierlangs het terrein betreden? Er staan een paar tenten, maar er is niemand op de camping. We lopen naar de andere kant van het terrein. Een kantoortje, met daarop een telefoonnummer en de melding te bellen indien de beheerder er niet is.

Zo gezegd, zo gedaan.
Voicemail die een alternatief nummer doorgeeft (in geval van nood).
Nu zijn we niet echt in nood, maar er komt weer een bui aan en we willen toch graag inchecken. Opnieuw bel ik het eerste nummer om vervolgens het andere nummer goed te kunnen noteren. Een vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn vertelt me dat we een uur te vroeg zijn. Na een controle in mijn bevestiging concludeer ik dat de inchecktijd 14.00 uur is en niet 15.00 zoals de man me mededeelt.

‘Vervelend,’ zegt hij en voegt er aan toe op de fiets te stappen en ons te komen helpen. Niet veel later komt een bebaard persoon in een trui van Stadscamping Tilburg per elektrische fiets aanrijden. Tijd om in te checken.

slaapwagon de salon stadscamping Tilburg

De sleutel van de slaapwagon kwijt

Ai, een volgend incident doet zich voor. De sleutel van onze slaapwagon hangt niet waar deze hoort te hangen. Na flink wat heen en weer gebel, zit er voor de beheerder niets anders op dan zijn eigen (reserve)sleutel aan ons te overhandigen.

De 10-jarige grist nog net niet de sleutel uit de hand van de beste man en sprint naar de deur van onze slaapwagon, opent het slot en roept; ‘Mam, kom kijken, het is hier echt heel erg schattig!’

Slaapwagon de Salon Stadscamping Tilburg Brabant Nederland Slaapwagon de Salon Stadscamping Tilburg Brabant Nederland Slaapwagon de Salon Stadscamping Tilburg Brabant Nederland

Spelen in het Spoorpark

Net op het moment dat we het Spoorpark in willen lopen, breekt de hemel opnieuw open. Dochterlief tovert wat Lego uit haar tas en creëert aan het kleine tafeltje een minibouwwerk van bontgekleurde steentjes. Ik zet de waterkoker aan en geniet van een dampende kop thee, terwijl ik mijn blik naar buiten richt, hopende dat de zon zich snel weer laat zien.

Sneller dan ik drinken kan, schittert de koperen ploert terug aan de hemel.
‘Kom mam, we gaan die toren beklimmen,’ roept iemand met een arm reeds in haar jas.

Snel schiet ik in mijn schoenen en rits mijn jas tot bovenaan toe dicht. Draai de deur van de slaapwagon weer in het slot en zet de pas erin om onze jongste avonturier bij te kunnen houden. Wanneer ik foto’s maak van het indrukwekkende bouwwerk is mevrouwtje al halverwege de toren. Of ik even op wil schieten klinkt het hoog boven me. Eenmaal op de top van de toren, waaien we bijna uit onze jassen. Wat een wind! Gelukkig is het droog en de lucht kleurt babyblauw. Wat een geluk.

➡️ De Kempentoren is 37 meter hoog. Tegen betaling van € 1,50 euro (alleen via pinpas) dagelijks toegankelijk tijdens de openingstijden van het Spoorpark.

Kempentoren Spoorpark Kempentoren Spoorpark

Uitleven in de Urban Sports Area

‘Vanuit de toren zag ik de skatebaan al liggen, gaan we zo mijn skateboard pakken en gaan we daar dan even kijken?’ informeert onze skatergirl met overgeslagen stem van opwinding.

Achter in het Spoorpark is skate bowl met een aantal klassieke obstakels en een zogeheten pumptrack te vinden. Andere obstakels en hoogtes dan ze gewend is bij Skatepark Pier15 in Breda. De eerste minuten rijdt ze dan ook een beetje twijfelachtig rond, maar eenmaal het parcours verkend, is ze niet meer te houden. Jas uit en gaan!

Urban Sports Area Spoorpark Tilburg Urban Sports Area Spoorpark Tilburg

Stadscamping Tilburg praktisch:

Het is erg jammer dat tijdens ons verblijf het weer echt niet mee zat. Er waren droge, mooie momenten, maar het grootse gedeelte van ons bezoek, viel de regen met bakken uit de lucht. Een goede reden om met beter weer een keer terug te keren naar Stadscamping Tilburg, want overnachten in de slaapwagon was heerlijk (warm) en comfortabel. De vrijwillige beheerders zijn enthousiast en behulpzaam. En het Spoorpark is zo’n fijne plek in de stad.

  • Op deze stadscamping heb je de mogelijkheid je eigen tent, caravan of camper neer te zetten. Je kunt er ook voor kiezen een tent te huren of – zoals wij deden – een van de twee houten slaapwagens te reserveren.
  • In de slaapwagen ‘De Salon’ troffen we een heerlijk tweepersoonsbed, koelkast, koffiezetapparaat, waterkoker en wat mokken/glazen. Een tafeltje om aan te eten en een fauteuiltje. Oh, en handdoeken zijn (ook) aanwezig.
  • Stromend water is te halen bij het sanitair gebouw. Daar zijn ook de toiletten te vinden en keurige douches.
  • Koken is niet mogelijk in de slaapwagon. Wij haalden bij AH XL (ong. 5 minuten lopen) wat boodschapjes en haalden frietjes bij de nabij gelegen snackbar. Tijdens ons verblijf was de horeca in het Spoorpark vanwege de toen geldende coronamaatregelen gesloten. Wanneer deze maatregelen opgeheven worden, schuif dan aan in het T-Huis of maak gebruik van verschillende buitenbarren en kiosken in het park.
  • De camping ligt in het Spoorpark van de Brabantse stad en dat is wat ons betreft een dikke plus.
  • Voor beschikbaarheid en actuele prijzen raadpleeg de website van Stadscamping Tilburg.
  • Meer informatie over alle faciliteiten in het Spoorpark lees je hier na.

Stadscamping Tilburg

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *