Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kaapstad, City Hacks & Art Take- overs | 3 dagen kunst op straat in Tilburg

Nederland Tilburg Kaapstad

Kaapstad, dat ligt toch in Zuid-Afrika? Klopt, maar voor een paar dagen is Kaapstad ook te vinden in Tilburg. Kaapstad is namelijk een festival vol City Hacks & Art Take-overs.

Kaapstad: Tilburg gekaapt!

Na een succesvolle eerste editie in 2018 wordt de Tilburgse binnenstad in 2019 op 9, 10 en 11 augustus opnieuw ‘gekaapt’. Een groep kunstenaars neemt tijdens Kaapstad de stad compleet over. Niet minder dan 25 kunstenaars uit maar liefst 9 landen presenteren diverse interactieve City Hacks en Art Take-overs. In de driehoek Piusplein, Heuvelplein en Pieter Vreedeplein tref je kust in allerhande vormen aan. Van zeer groot tot piepklein.

Nederland Tilburg Kaapstad frietzakken

Het beste van alles is misschien nog wel, dat het driedaagse kunstevenement is gratis toegankelijk. Sander van Bussel (artistiek leider) laat middels een persbericht weten:

“Tijdens Kaapstad bevragen we de wereld zoals we deze kennen. We porren en prikken, keren zaken om en kijken naar de stad alsof we haar voor het eerst zien. We bevechten vastgeroeste ideeën met onze eigen wapens: creativiteit en verwondering. En we nodigen iedereen uit om te kijken, te spelen en zich eventjes uit het alledaagse te laten halen.”

➡️ Combineer je trip naar Tilburg met Breda. Een toffe combi. Lees bijvoorbeeld ook: Blind Walls Gallery tovert Breda om tot tofste street art stad van Nederland

Niets is meer gewoon

Nederland Tilburg gekaapt kauwgom

In augstus 2018 toog ik met man en kind naar Tilburg. Geen idee wat te verwachten. Waar ik een uurtje inplan om ‘wat kunst te kijken’ struin ik een hele middag door de Tilburgse straten.

Wat heb ik nu aan de stoep hangen?

Een van de favorieten (en hij komt in 2019 terug naar Kaapstad) is Ben Wilson. Deze kunstenaar is beter bekend onder de naam Chewing Gum Man. Misschien een vies idee, maar het resultaat is verbluffend. Hij tovert uitgespuugde, aan de stoep vastgekleefde stukken kauwgom om tot prachtige – en vooral ook  grappige – mini kunstwerken. Wij gaan zeker weer op zoek naar deze minituur werkjes in de Juliana van Stolbergstraat.

Functioneel bloot…

De zogeheten Bikinibar van Atelier van Lieshout deed in 2018 menig wenkbrauw fronsen. Sterker nog het maakte her en der zelf de gemoederen los. De vrouw in bikini in de fontein op Heuvel was dan ook moeilijk over het hoofd te zien.

Verboden..

Waar normaal het verkeersbord verboden in te rijden aangeeft, geeft het tijdens Kaapstad ineens iets anders aan. Er werden in 2018 75 borden beplakt door de Italiaanse Studio CLET. Het idee was deze na afloop van Kaapstad te laten zitten. Kijk maar eens goed rond, wellicht zie je er nog een.

Speel eens toerist in eigen land en reis naar Kaapstad. Ik zie je daar!

Kaapstad praktisch:

Nederland Tilburg Kaapstad (1)

  • Tilburg is prima bereikbaar per openbaar vervoer. Neem de trein en je staat vrijwel direct in het centrum en het evenement
  • Meer informatie over Kaapstad. check de website. Hier tref je alles over de deelnemende kustenaars, de werken en andere praktische zaken

 

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *